F
ferdek125
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 344
Anilewe89 napisał:Póki co dzwonią do mnie raz na tydzień, bo dopiero niedawno........Wielokrotnie powtarzałam ,że jestem w stanie wysłać im pocztą skrócony Akt Małżeństwa moich rodziców z adnotacją o rozwodzie, jak i zaświadczenie z Urzędu Miasta o informacji ,że od kilku lat mój ojciec jest wymeldowany i nie zamieszkuję w domu rodzinnym......
A po co im wysyłać.... Bawią się Tobą..... Trafili "jelonka" może dla świętego spokoju za ojca zapłaci.
Możesz zastosować moją metodę jak zadzwonią.... zrób tak:
- słucham...
- dobry dzwonię z firmy Amanda w sprawie zadłuzenia pana X
- przepraszam ale to pomyłka dodzwoniła się pani do zakładu pogrzebowego w czym mogę pomóc.....
zobacz reakcję.... :evil:
Może po takim tekście wykasują telefon z listy.
A jak nie to pozostaje "policyja" i zgłoszenie stalkingu
PS. żadnych dokumentów im nie udostępniaj- to oni powinni sobie to ustalić..
Nie jesteś stroną w sprawie. No chyba, że dłużnik zszedł to wtedy będą Cię ścigać za spadek....
Robilee napisał:.... Wyślij pismo z wyjaśnieniem. Normalne, poważne, bez pogróżek w stylu "późny ferdek" (bo się będą gówniarze w biurze z Ciebie nabijać). Trafi to do teczki Twojego ojca i przestaną dzwonić. Im chodzi o odzyskanie długu, a nie o bezproduktywne telefonowanie.
Robilee Kochanie Ty moje coś Ci się pomyliło...
To wierzyciel ma ustalić fakty a nie dziewczyna się tłumaczyć. Dlaczego osoba nie będąca dłużnikiem ma się tłumaczyć wysyłać pisma akty ślubu rozwodu itp... Jeśli zgłosiła im telefonicznie pomyłkę to powinni w inny sposób ustalić dane dłużnika a nie wydzwaniać do niej cały czas. To firemka windykacyjna powinna ustalić fakty w urzędzie miasta lub z tzw dawnego CBA przy ministerstwie.
DZIEWCZYNO pamiętaj nie podaje się swoich danych osobowych Peselu, numeru NIP, nazwiska, daty urodzenia itp - NIKOMU a tym bardziej tłukom z firemek windykacyjnych.
Możesz napisac pismo w stylu "późny Robilee" o zaniechanie działania powołać się na "zgodnie z art. 24 § 1 zd. 1 Kodeku Cywilnego wystąpić z żądaniem zaniechania działania, które zagraża Pani dobru osobistemu"
Ostatnia edycja: