Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Poszukuję kogoś kto chciałby zamienić się na grupy. Zostałem przypisany do grupy D1 (środa popołudnie) natomiast bardziej odpowiadają mi zajęcia poranne.

Ja rozważam taką opcję, zamiany grupy porannej na popołudniową, ale zdecyduję o tym dopiero kiedy znane będą godziny zajęć w tych grupach :)

OIRP Warszawa - pojawił się plan zajęć.
Zajęcia poranne od 8 do 13. Myślałem, że będą dłuższe.

A ktoś wie gdzie znaleźć info o miejscu wykładów ?

W pdf-ie z planem jest podane miejsce zajęć - dla grupy A2 - Pawia, sala 305.

Czy ktoś mógłby napisać w jakich godzinach odbywają się zajęcia popołudniowe??

aga010 napisał:
W pdf-ie z planem jest podane miejsce zajęć - dla grupy A2 - Pawia, sala 305.

Czy ktoś mógłby napisać w jakich godzinach odbywają się zajęcia popołudniowe??

Hmm... dziwne ale u siebie w pdf nie widzę tego miejsca... ech ta organizacja ...

Vanquish napisał:
Hmm... dziwne ale u siebie w pdf nie widzę tego miejsca... ech ta organizacja ...

U mnie jest nad tabelką z planem: "dzień zajęć - środa (Pawia, sala 305)"

Witam

Grupa E2 także nie ma wskazanego miejsca prowadzenia zajęć.

erjeden napisał:
Witam

Grupa E2 także nie ma wskazanego miejsca prowadzenia zajęć.

nie tylko nie ma wskazanego miejsca, ale w pdf-ie jest konfuzja - dzień zajęć ŚRODA, co jest niezgodne z treścią wiadomości ze strony BOA, nie wspominając, że przez chwilę w extranecie był plik excelowski i wszystkie grupy oprócz e2 mają rozpisany plan na cały rok, a grupa e2 na 3 pierwsze spotkania...jakby ktoś wyjaśnił te sprawy to prośba o podrzucenie informacji na forum ;)

mateusz67 napisał:
nie tylko nie ma wskazanego miejsca, ale w pdf-ie jest konfuzja - dzień zajęć ŚRODA, co jest niezgodne z treścią wiadomości ze strony BOA, nie wspominając, że przez chwilę w extranecie był plik excelowski i wszystkie grupy oprócz e2 mają rozpisany plan na cały rok, a grupa e2 na 3 pierwsze spotkania...jakby ktoś wyjaśnił te sprawy to prośba o podrzucenie informacji na forum ;)

grupa E1 też tylko na styczeń

Witam!
Zamienię grupę C2 - środa popołudniowa, na dowolną grupę środową przedpołudniową. Proszę o kontakt: 509-199-731 lub e-mail: marta_21@onet.eu

Witam
Jestem aplikantem pierwszego roku aplikacji radcowskiej w Warszawie:confused:. Mam kilka pytań do starszych kolegów.
1. Czy oprócz zajęć merytorycznych jednego dnia, praktyk w sądach i prokuraturze drugiego, są jeszcze inne dodatkowe zajęcia?
2. Ile jest przedmiotów na pierwszym roku? Jak wygląda kwestia zaliczeń, tzn. czy po każdym przedmiocie jest zaliczenie; czy jest jedno generalne na koniec roku? Kiedy mniej więcej wypadają te zaliczenia?
3. Jak w rzeczywistości wygląda możliwość rozłożenia na raty opłaty za aplikację? OIRP stwarza pod tym względem problemy, czy raczej "idzie na rękę"?
Jeżeli pytania te już padły to proszę wskazać gdzie można znaleźć dotyczące ich posty:)
Z góry serdeczne dzięki:)

Ad.1 zajęcia teoretyczne (1 w tyg.), praktyki w sądzie (przez ok. 5 miesięcy raz w tygodniu w wydziale karnym - 4 spotkania, cywilnym - 6 spotkań, pracy - 2 spotkania, gospodarczym - 4 spotkania i rodzinnym- 2 spotkania), praktyki w prokuraturze (2 spotkania), praktyki w kancelarii (raz w tygodniu przez 4 miesiące), spotkania z patronem (dwa razy w miesiącu przez 12 miesięcy)

Ad.2 6 przedmiotów (kc, kpc, kpk, kk, zasady wykonywania zawodu radcy prawnego, prawo konstytucyjne), zaliczenia w postaci oddzielnych kolokwiów, niezaliczenie chociażby jednego kolokwium skutkuje niezaliczeniem roku, sesja trwa od 1 września do 20 grudnia, oirp do 30 czerwca poda terminy kolokwiów

Ad.3 ja niekorzystałam, ale podobno wnioski dobrze uzasadnione są uwzględniane

PS. Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz w programie aplikacji i regulaminie aplikacji, które są umieszczone w extranecie (przydatne dokumenty/akty prawne) :)

Grupa D1 też ma podany plan zajęć tylko na styczeń: pierwsze dwie środy zajęcia w godz. 15.00-20.00, a później w godz. 13.15-20.00 na Pawiej. Jeśli ktoś chciałby się zamienić z grupy porannej na grupę popołudniową to proszę o info na adres: dzol.jw@gmail.com

Cześć!
Zostałam przydzielona do grupy porannej B2 i szukam osoby, która będzie chciała się ze mną zamienić - mam problem z pracodawcą, który nie będzie chciał mnie zwalniać więcej niż raz w tygodniu. Proszę o kontakt - miapic@poczta.fm lub 501 388 344.
Pozdrawiam

Już znalazłam. A tak swoją drogą straszne zamieszanie zrobili, i to jeszcze w sumie w ostatniej chwili...
Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót