Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Irinka napisał:
Chodziło o przekazanie kilku informacji. M. in. potwierdzenie gdzie chce się odbywać praktykę w danym okręgu oraz ( w moim przypadku) podanie maila na który mam otrzymać deklaracje podatkową.

A przydzieli Ci jako patrona koordynatora sędziego z SO czy z SA?

SSO i jest jeden dla wszystkich aplikantów z naszego okręgu.

może ktoś będzie umiał mi pomóc. Jestem osobą trzecią której zajęto przez komornika moje rzeczy i nie należą one do dłużnika. było to 28.11 2011. 5 grudnia ban zawiesił egzekucję a 10 stycznia ją odwiesił. minął już termin 30 dni na złożenie powództwa przciwegzekucyjnego. czy ten termin liczy się też od odwieszenia egzekucji przez bank czy mogę jeszcze złożyć powództwo do sądu? Proszę pomóżcie!!!!

Irinka napisał:
SSO i jest jeden dla wszystkich aplikantów z naszego okręgu.

Dziękuje bardzo za informację :). Zapytam może jeszcze tylko, czy jesteś z okręgu katowickiego?

tulipan66 napisał:
No to super :) Pewnie go na oczy nie zobaczymy. To będzie czysta formalność.

i tu się zdziwisz :), bo był naprawdę bardzo miły. Twierdził, że w razie jakichkolwiek wątpliwości lub problemów możemy się z nim kontaktować. Myślę, że nie będzie tak źle.

Irinka napisał:
i tu się zdziwisz :), bo był naprawdę bardzo miły. Twierdził, że w razie jakichkolwiek wątpliwości lub problemów możemy się z nim kontaktować. Myślę, że nie będzie tak źle.

To jakaś miła odmiana, po moich doświadczeniach z niektórymi pracownikami KSSIP :). Trzeba być dobrej nadziei :)

Ostatnia edycja:
Witam. Czy ktoś składający wniosek o udzielenie urlopu dziekańskiego na aplikacji radcowskiej w Warszawie z powodu podjęcia aplikacji ogólnej został poinformowany o jego rozpatrzeniu?.

Akita1234, termin z art. 841 biegnie od chwili zajęcia rzeczy, bez znaczenia jest to czy skorzystałaś z prawa do żądania wyłączenia egzekucji, gdyż termin ten biegnie przez cały czas. Ale nie jest to kwestia rozstrzygnięta definitywnie w orzecznictwie a wynika wyłącznie z świeżych głosów piśmiennictwa. Tak że nie wszystko stracone, bo sąd może uznać że biegnie od momentu odmowy zwolnienia od egzekucji. Jeszcze inna sprawa będzie gdy jesteś małżonkiem dłużnika, tak by było prościej. Ale o wszystkich tych kwestiach porozomawiaj najlepiej z adwokatem, umów się telefonicznie, żeby zdążył się przygotować.
A na tym akurat forum, jest młodzież, która się tymi sprawami nigdy nie zajmowała, dla tego będą cię zwyczajnie olewać.

a ja właśnie jestem małżonkiem dłużnika co to zmienia?
dzięki za odpowiedź i zaraz się już z tąd wynoszę :)

Czy nadano klauzulę wykonalności przeciwko także współmałzonkowi dłużnika, czyli przeciwko tobie? Czy rzecz wchodzi w skaład majątku wspólnego czy osobistego, czy to jest nieruchomość.

Ja właśnie jestem małżonkiem dłużnika to co mogę zrobić?
Dzięki za odpowiedź i zaraz się z tąd wynoszę heh:)

poszę jeszcze o odpowiedź bo ja jestem małżonkiem dłużnika to mogę coś jeszcze zdziałać.
Dzięki za odzew tmtm pozdrawiam

majątek jest męża nabyty przed ślubem umowa darowizny umowy kredytu na zakup rzeczy posiadamy

sąd postanowił nadać klauzule wykonalnosci bankowemu tytułowi egzekucyjnemu także przeciwko małzonkowi dłużnika xv z ograniczeniem jego odpowiedzialności do majątku wspólnego. Czy tak?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót