Aplikacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To może zamkniemy ten wątek, bo z moich obserwacji wynika, że właściwie wszystkie tematy dotyczące aplikacji komorniczej zostały w nim (lub tych z poprzednich lat) już przynajmniej kilkakrotnie poruszone?

Ja mam jeszcze jedno pytanie ;) Czy ktoś mógłby posłużyć doświadczeniem z ubiegłych lat i napisać jak to wygląda z wynikami egzaminów wstępnych. Czy zawisną gdzieś w sieci, czy tylko na miejscu? Czy nie ma problemów z dodzwonieniem się w sprawie ewentualnych wyników, czy też lepiej zaklepać sobie dłuższy nocleg na miejscu?

Poznań w zeszłym roku wywiesił wyniki w niedziele wieczorem na drzwiach rady a nastepnego dnia wyniki były na stronie rady. To są testy jednokrotnego wyboru czyli szybko się je sprawdza :)

phaba - poszukać trzeba trochę:cool:
Tak szybko i sprawnie było chyba tylko w Poznaniu.
W innych miastach czekali dłużej

Nawiązując do wątku zatrudnienia i patrona, drodzy koledzy i koleżanki, mogę powiedzieć jedno: nawet te sześćset będzie miało pracę, powód prosty a nawet kilka: prawnik za min. ustawowe, pracownik gotowy do poświęceń- czyli prywatne auto, nadgodziny rzadko płatne i wisienka na końcu – obecny rocznik z uprawnieniami w grudniu je traci w zamian potrzebni inni czyli obecny pierwszy rok, a za rok – nie zgadniecie  procedura się powtórzy, rzecz jasna z dwa tuziny ludzi w Tm wątku nawie mnie ignorantem który się nie zna i ciężko ma w życiu ale ja widzę swoje, widzę co się działo po krwawym marcu ;) i roszady aplikantów świeżo drugo rocznych – czytaj kto da więcej, a jak już dostanie to w teren.
Reasumując do tych co mają już patrona – gratuluję, wiecie gdzie będziecie za rok biegać z teczką, do tych którzy nie mają patrona, spokojnie będziecie go mieć, jak sami nie znajdziecie to wam izba znajdzie, także uśmiech na twarzy nie przejmujcie się detalami, podstawa to zdać egzamin a reszta sama przyjdzie.

Lokata - nie zamykaj jeszcze wątku, może spróbujemy go zepchnąć na trochę inne tory. Mam pytanie do koleżanek, kolegów: mam przed sobą tytuł wykonawczy z 1994r. - pozew złożony został o "eksmisję i zapłatę". Sąd w pk I nakazał dłużnikowi "wydanie nieruchomości" w pkt II zasądził kwotę. O ile pkt II nie budzi wątpliwości o tyle pkt I w kontekście złożonego przez wierzyciela wniosku - ten domaga się opróżnienia lokalu służącego zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych rodzi pewne trudności - czy aby wniosek nie wychodzi ponad tytuł? czy to ma być wprowadzenie w posiadanie czy to ma być opróżnienie? Pokombinujcie proszę trochę.
ps. wierzę, że to zepchnie trochę wątek w inną stronę - doprawdy śledzę to forum od dwóch lat i naprawdę w kwestii organizacyjnej - egzaminu konkursowego, wyników, patronów i dalej samej aplikacji było już wszystko - trzeba tylko chcieć tego poszukać.

Pozdrawiam

W zeszłym roku wyniki były w poniedziałek rano na stronie właściwej rady komorniczej.

Witam, zgodnie z ustawą zespół egzaminacyjny jest wybierany co 2 lata przez MS, lecz nie mogę odnaleźć czy właśnie w tym roku nastąpiła zmiana zespołu, gdyż znalazłam tylko rozporządzenie z 18.12.2007. Dziękuję z góry za odpowiedź.

W zeszłym roku był nowy zespół, więc w tym zostaje ten sam.

Wszystkim przygotowującym się do egzaminu życzę powodzenia i odrobinę wiary we własne możliwości ,matrix0007 masz bardzo orginalny nick jesteś pomysłową dziewczyną:ok:

a ja słyszałam właśnie, że w zeszłym roku była stara komisja i że niby w tym roku nowy zespół egzaminacyjny miał być powołany, ale nie mogę znaleźć aktu potwierdzającego to:rolleyes: . Oficer wyższy dzięki

Jeżeli chodzi o poziom i "trudność" testów, to z moich obserwacji wynika, że są z roku na rok cięższe. Myślę, że ta tendencja utrzyma się i w tym roku, także to, czy będzie stara czy nowa komisja, nie ma tu większego znaczenia... Wydaje mi się, że zakres najpopularniejszych ustaw nie powinien się zmienić. Ale to są tylko moje spostrzeżenia.

matrix0007 , sylaga44 myślę , że najlepszym sposobem na solidne przygotowanie się do egzaminu jest korzystanie z książki Stepaniuka "Aplikacja Komornicza 2012" W tej książce są pytania , które pozwolą skonfrontować swoją wiedzę z zakresem materiału obowiązujacego na egzaminie . Został chyba jeszcze miesiąc do dnia egzaminu, więc sporo czasu , żeby powtórzyć braki.

salyga44 napisał:
Jeżeli chodzi o poziom i "trudność" testów, to z moich obserwacji wynika, że są z roku na rok cięższe. Myślę, że ta tendencja utrzyma się i w tym roku, także to, czy będzie stara czy nowa komisja, nie ma tu większego znaczenia... Wydaje mi się, że zakres najpopularniejszych ustaw nie powinien się zmienić. Ale to są tylko moje spostrzeżenia.

rok temu tak ludzie na forum płakali ze egzm trudny i w ogóle a 80 % zdało ...

"...wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..."

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót