Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
cyceron, wielkie dzięki. A na ogólną przyjmują 150?

W ubiegłym roku przyjęli na ogólną 300, czyli została połowa. W tym roku przyjęli 200 osób, a ile będzie miejsc na specjalistycznych tego jeszcze nie wiadomo.....

Obawiam się, że więcej niż 100 nie będzie.

ehhhh :/ Mam tylko nadzieję, że zgodnie z obietnicami w tym roku dowiemy się o limicie miejsc na początku aplikacji :)

toldiak napisał:
Informacja dla aplikantów III rocznika aplikacji ogólnej w sprawie kont pocztowych - Informacja dla aplikantów III rocznika aplikacji ogólnej. - Aktualności - KSSiP

czy wam również się ta "pełna treść informacji" nie otwiera? :-D

avera napisał:
ile czasu poświęciliście na naukę do testu/kazusów?

ja zaczęłam naukę od połowy lipca. Mój system to przede wszystkim nauka do testu, a więc "rycie" ustaw. Przykładowych testów nie robiłam, za wyjątkiem tych ze strony KSSIP, które pojawiły się na egzaminach wstępnych w 2009 i 2010 r., ale to dopiero gdzieś na tydzień przed I etapem. Przykładowe kazusy zaczęłam robić po pierwszym etapie, przy czym z kazusami miałam styczność już w czasie studiów więc teraz była to wyłącznie powtórka materiału. Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Zamierzacie kupić system informacji prawnej dla aplikantów?? Jeśli tak to którą wersje polecacie??

desdemona86 napisał:
czy wam również się ta "pełna treść informacji" nie otwiera?
Pewnie większość z Was już doszła do tego jak otworzyć tę pełną treść komunikatu, ale tak pro forma: wybierzcie opcję zapisz link jako.../zapisz element docelowy jako... ;)

tmtm napisał:
Desdemono (piękny nick), a teraz złośliwość mała. Wynika z tego, że jesteś "młoda zdolna" i "najlepsza z najlepszych".:D

I po co ten cały prowokatorski ton w Twoich postach? Jedno forum już zniszczyłeś, widzę, że teraz bierzesz się za następne. Dałbyś już spokój. Pozdrawiam :)

eli41 napisał:
Zamierzacie kupić system informacji prawnej dla aplikantów?? Jeśli tak to którą wersje polecacie??

sprawdź PW bo nie wiem, czy zaraz nie skasują mi posta za niedozwoloną reklamę ;)

Damian 1986 - dzięki wielkie, już sobie poradziłam :cool:

Nie przenoście się na privy z tym zagadnieniem, ja chętnie się dowiem, jakie są Wasze poglądy na temat zakupu systemu. I tak wszyscy widzimy na stronie kssipu, że zniżkę mamy na jeden konkretny system...

Zastanawia mnie jednak sensowność i praktyczność takiego zakupu - skoro będziemy mieć w krakowie dostęp do biblioteki? Ale jeśli ktoś coś wie więcej niż ja - podzielcie się proszę, nie chcę już na starcie być najgorszym nieukiem ;)))

tmtm napisał:
Potem symulacja, pewnie przesłuchania światka (tu zgodzę się jest to post. przyg. ) ale stricte postepowanie przygotowawcze zajmuje tylko 8 godzin. Ciągle mało, za mało. Chyba napiszę skargę do ministra że się nas oszukuje. Ja chcę elitarności a nie banalności.

tomziom napisał:
stosowanie tymczasowego aresztu, postanowienia o kosztach postępowania kasacyjnego orzeczenie o których SN przekazał sądowi rejonowemu, słuchanie światków w drodze pomocy prawnej.

Intrygujące, nie sądzicie? Mnie to zbytnio nie dziwi, od początku czuję, że nawinął się nam tutaj jakiś lamer, nolifer itd., itp. Mój typ: nie dostał się na specjalistyczną.

Misiu mój, Desdemona zostawiła w pokonanym polu ponad 1600 osób. Jasnym więc jest, że jest młodą zdolną i najlepszą z najllepszych (i z przyjemnością Ją poznam :)). Wstydem jest pisać tak, jak to czynisz, a nie brak obycia z komputerem.

Najwyższa pora olewać to, co na olanie zasługuje.

Ostatnia edycja:
mam jeszcze jedno pytanie - czy komuś udało się na tym przedziwnym serwerze ustawić przekierowanie wiadomości na inny adres?

O Desdemono, grecka bohaterko!!! przyjaciółko boskiej Afrodyty rozsądź nasz spór z Panem Gogusiem. Z kim chciałabyś się bardziej umówić (gdybyś chciała) ze mną czy z Panem Gogusiem.

No właśnie, ja chciałam pod gmaila podłączyć i mi nie wychodzi? Czy wie ktoś jak to zrobić???

tmtm napisał:
O Desdemono, grecka bohaterko!!! przyjaciółko boskiej Afrodyty rozsądź nasz spór z Panem Gogusiem. Z kim chciałabyś się bardziej umówić (gdybyś chciała) ze mną czy z Panem Gogusiem.

Obawiam się, że to tylko w Twoim ŚWIATKU akcja "Otella" toczy się w Grecji :)

Albo nie, ponieważ mnie zależy tylko na pieniądzach a dzisiaj jest sobota, to idę na potańcówkę do remizy, ciekawe ileż to dziś gogusiów zleje. Nara. Do zobaczenia na sprawie.

No i zaciukali mnie nędznicy. upadam, odwracam głowę w stronę mekki i zdycham. Po tym opisie nastąpiła śmierć naszego bohatera.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót