Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim

• Autor wątku Autor wątku Ardenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ardenka

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Potrzebuję jakichkolwiek informacji o w/w jednostce.Jak widzenia, warunki, kontakt z wychowawcami...w ogole wszystko na temat tego Aresztu.Bardzo proszę o jakies info :help: :help:

Ardenko ,mój chłopak tam przebywa ,wiem jedno ,ze bardzo ciężko jest sie tam cokolwiek dowiedziec. Wiem jedno ze wychowcy są tam w godzinnach rannych,ja mam jutro dzwoni o 8:00 .Dzisiaj nie mam czasu ,aby byc na forum ,ale obiecuje ze jutro sie do Ciebie odezwę i podziele sie informacjami jakie udało mi się uzyskac na temat tego aresztu.

Dziękuję Ci bardzo tak więc do napisania.

Dzisiaj dzwoniła jego mama do aresztu by porozmawiac z wychowawcą,niestety dyżurny nawet nie zechciał jej z nim połaczyc i bardzo szybko odłożył słuchawkę.Może jest ktoś kto zna przepisy tego aresztu,jak zkontaktowac się zwychowawcą,o co można pytac.Ardenka przykro mi że niewiele ci pomogłam.

Również dzwoniłam dziś do AŚ i jutro tam jadę.Nie ma możliwości dowiadywania się o osadzonym czegokolwiek telefonicznie tylko osobiście na miejscu.Na forum chyba nikt nic nie wie :( Tak czy siak tam pojadę ale dobrze byłoby wiedziec czego sie spodziewac...
Może jeszcze ktoś cos wie :help: :help:

Wiem że można wysłac (ja tak zrobiłam)paczke żywnościową do 5kg bez talonu,można też ją zawieżc,ale nie wiem jakie są godziny przyjmowania paczek.Ja mam daleko więc wysłałam.a grzecznie z tobą rozmawiali?Jutro po powrocie napisz proszę co można załatwic na miejscu,mój chłopak przebywa w areszcie 2tygodnie,a ja niewiem co mogę zrobic,o co mogę pytac,mam tylko adres i numer konta na które można wpłacac mu pieniądze.

Tak rozmawiałam z bardzo sympatycznym człowiekiem powiedział że wszystkiego dowiem się na miejscu.Jak tylko się czegoś dowiem napiszę.
hmhm paczki bez talonu można?? serio a kto udzielił takich info? to ciekawie może zawiozę mu jutro jakieś rzeczy.

Dziewczyny paczki żywnościowe zawsze są bez talonu, jedna raz na kwartał.

Ardenko jeśli do tej pory nie zawoziłaś mu paczki to masz okazje tylko musi byc w kartonie i wszystko hermetycznie pakowane,tak mi powiedzieli w tym areszcie przez telefon.A tak poza tym to czekam może ktoś jeszce coś wie na temat tego aresztu :help: z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek informacje.Ardenka a wysyłałaś listy do Piotrkowa?Wiem że są odsyłane do prokuratury,ale jak długo szły w twoim przypadku?

Moj A jest tam od 2 dni przez 4 miesiące był na Smutnej w Łodzi... przez ten czas nie mialam z nim kontaktu nasze listy utknely w prokuraturze (u Pan prokurator...)a widzen...juz nie ma...bo ma przesłuchania... w ciągu tego okresu widzenia -2 dostala tylko jego mama...ani ja ani jego tata nie dostalismy... :( ... tam dostał paczke, teraz jest lipec i moze miec kolejna.

O rany no wiem że raz na kwartał juz myslalam ze panuja tam jakies inne zasady...Listow do Piotrkowa nie wysylalam. :( :( :(

Nadal nic nie wiemy na temat tego aresztu :wow: :wow: :wow: :wow:

Ardenko dowiedziałaś się czegoś na temat tego aresztu?Też zamieżam jechac,ale mam dosyc daleko więc czekam na twoją odpowiedż,bo nie wiem czy ktoś wogóle zechce tam ze mną rozmawiac skoro jestem jego dziewczyną a nie rodziną.

Olinko a wiec byłam post zostawiłam różnież na "Listach"
ale tu konkrety jeśli nie jesteś najbliższą rodziną możesz mice ogromne problemy jeśli chodzi o uzyskanie jakichkolwiek informacji-jeśli chodzi o ten areszt bo ogólnie różnie to bywa. Jeśli chodzi o widzenia Twój chlopak powinien Cię wpisac na listę widzen abyś mogła wejsc nie wystarczy zgoda organu dysponującego. W naszym przypadku wszystko ok jeśli chodzi o sam areszt bo wszystkie pozwolenia przeniesli mu z AŚ z Łodzi więc jakby to powiedzie nie zaczyna od zera..
Jeśli chcesz jechac to jedz z kims z jego najbliższej rodziny bo możesz wrócic "z niczym"

Ardenko dzięki za info,tak też myślałam,że lepiej będdzie jak pojadę tam z jego mamą.Mam pytanie jak tobie udało się tam porozmawiac skoro też nie jesteś z rodziny?

a czy jesli pojade z mama mojego chlopaka a jestem niepelnoletnia to mam szanse na widzenie ?? prosze o szybka odpowiedz i dziekuje

Wszystko zależy od prokuratora, ale raczej się nie zgadzają za pierwszym razem :(

dzieki za info :) niedlugo pojade do piotrkowa i sprobuje sie wszystkiego dowiedziec...

Mendy, tez mam taki sam problem. moj chlopak jest na sankcji w piotrkowie i jestem niepelnoletnia.tez chcialam pojechac na widzenei z jego matka, ale nasz prokurator sie na to nie zgodzil. ale duzo zalezy od tego jakiego masz prokuratora. teraz tylko czekam na koniec sankcji :help: jezeli mu znowu przedluza nie wiem co zrobie. :( pozdrawiam :)

moj chlopak siedzial w AS w Piotrkowie kilkanascie miesiecy, wiec czesto tam bywalam. Widzenia sa w godz 8 - 13 od wtorku do piatku. Paczki mozna podawac w tych samych godzinach rowniez od wtorku do piatku i dodatkowo sobota i niedziela, ale od godz 9 do 12. najwiecej mozna zalatwic osobiscie, ale trzeba miec duzo cierpliwosci i czasu. Warunki dla osadzonych sa bardzo dobre - cele przewaznie 4osobowe, w kazdej prysznic i wc. To jest nowy areszt, wiec jest naprawde schludnie. Dla wszystkich dziewczyn i narzeczonych mam taka rade: przedstawiajcie sie najlepiej jako 'konkubina', bo wtedy maja obowiazek udzielac informacji, a zwlaszcza jesli mieszkaliscie razem lub macie wspolne dzieci.

a wiec byłam wczoraj w AŚ i chociaz wychowawca nie wyrazil zgody na widzenie to wpuscili mnie... powiedzieli ze na widzenie moga wejsc tylko 2 osoby dorosłe jednak ja dałam PODBITĄ legitymacje... widzenia trwaja godzine lub 2 w zaleznosci od wychowawcy... strasznie dlugo sie czeka zanim zostanie sie wpuszczonym na sale widzen przed ktora jest sklepik i mozna kupic sobie np soki jedzenie ktore mozna zabrac na sale . osadzony jednak nie moze wiziasc tego na cele poprostu trzeba wypic i zjesc na miejscu . ogolnie mili ludzie i sympatyczna atmosfera .

Posty niezwiązane z tematem znajdują się wolnym temacie.
Proszę nie zaśmiecać tego tematu - Y

Powrót