Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziękuje serdecznie za powyższe odpowiedzi. Może orientujecie się jak de facto wyglądają praktyki? Rozumiem, że raz w miesiącu są zajęcia w Krakowie/5 dni/, pozostały czas jest rozdysponowany na praktyki w sądzie i prokuraturze? Niestety, nie mogłem znaleźć na stronie KSSiP szczegółowych informacji związanych z tą częścią aplikacji t.j. ile godzin w sądzie a ile w prokuraturze, ile w wydziałach cywilnych a ile w wydziałach pracy itp. itd.

Czy na aplikacji ogólnej rzeczywiście jest tak strasznie ciężko? Ludzie straszą demonami i samym szatanem kiedy idzie się w tym kierunku a jak wyglądają fakty?

@Damian1986 mogę prosić cały link a nie od razu odesłanie do pliku? Jeszcze raz dzięki za link, dokładnie o to mi chodziło. Pozdrawiam

Ciekawe to wszystko, z planu wynika że mamy tylko 8 h przeznaczone na omawianie postępowania przygotowawczego, to mniej niż na aplikacjach korporacyjnych. Tam jest 16 godzin. Rzeczywiście, poziom szkolenia może być taki sobie.

Myślałam, że dadzą nam spokój w poniedziałek po inauguracji, a tu jeszcze zajęcia :cool:

CZy dostał już ktoś jakies info z OIRP w Krakowie w sprawie udzielenia dziekanki ze względu na rozpoczęcie aplikacji ogólnej? Przyślą nam jakąś decyzje?

@cyceron wchodzisz na stronę kssip.gov.pl, zakładka Uchwały Rady Programowej i dalej Uchwała nr 30/2010

@tmtm tak w ogóle to z postępowania przygotowawczego jest 16 godzin (8 godzin to omówienie, 4 godziny - symulacja i drugie 4 godziny - case'y

Aplikanci z Warszawy i okolic, założyłam grupę na Google Groups, żebyśmy w sprawach integracji :) i ewentualnie wspólnych przejazdów nie zaśmiecali forum (moderacja czuwa). Jeśli ktoś chce uczestniczyć w dyskusji grupy to prześlijcie mi swoje maile (muszą niestety być na gmailu).

błąd casy obejmują, co komu pasuje i wedle wyboru. Przeczytaj plan aplikacji i będzie takich casów, tego typu przez 4 zjazdy i luźno się wiążą z problematyką zjazdu ale z ogólnym prawem karnym i postępowaniem. Potem symulacja, pewnie przesłuchania światka (tu zgodzę się jest to post. przyg. ) ale stricte postepowanie przygotowawcze zajmuje tylko 8 godzin. Ciągle mało, za mało. Chyba napiszę skargę do ministra:) że się nas oszukuje. Ja chcę elitarności a nie banalności.

Panie elitarny:
Świadka, a nie światka :)

dolicz sobie 3 sek. postępowania przygotowawczego ;)

świadka :confused: ja prosty chłop ze wschodu i swój rozum mam, żaden ze mnie inteligent. Myśle se tak, w kssip jest kasa, więc lepiej jak mnie przypadnie a nie jak by miała innym. Ale taki papier jak kssip, gdzie mało jest godzin, warty zbyt wiele być nie może. A ja żem jest chciwy, więc dobrze by było jak by cośk było to warte. A tak to nic nie jest warte, bo mało. Ale pieniążków dużo, to się chwali i to jest dobre i po bożemu. Ale że takie to podjżane szkolenie, to takia to nie dobre i nie po bożemu. Ale co się ta bede przejował. Dobrze jest, bo kasa jest.

olasin napisał:
Czy ktoś z was ma już wyznaczonego patrona?

A w jaki sposób nas o tym poinformują? Mam jeszcze takie pytania, czy KSSIP przydzieli nam adresy e-mail do kontaktowania się ze szkołą?

Irinka napisał:
Do mnie patron już dzwonił, więc pewnie z każdym będą indywidualnie się kontaktować.

A jeżeli można zapytać po co oni będą do nas dzwonić? (umówić się na spotkanie, przekazać jakieś informacje???)

tulipan66 napisał:
A jeżeli można zapytać po co oni będą do nas dzwonić?

Chodziło o przekazanie kilku informacji. M. in. potwierdzenie gdzie chce się odbywać praktykę w danym okręgu oraz ( w moim przypadku) podanie maila na który mam otrzymać deklaracje podatkową.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót