AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czy ktos sie orientuje..jesli pojde na widzenie na 7ma to o ktorej wejde? 7.30 tak jak rozpoczynaja sie widzenia?

Początkująca o godzinie 7.00 dopiero można się zapisać na widzenie a wejdziesz ok. godziny 8.30 - 9.00, zazwyczaj pierwsze są przyjmowane paczki następnie wywołują numerkami osoby idące na widzenia.

jednak nie musiałam zawozić sam zadzwonił podałam mu kod z karty i teraz dzwoni codziennie.Ale rzeczywiście tam mają taki bałagan że to się w głowie nie mieści zaraz po wyroku zadzwoniłam tam do aresztu pytałam czy jak mąż jest po wyroku to musze mieć zgode sądu powiedzieli mi że nie mam przyjechać na dowód i albo akt urodzenia dziecka albo legitymacje jak chodzi do szkoły i pojechałam ze starszą córką i okazało się iż jeszcze nie ma podpisanych warunków karnych i musze mieć zgode całe szczęście że w sądzie poszły mi na ręke i wystawiły zgode bo tak to bym 400 km pojechała na darmo więc lepiej się dowiadywać wszystkiego 100 razy:mad:

Lepiej 100 razy przemyśleć zadając precyzyjne pytanie.
Informując że mąż już jest po wyroku funkcjonariusz udzielił Pani standardowej odpowiedzi. Gdyby Pani zadała pytanie czy Pani mąż Iksiński może mieć już widzenia z Panią, wówczas funkcjonariusz sprawdziłby kartę osadzonego i udzieliłby odpowiedzi którą Pani również usłyszała podczas przybycia na widzenie.

tak tylko że wszystko mają w stystemie i informowałam że następnego dnia wybieram się na widzenie więc udzielając informacji powinni sprawdzić czy jest potrzebna zgoda czy też nie , Jakoś rozmawiając z dyrektorem jak miałam zawieść telewizor potrafił wszystko dokładnie sprawdzić aby nie zaistniała sytuacja że zawioze i będę musiała z nim wracać

orientuje sie ktos jaki tyton najbardziej sie oplaca kupic w kantynie?
czy zakupy moge zrobic zanim przyprowadza skazanego?

O tytoniu nic Tobie nie napiszę bo nie wiem.
Zakupy możesz zrobić wcześniej zanim doprowadzą skazanego na widzenie, ale robisz je tylko raz, jeżeli o czymś zapomnisz nie będziesz mogła dokupić.

ja robiłam zakupy dla TA i mogłam bez problemu wrócic do kantyny i dokupic to co chcialam.

Witam! Mój narzeczony został tymczasowo aresztowany i przebywa w AŚ na kurkowej. Nie przysłał mi talonu, ale w liście prosi o dodatkowe środki higieny, np. krem do golenia, maszynki itp. Czy w związku z tym, że nie otrzymałam żadnego talonu mogę mu przygotować taką paczkę? Dodam, że otrzymał już raz paczkę żywnościową na podstawie talonu.

Wiem, że jest osobny wątek dotyczący paczek, ale chodzi mi bardziej o zasady obowiązujące w tym areszcie.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek pomocne informacje

Witaj Ula nie ma takiej opcji że przyniesiesz mu środki higieniczne bez talonu.
Nie masz co ich wozić bo nie przyjmą tej paczki. Na higienę musi być talon.
Na samym początku też zawiozłam mojemu paczkę higieniczną oczywiście jeszcze byliśmy zieloni w tym wszystkim i nie przyjeli mi jej bez talonu. Wracałam się z nią.

... zawsze na widzeniu możesz odebrać talon.... a po nim zostawić paczkę....

dzięki asienka555.
Tak właśnie myślałam, ale wolałam upewnić się, żeby nie wracać z paczką do domu.
Na widzenia nie ma na razie szans więc musę cierpliwie czekać na talon wysłany listem :(

Mam pytanie czy moze ktos wie ,czy jesli wzieła bym slub z moim narzeczonym w areszcie to czy miał by szanse na szybsze wyjscie? narazie jest tam na sankcji ale w krótce ma isc na karny bo ma do odbycia 2lata i 8 miesiecy i jakies tam sprawy w toku ale one moga sie ciagnac bardzo długo i nie sa powazne// prosze o odpowiedz..??

Witam,
mój narzeczony został tymczasowo aresztowany i przebywa w AŚ na Kurkowej.
Chciałabym się dowiedzieć jak jest z listami, bo wiem, że o widzeniu mogę zapomnieć. Ile czasu minie zanim dojdzie do Niego polecony (po tych wszystkich cenzurach)? Macie doświadczenie w tej kwestii? Chodzi mi konkretnie o Kurkową ( wiem że są ogólne wątki o listach). Najprawdopodobniej wyjdzie po miesiącu ale jesteśmy teraz totalnie bez kontaktu. Potrzebuję nawiązać z Nim kontakt, nawet jednostronny, wesprzeć go. Pomóżcie, proszę!

Witaj Ewcia jak mój przebywał jako tymczasowo aresztowany na Kurkowej, niestety bardzo długo czekaliśmy na listy od siebie bo ok 2-3 miesięce, ale to zależy chyba od Prokuratora,moje listy szły na samo południe Polski i do tego do dwóch różnych miast. Jeżeli masz Prokuratora w tym samym mieście to osobiście zanieś, zawsze szybciej będzie.Ale wiem że niektóre dziewczyny szybciej dostawały listy. Może u Was nie będzie tak żle.

Ostatnia edycja:
Dzięki Asienka. Postaram się dotrzeć do prokuratora, Boże, żeby to przyspieszyło dotarcie listu.

Ewcik,listy na Kurkową i z powrotem szły bardzo sprawnie.Tak przynajmniej było 3-4 lata temu.Mimo cenzury i ówczesnego,wielkiego strajku Poczty Polskiej w okolicy Świąt Bożego Narodzenia,nie było większych opóźnień.Standardowo szły 2-3tygodnie.

czy orientujecie sie moze czy na spotkanie z dyrektorem as na kurkowej trzeba umawiac sie telefonicznie?czy mozna isc normalnie w godzinach przyjec interesantow?

W moim przypadku listy dla tymczasowo aresztowanego dochodziły po około miesiacu. Wszystko zalezy od sądu / prokuratora który to cenzuruje. U nas listy szły do Gdyni.

Powrót