Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zdaje się, że w zeszłym roku była opublikowana lista osób, którym pokój w domu aplikanta przydzielają, może teraz zbierają potwierdzenia od osób na pierwszych 150 miejscach, żeby ewentualnie dokoptować tych z dalszych pozycji. Ciekawe ile osób z pierwszych 150 zrezygnuje z DA??

Myślę, że sporo...na pewno wiele osób z pierwszej 150 jest z Krakowa/okolic, więc pewnie nie będą rezerwowali miejsca + osoby, którzy zatrzymają się u rodziny/znajomych. Ja jestem z północy i też nie zawsze będę korzystał z DA.

Desdemona- dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
Ja uzywalam lexa w bibliotece uczelnianej i polonicy posczas praktyk- nie widzialam roznic w interfejsie, choc niektorzy na polonice narzekaja ze wzgledu na interfejs wlasnie..

Ciezko mi teraz okreslic moje potrzeby naukowe. Rozumiem, ze do kolokwium uczyc sie bedziemy z komentarzy- jesli wiec zakup lexa za stowe miesiecznie oszczedzi mi wozenia ich w te i wewte, moze bym sie i skusila.. Zastanawiam sie, co Wy myslicie o sensownosci kupowania takiej wielkiej kobyly zeby sobie podczytywac do poduszki...

potwierdzenie z przydziałem pokoju w Domu Aplikanta dostaliście na adres email, z którego wysyłaliście wniosek czy też na nasze nowe konta pocztowe kssip?

Wygląda na to, że mamy w tym roku mnóstwo osób z Krakowa. Ja jestem pod koniec listy przyjętych (teraz po przetasowaniach chyba 191?) i też dostałam potwierdzenie rezerwacji. Dziwi mnie tylko, że potwierdzili rezerwację jedynie na pierwszy zjazd, a nie od razu na wszystkie, skoro wnioski o przydział na całą aplikację można było składać do piątku.

Co do programów, to ja mam doświadczenie z Lexem i z Legalisem i zdecydowanie wolę Lexa. Pomijając osobiste preferencje odnośnie interfejsu, to po kontakcie z niektórymi publikacjami Becka (np. żółta seria do prawa międzynarodowego prywatnego, czy repetytorium z KPK) nie ufam temu wydawnictwu :P Za to Woltersowi póki co nie mam nic do zarzucenia. Inna kwestia, że najpopularniejsze komentarze są z Becka.
Ja chyba się zdecyduję, chociaż ciężko wydać tyle kasy. Z drugiej strony nie chciałabym wozić wielkich i ciężkich książek ze sobą. Zastanawiam się tylko, że wziąć wersję rozszerzoną o czasopisma, czy nie. Na pewno wolałabym wersję z loginem, ta na płycie obciąża system.

ladyangel - na ten, z którego wysyłałam wniosek.

ladyangel napisał:
potwierdzenie z przydziałem pokoju w Domu Aplikanta dostaliście na adres email, z którego wysyłaliście wniosek czy też na nasze nowe konta pocztowe kssip?

na adres, z którego wysyłałam wniosek

Ostatnia edycja:
Ja też nie dostałam potwierdzenia rezerwacji miejsca w Domu Aplikanta. Dzwoniłam tam dzisiaj i okazało się, że mam przyznane miejsce i to Szkoła podobno miała nas powiadomić.

Jeśli chodzi o Wrocław, to wczoraj kontaktował się ze mną koordynator praktyk w celu ustalenia spotkania.

Właśnie dzwoniłem do Domu Aplikanta i okazało się, że trzeba wysłać ( oprócz pierwszego ogólnego wniosku o przypisanie miejsca) drugiego maila z prośbą o rezerwację już na konkretny termin zjazdu, wraz z nr kontaktowym i adresem zameldowania. Dopiero wtedy mają potwierdzać mailem.

Moim koordynatorem jest prokurator okręgowy. Tak więc niekoniecznie musi to być sędzia.

Forum to nie czat. Pogawędki proszę prowadzić n.p. na Gadu Gadu.

Nie rozumiem powodu wykasowania naszych postów. Nie prowadzimy pogawędek. Chcemy jedynie zorganizować spotkanie aplikantów z wspólnego terenu, osób które się nie znają, co więcej sama liczba zainteresowanych na forum jest nie do ustalenia. Nie ma więc możliwości skorzystania z e maili czy gadu gadu.

Także proszę adminów o niekasowanie tej wiadomości. A osoby zainteresowane spotkaniem proszę w takim razie o wysyłanie prywatnych wiadomości na tym forum. Przypomnę wstępny termin godz. 19 wtorek 24 stycznia centrum katowic okolice skarbka.

trochę dziwi mnie takie zachowanie administracji, myślałem, że to forum jest dla nas - jak widać jest inaczej...

nie mówię, że jest nasze tylko dla nas, a to różnica ;)

Czytaliscie dzisiejsza rzeczpospolita? Trzyletni obowiazek pracy- alyszalam, ze zapowiadali taka mozliwosc podczas zakonczenia drugiego rocznika- ale czyzbym przegapila jakis komunikat?

Ja bym zostala tu, Gdzie dziala moderacja.. Zajrzyjcie na forum poprzedniego rocznika na innym portalu, bez moderacji- trudno dokopac sie do pozytecznych informacji spod utatczek slownych i roznych pseudozabawnych rozwazan osob, ktore przeceniaja swoja blyskotliwosc i wyzlosliwiaja sie niepotrzebnie- tutaj mysle, ze na zdrowie nam wychodzi, ze nas moderacja czasami upomina i doprowadza do porzadku...

Ps. Choc po obejrzeniu forum stworzonego przez Damiana jestem zachwycona jego praktyczna struktura, na pewno bedzie tam lepiej omawia sprawy poszczegolnych grup itp. Boje sie tylko skutkow anonimowosci na nim :/

Ostatnia edycja:
Haiku napisał:
Czytaliscie dzisiejsza rzeczpospolita? Trzyletni obowiazek pracy- alyszalam, ze zapowiadali taka mozliwosc podczas zakonczenia drugiego rocznika- ale czyzbym przegapila jakis komunikat?

Wystarczyłoby przeczytać ustawę - stosowny zapis znajduje się w niej od pierwszego dnia jej obowiązywania...

Widzę jednak, że czego nie ma "Rzepie" - dla niektórych nie istnieje...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót