Areszt Śledczy w LUBLINIE

• Autor wątku Autor wątku aga3010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mka22 napisał:
Witam. Interesuje mnie oddział 13 w aś lublin,jakiego typu to jest oddział, karny czy sledczy itd.?
kilka miesięcy temu był śledczy i "N". Nie wiem czy coś się zmieniło.
rudameggi napisał:
proszę o informację co wysyłacie i w jaki sposób paczki do Aresztu Śledczego w Lublinie
Wysłać możesz pieniadze na paczkę. Pod warunkiem, że widniejesz w systemie jako osoba najbliższa. Lub na wypiske, ale wtedy połowa pieniędzy będzie "leżała" na "żelaznej kasie". Żeby zrobić paczkę odzieżową lub higieniczną musisz mieć zezwolenie z wyszczegolnieniem co można do niej włożyć.

rudameggi napisał:
gdzieś wodę zagotować?
Ktoś na celi zapewne bedzie mial czajnik lub grzalke. Możesz mu kupić,ale też zezwolenie potrzebne. Czajnik do 1000W lub grzalke do 300W.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a skad takie pozwolenia na paczki higieniczne i ubraniowe z M nie mam kontaktu i nie wiem czy to ja mam pisac do AS ?? bo jak dzwonilam to mi powiedzieli ze M musi poprosi o taki talon :sad:

A on jest aresztowany, tak? Jeśli tak to zgodę na otrzymanie paczki musi wyrazić także organ dysponujący. Później listem Ci wyśle, ale list idzie przez cenzurę i może minąć nawet kilka tygodni zanim dotrze. Ty nic nie musisz pisać.

melancholiczka napisał:
A on jest aresztowany, tak? Jeśli tak to zgodę na otrzymanie paczki musi wyrazić także organ dysponujący. Później listem Ci wyśle, ale list idzie przez cenzurę i może minąć nawet kilka tygodni zanim dotrze. Ty nic nie musisz pisać.

Tak aresztowany od dwoch tygodni prosil zebym mu przekazala kilka ubran i kosmetykow ale poki co talonu nie dostalam i nie wiem czy wogole prosil wiem ze jest przerazony niestety pierwszy raz mamy dwa skarby 13 i 6 dla mnie to jest szok przezycie straszne nie umiem sobie poradzici wiem ze musze byc dzielna ale to jie takie proste nie chcial nawet zebym przyjezdzala poki co to i tak pozwolenia nie mam ale musze sie z nim zobaczyc. ALe co do paczek to rozumiem ze ubraniowa i higieniczna wysylam oddzielnie i na obie musi miec zgode a wjaki sposob pakujecie w jakie pudelka zeby nie zostaly zwrocone ubrania to dres koszulki bielizna pidzama krotkie spodenki a kosnetyki moge wyslac jakie chce czy sa jakies obostrzenia

Dla interesantów - Służba Więzienna
3. Paczki przyjmuje się w opakowaniach kartonowych, których wymiar nie może przekraczać 30x40x60 cm (nie dotyczy sprzętu RTV). Paczki nie spełniające powyższego wymogu nie będą przyjmowane do aresztu.
7. Niedozwolonym jest przekazywanie w paczce artykułów w opakowaniach metalowych oraz zawierających alkohol lub inne środki odurzające. Artykuły przekazywane w paczkach powinny znajdować się w opakowaniach przeźroczystych.
Dodam jeszcze - żadnych pojemników pod ciśnieniem (typu pianka do golenia), żadnego szkła.
No i paczka to jedynie to, co będzie na zezwoleniu. Sprawdź wiadomości.

hej
dziewczyny mam widzenie z M w AŚ Lublin pierwsze i jestem już przerażona
Powiedzcie jak to sie tam odbywa? czy będe mogła M przytulić pocałować? Czy rozmowa będzie podsłuchiwana ?
Wiem już że najlepiej być rano i do okienka się zarejestrowac a czy picie przed widzeniem jakies jedzenie dla M moge kupić żeby później nie tracić czasu

rudameggi napisał:
hej
dziewczyny mam widzenie z M w AŚ Lublin pierwsze i jestem już przerażona
Powiedzcie jak to sie tam odbywa? czy będe mogła M przytulić pocałować? Czy rozmowa będzie podsłuchiwana ?
Wiem już że najlepiej być rano i do okienka się zarejestrowac a czy picie przed widzeniem jakies jedzenie dla M moge kupić żeby później nie tracić czasu

Nie napisałaś dokładnie czy masz widzenie przez pleksę z tymczasowo aresztowanym czy już ze skazanym bezpośrednio .

W przypadku skazanego to masz sklepik i możesz kupic kawę ciastko , herbatę wodę , jeżeli chodzi o doprowadzenie skazanego to różnie to jest czasami się czeka godzinę czasami 4 a czasami 7 , musisz być cierpliwa mimo wszystko .

Pozdrawiam

Witam, mój chłopak od paru dni odbywa kare pozbawienia wolności w zk w lublinie :( Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o tym zakładzie. Jeśli cokolwiek wiecie, piszcie w postach :/ jak z widzeniami? Jestem jego dziewczyną, czy mnie do niego wpuszczą?
I czy mogę w liście wysłać mu karte do dzwonienia? :( prosze o odp

Jak Cię wpisze na liste osób najbliższych to wpuszczą. Karte mozesz wyslac.

melancholiczka napisał:
Jak Cię wpisze na liste osób najbliższych to wpuszczą. Karte mozesz wyslac.

A czy list mogę wysłać poleconym priorytetem? Czy tylko zwykłe można?

Em08 napisał:
A czy moge mojemu chłopakowi przelać pieniądze? Czy tylko najbliższa rodzina moze to robić?

Na wypiske mozesz na pewno,na paczke musisz byc jako osoba najblizsza.

Em08 napisał:
A jak to będzie wyglądać jeśli wyśle poleconym? Bo odbiorca musi chyba potwierdzić odbiór.
Odbiera administracja.

hej dziewczyny mojego M zatrzymano 26.09 i obecnie znajduje sie w AŚ w Lublinie.
Dostał trzy miesiące sankcji.Mam pytanie odnośnie e-paczki czy jak robicie paczke to też idzie ponad tydzień czasu.I po jakim czasie wasi M mogli dzwonić ,bo z tego co wiem to na AŚ normalnie mogą dzwonić*mija prawie 3 tyg i cisza zero wieści co i jak z nim tam jest .
pozdrawiam

smerfetka87 napisał:
I po jakim czasie wasi M mogli dzwonić ,bo z tego co wiem to na AŚ normalnie mogą dzwonić*mija prawie 3 tyg i cisza zero wieści co i jak z nim tam jest .

Jeśli oczekujesz odpowiedzi od "dziewczyn" to niestety ale nie jestem dziewczyną.
osoba tymczasowo aresztowana można korzystać z aparatu samoinkasującego (czyli może "dzwonić") - w dużym skrócie pisząc - gdy organ dysponujący wyrazi zgodę. Czyli wyda zarządzenie. Podobnie jak z widzeniem. Zatem twoja wiedza wymaga delikatnej korekty.

smerfetka87 napisał:
,bo z tego co wiem to na AŚ normalnie mogą dzwonić*mija prawie 3 tyg i cisza zero wieści co i jak z nim tam jest .
pozdrawiam

1) jezeli jest na sankcji to na 100% nie moze dzwonic
2) jezeli nie masz od niego wiesci - wyslij list do niego na adres AŚ podajac jego imie i nazwisko oraz imie ojca czyli np:
Jan Kowalski syn Janusza Areszt Śledczy w Lublinie ul Południwa
List bedzie do niego szedł dosc długo bo przejdzie przez cenzure w prokuraturze i u wychowawcy w ZK - wiec piszac myśl co piszesz ;)

Podaj mu swój adres zwrotny ( moze po prostu dokładnego nie pamietac i dlatego sam nie napisał) i czekaj na odpowiedz

i tyle
mozecie obecnie kontaktowac sie jedynie listowbie no chyba ze ....... prokurator udzieli ci zgode na widzenie w co watpie no ale mozliwosc istnieje

Em08 napisał:
Witam, mój chłopak od paru dni odbywa kare pozbawienia wolności w zk w lublinie :( Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o tym zakładzie.

w Lublinie nie ma ZK
Jest Areszt Śledczy
nie no ....... w sumie miejsce ciekawe ;)
stare to to
jeden pawilon maja chyba tylko w miare nowy
no ale jak bedzie miał szczescie to i kobietke jakas pozna bo tam i kobiety też siedzą

Andrzej_F napisał:
mozecie obecnie kontaktowac sie jedynie listowbie

Otóż właśnie - jak napisano powyżej. Uaktualnij swoją "praktyczną" wiedzę. Już od pewnego czasu osoby tymczasowo aresztowane mogą wykonywać rozmowy telefoniczne.

Powrót