Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mewaaa napisał:
czy ktoś dostał jakieś informacje z oirp Rzeszów w sprawie ślubowania i zajęć?

Byłem dzisiaj i Pani poinformowała, że ślubowanie będzie 4 stycznia wraz z pierwszymi zajęciami. Dostaniemy informacje listownie, kiedy? Nie wiadomo ;)

na razie żadnych takich informacji w Toruniu nie ma. Pewnie dopiero w piątek można się czegoś dowiedzieć, bo na stronie nic nie ma o planie zajeć itp.

Dobra, na razie wiem tyle co Ty :) w piątek pisz na priv to powiem co nowego :)

Tak obserwuję ten wątek i chyba nie ma nikogo z OIRP Bydgoszcz, albo się mylę:) my mamy ślubowanie 4 stycznia, rozmawiałam też z Paniami z dziekanatu 4 będą również szczegółowe harmonogramy zajęć. Odnośnie samego kontaktu z dziekanatem to jest naprawdę dobry albo ja miałam tyle szczęścia ale nie mogę niczego zarzucić.

Czy informacja dotycząca terminu zajęć w OIRP Warszawa (podobno mają zacząć się w drugim tygodniu stycznia - w piątek) jest w jakiś sposób potwierdzona? Czy to kolejne plotki nie pokrywające się z rzeczywistością?
Pani z OIRP uparcie twierdzi, że żadnych informacji dotyczącej planu jeszcze nie ma.

Skoro Pani z OIRP twierdzi, że takich informacji nie ma, to znaczy, że NIE MA. Po co siejesz zamęt? Wszystko będzie w extranecie, wystarczy śledzić uważnie, a nie z każdą bzdurą lecieć na forum i zaśmiecać temat.

mam pytanie, czy jeśli zapłaciłem składkę członkowską za listopad (która była płatna jak sądzę do końca listopada) dopiero w połowie grudnia, to mogą mnie spotkać jakieś nieprzyjemne konsekwencje?

W której izbie kazali płacić składkę już w listopadzie?

w Krakowie mi napisali że składa za listopad 2012r. wynosi 20 zl

Zgodnie z § 5 ust. 1 Uchwały Nr 7/VIII/2010 KRRP obowiązek uiszczania składki członkowskiej powstaje w miesiącu, w którym nastąpił wpis na listę radców prawnych lub listę aplikantów radcowskich.

Składka członkowska za dany miesiąc jest uiszczana do końca tego miesiąca ( § 4 ust. 1 uchwały ).

dokładnie;) to czy za 15 dni spoznienia mozna sie spodziewac sankcji?

Informacja z BOA 19.12.12:
Informujemy, że w roku szkoleniowym 2013 Okręgowa Izba Radców Prawnych w Warszawie planuje zorganizowanie 4 grup szkoleniowych dla I roku aplikacji radcowskiej. Zajęcia będą odbywały się w piątki (2 grupy poranne i 1 grupa popołudniowe) oraz w soboty (jedna grupa sobotnia poranna).
Rozpoczęcie zajęć planowane jest na dzień 11 stycznia 2013 roku.

Jednocześnie informujemy, że zostaną Państwo przypisani do grup szkoleniowych w piątki alfabetycznie, a do grupy sobotniej z urzędu według dotychczasowych zgłoszeń. Informacja ta widoczna będzie w extranecie w Dzienniku aplikanta w pierwszym tygodniu roku szkoleniowego 2013.

UWAGA: osoby zainteresowane przypisaniem do grupy sobotniej, które nie zgłosiły się dotychczas mogą przesyłać zgłoszenia na adres: aplikacja@oirpwarszawa.pl do dnia 31.12.2012 r. W momencie braku wymaganej liczby zgłoszeń do grupy sobotniej pozostali aplikanci zostaną podzieleni alfabetycznie z jej uwzględnieniem.

Wnioski o ewentualną zmianę grupy szkoleniowej (wzór znajduje się w Przydatne dokumenty/Szkolenie/Wnioski) przyjmowane będą do dnia 10 stycznia 2013 r. do godz. 12.00 po formalnym ogłoszeniu list i rozpatrywane według kolejności zgłoszeń i tylko:
1. w szczególnych, udokumentowanych przypadkach lub
2. w przypadku jednoczesnego wniosku osoby z grupy, o przypisanie do której wnioskujemy (tzw. zamiana).

Wnioski należy przesyłać na adres e-mail: 1rok@oirpwarszawa.pl.

Do momentu rozpatrzenia wniosku będą Państwo zobowiązani do uczęszczania na zajęcia do pierwotnej grupy.

Pierwsza litera mojego nazwiska przesądza o tym, że będę przypisany do grupy popołudniowej w piątek. Jeżeli ktoś z Was wie, że będzie przypisany do grupy porannej w piątek (ma nazwisko rozpoczynające się np. literą "C"), a chciałby zamienić ją na popołudniową to służę pomocą. ;)
mój e-mail to: big.dragon@wp.pl

pajonk napisał:
Odnośnie Lublina to ślubowanie ma być 3 i 4 stycznia.

skąd takie info? wiadomo coś na temat planu zajęć?

czy Lublin sie orientuje jakie podejście do aplikanta mają patroni wyznaczeni z urzędu? chodzi mi o to, czy spotkania są tylko formalnością czy niekoniecznie? pytam z ciekawości

Ostatnia edycja:
Najprawdopodobniej będę przypisana do grupy popołudniowej w piątek. Chętnie zamienię się z kimś z grupy porannej (OIRP Warszawa) mój e-mail: atena1982@o2.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót