AŚ Kielce

• Autor wątku Autor wątku Moniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Osadzony może o takim zamiarze poinformować wychowawcę . Możesz zadzwonić do ZK i umówić się na taką rozmowę z wychowawcą .
Możesz również poprosić o rozmowe z wychowawcą podczas/po/przed widzeniem - zapytaj funkcjonariusza lub zadzwoń do ZK . Wychowawcy z reguły pracują od pon do piątku 8-15

hej.czytałam wszystkie posty,ale widzę że większość jest sprzed paru lat a sporo mogło sie zmienić...mojego chłopaka zebrali tam wczoraj,a ja nic nie wiem:(chciałabym sie dowiedzieć czy mam on możliwość żeby do mnie zadzwonić?musze mu wysłać karte?ja wogole sie w tym nie orientuje...myślałam żeby zadzwonić do ZK dowiedziec sie czy moge Go odwiedzić,ale to wpisanie na liste chyba troche trwa wiec jeszcze poczekam...a ktoś sie może orientuje jak tam jest z przepuskami?moj chłopak ma rok odsiadki,wiec nie wiem czy jest mozliwość:( byłabym wdzięczna jakby ktoś udzielił mi odpowiedzi ;-)

Ostatnia edycja:
jest już skazany czy tymczasowo aresztowany ? mój tam siedział na sankcji i trochę jako skazany

Ankaaa53 napisał:
byłabym wdzięczna jakby ktoś udzielił mi odpowiedzi ;-)

Zadajesz pytania, na które już dawno udzielono odpowiedzi na tym forum, w tym dziale. Są stosowne tematy dotyczące listów, widzeń, przepustek, systemu dozoru elektronicznego (uprzedzam mimo, że nie pytałaś).

jest skazany...spoko,już tam dzwoniłam.jak już mnie wpisze na liste to pojade i wszystkiego sie dowiem od niego

Jak to jego pierwszy wyrok to chyba go przewiozą bo tam jest recydywa i aś
A co do przepustek nie ma szans

miał wczesniej jeden w zawieszeniu,ale to chyba nie ma znaczenia...odsiaduje pierwszy raz.możliwe ze go przewiozą,chociaz mam nadzieje ze nie.nie znam sie na tym.może bedzie na półotwartym.narazie nie mam z nim zadnego kontaktu,nie moge go odwiedzic a on tez nie dzwonil...mam nadzieje ze niedlugo sie czegos dowiem ;)

Jeśli jest po wyroku to na pewno go przewiozą

przeczytałam wszystkie odpowiedzi. od tych najstarszych do 2013. i zadam ponowne pytania aby mieć najaktualniejsze wiadomości :) więc nie stresujcie się po raz którymś z kolei tym samym pytaniem.
1. co do widzeń zajmuję kolejkę idę i biorę kartkę, wypełniam i ją odnoszę czy z wypełnioną czekam w kolejce aby podać? (obecnie jest w Siedlcach i tam nie ma takich kolejek jak wyczytałam że tu są;/) ma może ktoś taką karteczkę i podzielił by się nią?
2. jak z pracą?
3. mój jedzie tam na terapie antynarkotykową. jak to miej więcej wygląda? ma szansę zostać tam na stałe?(terapia 6 miesięcy obecnie r1 tam ma mieć r2)
4. przeczytałam że można robić zakupy w kantynie które osadzony zabierze. w internecie widziałam do 200zł. co można zakupić?
5. jakie wymagania co do TV są w Kielcach? obecnie ma tv z wbudowanym DVD 19cali LED i pilot. w Siedlcach wyrazili na to zgodę. czajnik 1100 też przejdzie?
6. kiedy można nadać sprzęt? żywnościówka codziennie wyczytałam
8. da radę przedłużyć widzenie na dziecko? (na Rakowieckiej dostaliśmy na MOJEGO syna pół godziny dodatkowe w Siedlcach przedłużane widzenia tylko w nagrodę)
9. znajdują się tu widzenia bez dozorowe(wydzielone boksy czy sala gdzie są inni skazani też na takim widzeniu) czy intymne?
chyba wszystkie :)

Witam.

Kilka dni temu trafił tam właśnie mój facet. A ja mieszkam dość daleko więc i nie mam możliwości spotkania się z nim. Chce do niego napisać ale nie wiem czy on ma jak odpisać na mój list. Wobec tego zastanawiam się czy mogę mu wysłać tam jakieś kartki koperty i długopis?

Monika9310 napisał:
Chce do niego napisać ale nie wiem czy on ma jak odpisać na mój list.

Ma. Dostanie od wychowawcy to, co niezbędne. Ale oczywiście może zechcieć napisać do kogoś innego zamiast do Ciebie - na to wychowawca już ma minimalny wpływ.

a mi ktoś potrafi udzielić odpowiedzi?

Monika9310
możesz wysłać zeszyt, koperty, znaczki

A długopis lub ołówek to dostanie od kogoś czy bedzie sobie musiał załatwić?

na pewno ktoś w celi ma więc mu użyczy. ja swojemu w poleconych wysyłam kolorowe długopisy i całe zestawy ołówków :) ale rozumiem że jest na AŚ? bo jeśli tak to prokurator pewnie zatrzymał by coś do pisania. ale koperty i znaczka nie zabierze :) przynajmniej u mnie nie zabierali

Monika9310 napisał:
A długopis lub ołówek to dostanie od kogoś czy bedzie sobie musiał załatwić?

Przecież napisałem, że dostanie od wychowawcy. Jak oczywiście poprosi.

monia281992 napisał:
przeczytałam wszystkie odpowiedzi. od tych najstarszych do 2013. i zadam ponowne pytania aby mieć najaktualniejsze wiadomości :) więc nie stresujcie się po raz którymś z kolei tym samym pytaniem.
1. co do widzeń zajmuję kolejkę idę i biorę kartkę, wypełniam i ją odnoszę czy z wypełnioną czekam w kolejce aby podać? (obecnie jest w Siedlcach i tam nie ma takich kolejek jak wyczytałam że tu są;/) ma może ktoś taką karteczkę i podzielił by się nią?
2. jak z pracą?
3. mój jedzie tam na terapie antynarkotykową. jak to miej więcej wygląda? ma szansę zostać tam na stałe?(terapia 6 miesięcy obecnie r1 tam ma mieć r2)
4. przeczytałam że można robić zakupy w kantynie które osadzony zabierze. w internecie widziałam do 200zł. co można zakupić?
5. jakie wymagania co do TV są w Kielcach? obecnie ma tv z wbudowanym DVD 19cali LED i pilot. w Siedlcach wyrazili na to zgodę. czajnik 1100 też przejdzie?
6. kiedy można nadać sprzęt? żywnościówka codziennie wyczytałam
8. da radę przedłużyć widzenie na dziecko? (na Rakowieckiej dostaliśmy na MOJEGO syna pół godziny dodatkowe w Siedlcach przedłużane widzenia tylko w nagrodę)
9. znajdują się tu widzenia bez dozorowe(wydzielone boksy czy sala gdzie są inni skazani też na takim widzeniu) czy intymne?
chyba wszystkie :)
monia281992
1.z wypełnioną kartką czekasz w kolejce aby ją podać , kartki dostajesz na miejscu . jeśli chodzi o kolejki to faktycznie jest bardzo dużo ludzi którzy z samego rana już czekają w kolejce , sama byłam o 6 rano i byłam już 7 w kolejce i niestety trzeba czekać do godziny 8 do podania kartki
2.jeżeli chodzi o pracę nie narzekają skazani z tego co słyszałam na początku na zakładzie karnym, pózniej na wolności więcej informacji uzyska od wychowawcy
3.co do terapii nie mam pojęcia może ktoś będzie tu wiedział i Ci pomoże
4.zakupy w kantynie robiłam nawet za 400zł i nigdy nie było z tym problemu, papier toaletowy, tytoń , szampony,żele,pasty do zębów.kartki,koperty, kawa,długopisy,znaczki,karty telefoniczne,obcinacze do paznokci,gazety ,zależy od osoby co jest jej potrzebne.
5.na p2 można mieć TV za zgodą, ale nie ma z tym najmniejszego problemu. jeśli chodzi o czajnik niestety tylko do 800W
6.paczkę żywnościową można codziennie oddawać od 8:30 do 13 bodajże
co do sprzętu musisz się dowiedzieć w zakładzie
7.co do widzeń jest tu różnie jednemu przedłużą drugiemu nie , niestety.
8.bezdozorowe widzenia są jest to jedna sala na której jest kilka stolików i są również inni skazani o intymnych nie słyszałam w kielcach

mam nadzieję że choć troszkę pomogłam , jeśli będziesz coś chciała jeszcze wiedzieć to pisz

witam

ostatni post dość stary , bo z 2014 roku .
Moze mi ktoś zechce udzielić paru porad odnośnie AŚ Kielce. Syn jest tymczasowo aresztowany , przebywa juz tak 3 tyg. Złozyłam prośbę o widzenie do prokuratury , mam nadzieję , ze ją dostanę i w piątek się wybiorę na widzenie .

Nic nie wiem o procedurach tam panujących . Myslałam , ze z tym pozwoleniem na widzenie wchodzę ... a tu słyszę , ze jeszcze jakaś kartka , którą się wypełnia . Czytam o długich kolejkach ...(WYBIERAM SIĘ W PIĄTEK).
Widzenia są przy stolikach , czy przez pleksę . Czy mam zabrać pieniądze na jakieś zakupy w kantynie , czy mogę coś kupić i podać aresztowanemu ?
Wpłaciłam pieniądze na konto AŚ, to które 50 % idzie na wypiskę a 50 %na żelazną bramę .Oczywiście też nie wiedziałam co to ta brama i ta wypiska . Wiem ,ze od 3 tyg. z tych pieniądzy syn nie korzystał , ale też słyszałam , ze są jakieś terminy wypisek .Myślaąm ,ze jak ma kasę na koncie to idzie do kantyny i bierze co mu potrzeba ... ale jednak nie . MOZE MI TO KTOŚ WYTŁUMACZY .BARDZO PROSZĘ , RÓWNIEŻ O INNE RADY dla osoby pierwszy raz odwiedzającej .

Nie żelazna brama tylko żelazna kasa. Środki na żelaznej kasie nie są do wydania, natomiast zostaną zwrócone aresztowanemu gdy opuści areszt śledczy.

Nie wiem jak z tymczasowo aresztowanym ale normalny skazany i osadzony ma zostać doprowadzony do kantyny w ciagu bodajże 3 dni od osadzenia. To nie jest market ze idziesz kiedy chcesz i kupujesz. Każda jednostka ma swój regulamin w którym jest określone w jakie dni są wypiski. A skąd wiesz ze syn nie skorzystał z pieniędzy ?

DamisVegas napisał:
Nie wiem jak z tymczasowo aresztowanym ale normalny skazany i osadzony ma zostać doprowadzony do kantyny w ciagu bodajże 3 dni od osadzenia.

Pod warunkiem posiadania środków finansowych.

witam ponownie

wiem ,ze nie skorzystał z wypiski , bo w dziale finansowym poinformowano mnie o stanie konta , a wiem ile wpłaciłam .Podobnież o stanie konta są informowani jak zbliża się termin wypiski , ale przecież przez 3 tygodnie to jakaś wypiska chyba była?

do tej pory nie dostałam też talonu na odzież , nie wyobrazam sobie jak on tam funkcjonuje , przecież miał tylko to co na sobie ,

żadnych środków higienicznych ...gdybym mu to dostarczyła , to byłabym trochę spokojniejsza , a tak ...moja rozpacz

Powrót