Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wie ktoś może przypadkiem kiedy podadzą plany zajęć w OIRP Warszawa?

O miło. W sumie program jest już znany :) Możemy startować z czytaniem :)

ja tam mam jeszcze awersje po endless summer z ustawami :) ale skrypty na extranecie mnie zachwyciły :]

Tak mi powiedzieli telefonicznie, gdy pytałem o zajęcia sobotnie.

Czy wiecie coś na temat płatności za aplikację? Informacja na temat konkretnej kwoty chyba się jeszcze nie pojawiła? Wie ktoś może czy istnieje możliwość rozbicia tej sporej sumki na raty? Pytam o Warszawę. Z góry dzięki za informację

Wydaje mi się, że wszystkie informacje zostaną zawarte w uchwale, która pewnie pojawi się w styczniu. Co do rozbicia na raty to ten temat był już gdzieś na forum poruszany. Z tego co wyczytałam, warszawska izba niechętnie do tego podchodzi. Ale w celu uzyskania wiarygodnych informacji, najlepiej poczekać do uchwały.

WTF, większość Izb wysłała już jakiekolwiek info do nowych aplikantów chociażby o terminie ślubowania, a Izba rzeszowska milczy! Nie żebym się bardzo niecierpliwił, ale mamy połowę grudnia, za chwilę są święta a w styczniu mamy startować. Pozwoliłem sobie tam zadzwonić, to wielce ważna pani z SEKRETARIATU z wielką łaską powiedziała, że dostaniemy informacje. Czy ktoś z rzeszowskiej OIRP dostał już może jakieś info?

to taka sama sytuacja jak w Toruniu. Trudno dowiedzieć się czegokolwiek. Panie z OIRP pod pewnymi względami przypominają panie z dziekanatu

Za to w Warszawie już trzeba płacić składki za grudzień ;)

Stefcia napisał:
to taka sama sytuacja jak w Toruniu. Trudno dowiedzieć się czegokolwiek. Panie z OIRP pod pewnymi względami przypominają panie z dziekanatu

Nie pod pewnymi względami, tylko jest to dokładnie ten sam typ, że się tak wyrażę, stawania okoniem. Sorry za OT.

Witam.
Mam pytanie do kogoś zorientowanego. Po zdaniu egzaminu wstępnego na aplikację radcowską złożyłem wniosek o wpis na listę aplikantów. Dostałem decyzję pozytywną. Niestety, ze względów osobistych nie mogę w tym roku rozpocząć aplikacji; chciałbym zacząć od 2014 r. Co w takiej sytuacji? Czy pozytywny wynik z egz wstępnego dalej będzie ważny 2 lata jak zostanę skreślony w tym roku z listy aplikantów(bo zapewne zostanę skreślony)? Wybieram się oczywiście po info do OiRP (Wrocław), ale przedtem chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat od kogoś kto może spotkał się z taką sytuacją. Dodam, że sprawa jest pilna, także proszę o jakąkolwiek odpowiedź.
Pozdrawiam

Jedynym wyjściem jest dziekanka o ile ci ją przyznaj no i oczywiście musisz opłacać składki przez rok. Nie masz możliwości wpisać się drugi raz na podstawie tej samej uchwały.

Stefcia, też jestem z Torunia i już zaczynam się martwić, został roboczy tydzień, a tu ni widu ni słychu :mad:

słuchajcie, czy rzeczywiście tak jest że ślubowanie w warszawie rozłożone jest na dwie grupy? bo ja mam w poniedziałek a moi znajomi mówili o wtorku.

wnioskuję, że wynika to z ilości osób i podzielili nas wg nazwisk, bo ja jestem z początku alfabetu a oni z końca.

ale przy okazji zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś błędu...

daniłowa napisał:
słuchajcie, czy rzeczywiście tak jest że ślubowanie w warszawie rozłożone jest na dwie grupy? bo ja mam w poniedziałek a moi znajomi mówili o wtorku.

wnioskuję, że wynika to z ilości osób i podzielili nas wg nazwisk, bo ja jestem z początku alfabetu a oni z końca.

ale przy okazji zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś błędu...

Ja też mam w poniedziałek o 10, moja koleżanka która ma nazwisko na K też ma w poniedziałek,ale wydaje mi się że to co piszesz o podziale na grupy jest bardzo możliwe :):smile:

Nie ma żadnego błędu. W tym roku ślubowanie jest podzielone na 2 tury z uwagi na fakt, ze odbywa się w siedzibie Izby a nie na zewnątrz. Zadecydowały czynniki praktyczne jak powiedziała Pani z sekretariatu.

Ktoś pisał, że wczoraj miał być plan zajęć dla Warszawy. Ma ktoś jakieś nowe informacje co do planu?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót