T
tomziom
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 34
stosowanie tymczasowego aresztu, postanowienia o kosztach postępowania kasacyjnego orzeczenie o których SN przekazał sądowi rejonowemu, słuchanie światków w drodze pomocy prawnej. Rozpoznawanie zażaleń na postanowienie o odmowie wszczęcia,umorzeniu postępowania przygotowawczego, zarządzenia poza rozprawą etc., słuchanie małoletniego po niżej lat 15 w sprawie o czyn z rozdziałów Xxx na posiedzeniu w postępowaniu przygotowawczym. Oprócz tego czasem prowadzili całą sprawę karną. A w cywilnym pomagali w obsługiwaniu referatów dla dwóch sędzów, czasem też prowadzili całą sprawę (w dużych miastach często, ba były sądy gdzie było więcej asesorów niż sędziów) Chyba jestem najlepiej ze wszystkich poinformowany a znajomość sądownictwa pozwala mi na trafne wnioski, no i nie jestem marzycielem. Oby wrócili asesure bo będzie lipa. Zawinili aplikanci ogólni, którzy nie poparli min9sterstwa w jego niecnych planach wykopania staruszków, bo mieli wakacje październik 2010. Potem nie poparli w lipcu 2011 ministra w planach nowelizacji usp przez wyeliminowanie staruszków z możliwości ubiegania się o stanowisko referendarza. Wówczas problem staruszków umarł by śmiercią naturalną i byłoby super, ale aplikanci a o byli zajęci walczeniem o wciśnięcie się w limity i uznali, że to nawet lepiej, bo co ich obchodzą przyszli referendarze, zapominając że to właśnie oni stanowią podstawową konkurencje i nadal mają prawo się rozmnażać i robić konkure. Tacy głupi byli Ci a.o. a teraz wszyscy będziemy płakać. Dobra, obiecałem napisać za dwa lata i napiszę. Pozdrawiam Wszystkich. Do zobaczenia na zajęciach.