AŚ Kielce

• Autor wątku Autor wątku Moniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1987martunia napisał:
czy ktos orientuje sie czy w kielcach mozna jeszcze cos kupowac w kantynie? i czy te paczki elektroniczne juz weszly?

Zobacz sobie na stronę tego AŚ, tam w zakładce masz wszelkie informacje, te o paczce także

Witam serdecznie.Mój partner odsiaduje od tygodnia 20-miesięczny wyrok,mamy wspólne dziecko1,9 miesięczne.Nie posiada żadnego dokumentu ze zdjęciem ,czy wystarczy tylko metryka urodzenia abym weszła z córka na widzenie?:(

Witam. Czy może mi ktoś wytłumaczyć taką sytuację:
mój A. od dziesięciu dni przebywa w tym areszcie jako skazany. Ma do odsiadki dwa wyroki za jazdę pod wpływem. Pierwszy wyrok to 4 miesiące a drugi 6 miesięcy. W czwartek spotkałam się z wychowawcą,który powiedział mi,że mój mąż jest na przejściówce i że nie ma jeszcze przydzielonej grupy ale będzie to p2. Jeśli dobrze rozumiem na p2 przysługują trzy widzenia? Wychowawca powiedział mi też,że w najbliższy wtorek będzie komisja i wtedy będzie już wszystko jasne. Ponieważ mamy koniec miesiąca byłam na widzeniu dwa razy. Trzecie widzenie zostało dla mojego teścia,który dziś wybrał się do mojego A. Niestety nie został wpuszczony bo ja wykorzystałam już wszystkie widzenia. Wkurzyłam się i zadzwoniłam z zapytanie dlaczego mojemu mężowi należą się tylko dwa widzenia. Dowódca zmiany powiedział mi,że mój mąż jest na r1 i przysługują mu tylko dwa widzenia w miesiącu. Zaczęłam tłumaczyć,że nie stawał jeszcze na komisję,więc nie może mieć r1 a na to pan zaczął mi mówić,że mąż widocznie jest recydywistą i dlatego ma r1. Do tej pory myślałam a nawet pani adwokat zapewniała mnie,że recydywista to osoba ,która już przebywała w więzieniu a ponieważ mój mąż nigdy wcześnie tam nie był, recydywistą nie jest. Tak też mi tłumaczył wychowawca. Co się zmieniło od czwartkowego spotkania z wychowawcą? Dodam,że byłam ostatni raz u A. w sobotę i rozmawialiśmy o komisji,która ma się odbyć w najbliższy wtorek!Jeszcze narzekał,że przez to,że nie ma jeszcze przydzielonej grupy musi siedzieć na przejściówce w kilkanaście osób. Nie rozumiem całej tej sytuacji:-x:-x:-x Czy kogoś spotkało coś podobnego? A może to jakaś pomyłka?

Wydawało mi się,że każdemu przysługują trzy widzenia ustawowo. Bardziej mnie męczy to r1 !

forg napisał:
Będzie. Nie "jest". Zatem skąd wniosek o trzech widzeniach w miesiącu?

Gdyby powiedzieli mi,że na tą chwilę przysługują mu tylko dwa widzenia to ok. , rozumiem ale męczy mnie to r1 ! A może ja źle rozumuję i to r1 oznacza coś innego? Kolejna sprawa. Czy jest taka opcja,że mój mąż nie ma też prawa do telefonów? Od soboty jest " szczęśliwym posiadaczem" kart telefonicznych a do dnia dzisiejszego nie dzwoni:mad: Forg,liczę na jakieś zrozumiałe wytłumaczenie tej sytuacji:help:
Mało wiem o zasadach jakie panują w aś lub w zk dlatego proszę o pomoc tych,którzy wiedzą coś więcej.

Na przejściówce nie może sobie iść do telefonu wtedy kiedy tylko jest wolny,są jakieś zasady,kolejności,wyznaczone dni.Może dlatego jeszcze nie zadzwonił.

martucha201181 napisał:
Od soboty jest " szczęśliwym posiadaczem" kart telefonicznych a do dnia dzisiejszego nie dzwoni:mad:

Może nie ma ochoty do Ciebie dzwonić? Może musi najpierw pozałatwiać telefonicznie swoje sprawy z kolegami? A może po prostu jeszcze nie miał możliwości skorzystania z aparatu samoinkasującego - może nie pomyślałaś o tym, ale on tam nie jest sam. Lub inaczej - w każdej celi nie ma aparatu samoinkasującego do dyspozycji skazanych.

Od pięciu lat wspólnie prowadzimy firmę.Telefon do mnie to w pewnym sensie troska o wspólny interes,więc pierwszy telefony wykonany do kolegów raczej nie wchodzą w grę. Jest również jego ukochany syn,który czeka na ten telefon. Nie ważne.Chyba pozostaje mi czekać. A może macie jakiś pomysł odnośnie tego r1. Jesteśmy małżeństwem od 13 lat, nie ma opcji żeby mój mąż był recydywistą.Nawywijał ale to był słaby okres w jego życiu i właśnie teraz musi za to odpokutować. Nigdy wcześniej niczego nie przeskrobał.

Jeżeli dwa razy popełnił to samo przestępstwo w bliskim okresie czasu to jest recydywistą, bo wg słowników recydywistą jest ten, kto ponownie lub wielokrotnie popełniania przestępstwo (niezależnie od tego, czy został ukarany).

czemu jak przewozili mojego partnera do innego zakladu to nikt mi nie chcial udzielic informacji gdzie go przewożą czy juz go przewiezli w dodatku adwokat wyslal pismo do aś żeby do czasu posiedzenia nigdzie nie byl przewozony co to za tajemnica??

tylkoiluzja napisał:
czemu jak przewozili mojego partnera do innego zakladu to nikt mi nie chcial udzielic informacji gdzie go przewożą

A dlaczego ktoś miał Ci udzielać takiej informacji? Osadzony po przetransportowaniu - jak zechce - udzieli Ci informacji.

to mąż Ci powie, gdzie ostatecznie wylądował. Osadzeni wsiadają do auta i nikt ich nie informuje, dokąd jadą, więc tym bardziej osobie trzeciej nikt takich informacji nie udzieli.

czy to prawda ze w swietokrzyskimsa znikome szanse na warunkowe zwolnienie??

W AS w Kielcach osoby z rozrusznikiem serca muszą przechodzić przez bramkę w innych zakładach Karnych po okazaniu tzw. paszportu sprawdzani są ręcznym urządzeniem na lotniskach na całym świecie respektowane są wymogi dla ludzi chorych AS to wiocha europy już od.roku nie jadę na widzenie nie narażam zdrowia

Witam! Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób dostać się do wychowawcy, aby porozmawiać o skazanym.

Powrót