AŚ Bydgoszcz

• Autor wątku Autor wątku MELKA2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
o ile dobrze kojarze to oni moga dostac chyba nawet 4 znaczki i koperty,ale co do ilosci to nie daje reki uciac.W kazdym razie wystarczy,ze wychowawce poprosi to dostanie;)

z niecierpliwoscia czekam na list mam nadzieje ze moj poprosil o koperty,a czy da rade zeby adwokat mu przekazal koperty i znaczki?

I donata rozumiem ze z As nie moze dzwonic tak?bo w roznych watkach roznie pisza

To powiem tak:moj siedzial na przejsciowce jako skazany i dzwonic mogl raz w tygodniu(on akurat mial szczesliwe piatki) tyle,ze niestety po 5 minut:mad:
Po 2 tygodniach rzucili go 200km juz od domu,tak mialam pol godziny drogi tylko na pieszo;)

On chyba jest w areszcie,ale ma zawiasy ktore koncza sie za rok.Takze nie wiem na jakim oddziale i jakie oddzialy wogole sa na walach

a jak nie zadzwonil a minelo juz 9 dni to pewnie telefonu sie nie doczekam :(

kiedy zadzwoni to nie powiem,moze ma przyznany jakis dzien..ale nie lepiej by bylo gdybys zadzwonila i zapytala czy jestes na liscie widzen?
ps.nie pisz posta pod postem bo dostaniesz nagane,czekaj az ktos cos napisze;)
Na Walach jak i gdzie indziej masz zamek i polotworek.

to jest za wczesnie na liste bo i tak za kazdym razem trzeba prosic o zgode prokuratora,a dowiedzialam sie ze widzenie jest mozliwe dopiero po 2 tyg od aresztowania,nie wiem dokladnie czy tak faktycznie musi byc,czy to martwy przepis
Nigdy nie mialam nic wspolnego z tego typu sprawami

http://forumprawne.org/wieziennictwo/361-paczki-zywnosciowe-higieniczne.html tu masz o paczkach. Jak dostaniesz talon, to zaniesiesz paczkę.
http://forumprawne.org/wieziennictwo/400-listy-aresztowanego.html tu masz o listach. Możesz mu wrzucić kilka znaczków w kopertę i wysłać. Jak nie będzie listu do cenzurowania, to szybciej je dostanie.
http://forumprawne.org/wieziennictwo/611-widzenia-tymczasowo-aresztowanego.html tu masz o widzeniach.
Nie będzie dzwonił, jeżeli jest aresztowany. Na wszystkie Twoje pytania są już odpowiedzi w poszczególnych wątkach. Nie mieszaj tematów, ten dotyczy AŚ w Bydgoszczy.

mam pytanko jutro ide na piersze widzenie.I chcialabym sie dowiedziec jak odbywaja sie zakupy w kantynie,czy sa kolejki itp.?
Co warto kupic jezeli bede miala troszke czasu do momentu przyprowadzenia go?
I czy rzeczywiscie trzymaja sie 60 min i ani minuty dluzej??

Laurka423 napisał:
mam pytanko jutro ide na piersze widzenie.I chcialabym sie dowiedziec jak odbywaja sie zakupy w kantynie,czy sa kolejki itp.?
Co warto kupic jezeli bede miala troszke czasu do momentu przyprowadzenia go?
I czy rzeczywiscie trzymaja sie 60 min i ani minuty dluzej??

Nie bedziesz czekac na swojego lobuza gdyz bedziesz czekac w poczekalni i zawolaja Cie gdy juz bedzie doprowadzony na sale.Zakupy zrobisz za kwote 100zl,czasem przekroczy babeczka 40gr.ale nie wiecej.Bardzo slabo zaopatrzona kantyna,no ale coz.Twoj sam Ci powie co potrzebuje i wezmiesz kartke z kantyny,spisze co chce bo tam skazany nie moze wstawac z krzesla ktore jest wyjatkowe...heh,brazowe a inne jasnego koloru.Nie ma kolejek w kantynie,gdy ktos jest poprostuczekasz przy stoliku i nie marnujesz czasu bo zawsze bedzie chwila wolna do kupienia.Sala jest mala i kilka stolikow,ale jest ladnie,moze trafisz przy samej kantynie i bedziesz mogla mowic czy chce jeszcze to czy tamto.Niestety jest liczone 60 minut i gdy zbliza sie czas to podchodzi straznik i mowi kazdemu osobno,ze zaraz koniec.

ja niestety bede go widziala przez plekse:(
Czy wtedy to odbywa sie na tych samych zasadach?
I czy np moge wziac na widzenie husteczki bo pewnie bede ryczec?Chociaz powiedzialam sobie ze dam rade i przy moim lobuzie sie nie rozkleje

no to slonko ja nie pomoge jesli masz widzenie przez plekse...:(nie mialam na szczescie okazji tak sie spotykac.Zadzwon najlepiej do AŚ by sie dowiedziec albo dowiesz sie od innych czekajacych bo tego dnia co bedziesz szla na widzenie znajdzie sie ktos napewno co powie a bedziesz stala tam w pierwszej poczekalni okolo 40minut,jesli chodzi o chusteczki to tak,tylko musisz wylozyc i pokazac zanim przejdziesz przez bramke,bo inaczej powiedza ze chcialas cos przemycic.Bedzie dobrze,zobaczysz.

mam nadzieje ostatnio jak szlam zaniesc paczke czekalam 1,5 godz!!!mam nadzieje ze bedzie dobrze ale ciesze sie ze chociaz zobacze mojego misia:)

Czy ktos orientuje sie moze czy 1maja na walach sa odwiedziny???

jest to piątek, nie ma widzeń!:(

ps. dla pewności podaję nr tel. 052 585 52 55/052 582 97 29

Ostatnia edycja:
Własnie widzenia dla AS sa w piatki od 10-15 i w poniedzialki od 13-18 bo ostatnio zmienili!
A piatek to 1 maja wiec swieto i stad moje pytanie

Cos cicho na tym forum u nas!
Nie ma nikogo kto ma bliska osobe w as bydgoszcz i mialby cos do powiedzenia o As?

a co chciałabys wiedzieć Laurko jeszcze moze podziele się z Tobą moją opinią :)

Powrót