AS Kraków Montelupich

• Autor wątku Autor wątku barbla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jak to wygląda z tym wysłanim kasy dla danej osoby. Czy jak wyślę na konto np 100zł to dostaje tą całą kwotę???

rossalia napisał:
jak to wygląda z tym wysłanim kasy dla danej osoby. Czy jak wyślę na konto np 100zł to dostaje tą całą kwotę???

nie
on ma tylko polowe do dyspozycji

kajeczka, a możesz mi powiedzieć jak to jest dokładnie, bo ja wyczytałam, że jak się wpłaca na monte 500 zł to więzień dostaje 400,a jak 300 to dostaje 200 zł, dlatego lepiej wysyłać większe kwoty? Nie wiem ile w tym prawdy?

linaa napisał:
kajeczka, a możesz mi powiedzieć jak to jest dokładnie,

Na tym forum jest wszystko http://forumprawne.org/wieziennictwo/2473-srodki-na-koncie-skazanego-zelazna-kasa.html
By nie powiedzieć, że wystarczy czytać przepisy.

Kajeczka oczywiście nie ma do końca racji (aczkolwiek w przypadku wpłaty 100 ma rację, do dyspozycji połowa, chyba, że "żelazna kasa" jest pełna). Bo nie zawsze potrącana jest połowa wpływu. Jeden z pierwszych wpisów wskazanego przeze mnie tematu i wszystko jasne.

forg, przeczytałam ten wątek i właśnie tam wyczytałam o tych pieniądzach wysyłanych na monte, dlatego chciałam się upewnić, bo co ZK to inaczej.
Co do 100 zł to wiem, że połowa, mnie jednak chodzi o większe kwoty, bo szczerze mówiąc te przepisy niewiele mi pomogły, bo piszę tam o 4% itp, więc ciężko mi się połapać, zwłaszcza, że nie wiem ile dokładnie jest teraz średniego zarobku miesięcznego.

linaa napisał:
forg, przeczytałam ten wątek i właśnie tam wyczytałam o tych pieniądzach wysyłanych na monte, dlatego chciałam się upewnić, bo co ZK to inaczej.

Nie. Wszędzie jest tak samo.

linaa napisał:
bo piszę tam o 4% itp, więc ciężko mi się połapać, zwłaszcza, że nie wiem ile dokładnie jest teraz średniego zarobku miesięcznego.

Mam za Ciebie poszukać w google? Litości ...
Ale resztę zrozumiałaś? Że potrącana jest połowa jednak nie więcej niż (i tu wpisujemy 4% średniego wynagrodzenia)?

Ok, wyliczyłam wyszło mi 128 zł... i że co, że tyle mogą mu zabrać jak wpłacam 500 zł? Coś mi tu nie gra. Chyba jestem zbyt głupia, żeby to wyliczyć.

linaa napisał:
i że co, że tyle mogą mu zabrać jak wpłacam 500 zł? Coś mi tu nie gra.

A co Ci nie gra??
I nie "zabrać". Tylko odłożyć na imprezę po wyjściu.

Impreze hehe dobre. :) myślę jednak, że na jakiś uczciwy start w przypadku mojego A.
Więc tak jest tak? Że mogą mu mniej więcej tyle odłożyć na żelazną kase, a resztę ma dla siebie na zakupy w kantynie?

jak się jedzie na widzenie to można coś dać tej danej osobie???

W przypadku którym jest ta dana osoba to wszystkie listy i paczki wiem, że ma zobaczyć prokurator. Jednak jak jade na widzenie to również obowiązuje mnie pokazanie Prokuratorowi wszystkich rzeczy np jak bym chciała dać tej danej osobie.

rossalia napisał:
W przypadku którym jest ta dana osoba to wszystkie listy i paczki wiem, że ma zobaczyć prokurator. Jednak jak jade na widzenie to również obowiązuje mnie pokazanie Prokuratorowi wszystkich rzeczy np jak bym chciała dać tej danej osobie.

ale co ty chcesz dać na widzeniu?
na widzenie wchodzisz tylko z dowodem osobistym,kasą i kluczykiem od szafki

Ostatnia edycja:
jedyne co mozesz mu "dać" to kupić kawe lub coś do picia i może to zjeść przy stoliku jeśli będzie miał ochote. nic nie może wnieść na cele.

linaa napisał:
jedyne co mozesz mu "dać" to kupić kawe lub coś do picia i może to zjeść przy stoliku jeśli będzie miał ochote. nic nie może wnieść na cele.

linaa jak to nie ? Owszem jedzenia i picia nie moze wnieść tylko spożyć na miejscu ale tytoń,środki czystości , gazety i inne rzeczy z kantyny moze

wiecie może jak to jest z wejściem Notariusza z dokumentami do tej danej osoby.

hey
chciałam zapytać jak wpłaciłam kase na konto zakładu to czy ta Dana Osoba zostanie poinformowna o tym, że ma kasę na koncie ??????

Czy ktoś może wie jak wygląda to wygląda obeserwacja psychiatryczna tej Danej Osoby w ZK???

Rossalia, wpłacasz pieniądzę na dany numer konta przelewem lub w kasie.
Imię Nazwisko osadzonego + syn X
Że ma pieniądzę się dowie.

A jak wygląda obserwacja nie mam pojęcia, ale jeśli jest zdrowy i chce udawać "wariata", żeby np zmiejszyć wyrok czy coś to niech lepiej przestrzega prawa, bo narobi sobie problemów i na pewno mu to nie pomoże.

linaa

a czy wiesz może jak jest z wejściem notariusza na ZK.

lub czy idzie np na widzeniu mieć dokumenty do podpisu dla tej Danej Osoby???

Powrót