AŚ Poznań

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kaasiaa a na jakiej ulicy o as ci chodzi jak o nowosolska to od rana do gora 8 lub 9 pozdrawiam

Chodzi o młyn.. poki co czeka na przeniesienie na P2 na Nowosolską;)

Mój mąż zawsze dzwonił tak między 14 a 15 więc nie potrafię podać Tobie dokładnie w jakich godzinach mogą dzwonić.Nigdy nie zagłębiałam tego tematu bo dla mnie było ważne,że w końcu może do mnie zadzwonić.

Kaasiaaa napisał:
Orientuje się ktoś może w jakich godzinach może dzwonić osoba odbywająca juz karę w AŚ w poznaniu?

moj dzwonil od 9-21 -byl na p2. na zamku co drugi dzien byly ustalone dwie godziny miedzy 14-16. na kazdym oddziale moze byc troche inaczej.

co do widzen to faktycznie trzeba sie nastac i naczekac. w piatki zazwyczaj bylo lepiej bo wiekszosc ludzi w pracy. ale tez nie zawsze. najlepiej byc bardzo wczesnie to wtedy wchodzi sie pierwsza tura. sa tacy co od 6 czekaja na wejscie. :)

Ostatnia edycja:
Dziękuje za odp;)
Mimo perspektywy czekania, marzę by w koncu wpuścili mnie na widzenie;)!

ja czasami czekalam 3-5 godzin zeby ta godzinke z nim spedzic...ale czego sie nie robi zeby pobyc razem chociaz ta chwile :)

Jestem w tym zupełnie nowa i zielona Witam Was i mam pytanko chodzi o paczke wiem ze powinnam w temacie paczki ale chodzi mi konkretnie o AŚ w Poznaniu. W sob chciałam zanieść i nie wiem jak to dokładnie wyglada jak dzwoniłam to też uzyskałam średnie informacje.
Czy można kawa rozpuszczalna przesypana lub w paczce wiem że nie słoik, herbata sypana czy saszetki dadza radę, a te kawy 3w1, owoce, sałatka warzywna takie gotowe kupne i rzeczy takie gotowe zapakowane jak np w Piotrze i Pawle sa placki ziemniaczane, kopytka, wędliny i sery rozumiem tylko hermetycznie pakowane czy raczej luzem żeby mogli wszystko pokroic ;) słodycze chipsy nie wiem nutela moze, pasztety
Proszę Was o odpowiedz co i jak u Was przechodziło.

Mam jeszcze pytanko i kantyne jak jest zaopatrzona własnie owoce napoje, mleko smietana w proszku cukier nabił i jak to jest z papierosami moge ich kupic za całe 100 zł czy to tylko limity jakies sa.
Przepraszam ze pierwszy post i lawina pytań ale bardzo bym chciała w sob zanieść i dziś znalazłam to forum.
Dziękuje i Pozdrawiam

kajkulkaa napisał:
Jestem w tym zupełnie nowa i zielona Witam Was i mam pytanko chodzi o paczke wiem ze powinnam w temacie paczki ale chodzi mi konkretnie o AŚ w Poznaniu. W sob chciałam zanieść i nie wiem jak to dokładnie wyglada jak dzwoniłam to też uzyskałam średnie informacje.
Czy można kawa rozpuszczalna przesypana lub w paczce wiem że nie słoik, herbata sypana czy saszetki dadza radę, a te kawy 3w1, owoce, sałatka warzywna takie gotowe kupne i rzeczy takie gotowe zapakowane jak np w Piotrze i Pawle sa placki ziemniaczane, kopytka, wędliny i sery rozumiem tylko hermetycznie pakowane czy raczej luzem żeby mogli wszystko pokroic ;) słodycze chipsy nie wiem nutela moze, pasztety
Proszę Was o odpowiedz co i jak u Was przechodziło.

Mam jeszcze pytanko i kantyne jak jest zaopatrzona własnie owoce napoje, mleko smietana w proszku cukier nabił i jak to jest z papierosami moge ich kupic za całe 100 zł czy to tylko limity jakies sa.
Przepraszam ze pierwszy post i lawina pytań ale bardzo bym chciała w sob zanieść i dziś znalazłam to forum.
Dziękuje i Pozdrawiam

zakupy w kantynie robisz za 100 zl. mozesz za calosc kupic papierosy. kantyna jest w miare zaopatrzona owoce tez sa tzn glownie banany i jablka. warzywa-pomidory, ogorki. co do paczek na pewno nie przechodza zupki w proszku, cukier tez nie bardzo. salatka warzywna u mnie przechodzila, kotlety, klopsy,kabanosy, mięso pieczone, slodycze. jeśli chcez kupic wedliny to hermetycznie pakowane- tam nie maja lodowki wiec nie popsuje sie tak szybko.
pamietam ze kupilam raz mojemu ogorki kwaszone (upieklam mieso na kebab, zrobilam sos czosnkowy, wrzucilam tortille-wszystko przeszlo) no i ogorki byly w folii z woda. i pan na paczkach dal mi nozyczki i kazal isc do lazienki wylac ta wode z ogorkow :)

Ostatnia edycja:
chilli.chilli.bang ja to zrobiłam na początku stronka plus telefon ale tak jak pisałam Pan udzielił raczej średnich informacji jakby sam za dobrze nie wiedział :confused:

akos6 WIELKIE DZIĘKI za pomoc :) wszystko pokupowałam i idę jutro mam nadzieje że przejdzie zresztą wezmę jeszcze coś w siatkę na wymianę jakby były z czyms problemy.

Swoją drogą z tym kebabem... hahaha no nie źle :D
Ja się starałam wypośrodkowac jakos 1 kg kawy, herbata 2 kg słodycze i 2 kg wędliny sery plus trochę szarych kluseczek i smażone piersi w kurczaka ale to raczej tak na jeden obiad
Teraz to sobie myślę ze słodyczy za dużo bo moze widzenie sie uda "wyprosić" to bym na miejscu kupiła chociaz z drugiej to te wędliny to i tak 3-4 dni wytrwają nawet hermetyczne wiec sama juz nie wiem co by ten Skarb mój wolał

Pamiętaj, że paczka do 5 kg.;))

akos6- dostalam widzenie;) czeka mnie pierwsze czekanie w tej kolejce..;)

No no wiadomo 5 kg :)

Ja czekam na zgode na widzenie dzis decyzji jeszcze nie było, pewnie w poniedziałek będzie. Wiec też mam nadzieję że bedzie mnie czekać to stanie w kolejce ... jestem przerażona ale tak bardzo chce go zobaczyć że zniosę wszystko :)
Aaaa... no i widzonka gratuluję Ci super że sie zobaczycie :)

Kajkulkaa- twoj jest na Młynie tak??

Do doświadczonych już.. jak wyglądają te bezdozory na młynie? Mimo wszystko dzieli mnie pleksa od mojego Misia??
Bo bardzo chciałabym go chwycić za rękę, przytulić... wszystko z umiarem ale jednak..

Aaa i dziękuje, jestem wniebowzięta tym że w końcu go zobacze;)

Tak mój na Młynie w kwestii pytanka nic Ci niestety pomóc nie mogę bo ja dopiero czekam na pierwsze a o bezdozorach to pojęcia nie mam co i jak.
Przykro że nas coraz więcej tych które muszą wdrażac sie w tą tematyke...
Coś chyba słyszałam tak jakby ze są albo przez plekse i tak ze słuchawką albo takie przy jednym długim stole i pleksa ale taka ze jakoś tam nad nią można sie za rekę chwycić czy pocałowac niestety z ryzykiem reprymendy od strażnika :( ale moge sie z tym mylic i mogłam coś źle zrozumieć

Ostatnia edycja:
Co do zwyklych widzeń na młyńskiej to słyszałam ze wszyscy dostają te takie poprostu z niską pleksą... Ponoć sięgają tak do szyji że jak sie przysuniesz to jakbyś do ucha Swojemu mówila..;)
To widzę twój niedawno się wstawił..;> to tak jak mój.

KAJULKA NAPISALAM CI WIADOMOSC

A dlaczego cały świat ma widzieć z kim korespondujesz?? Odbiorca wiadomosci otrzymuje informację o tym, że ktoś do niego pisze. - moderator

co do widzen zwyklych jest faktycznie mini pkeksa... jak jest duzo luszi to dogadac sie nie idzie ...tylko szum slychac
co do bezdozorow to sa w malych salkach ktore na codzien sluza do spotkan z adwokatem. male pokoiki z brudnymi scianami jednym stolikiem i 2 krzeselkami...chyba ze przez ten rokje odremontowali ale nie sadze :)
no i tam przynajmniej jestescie sami, bez straznikow. doprowadzaja ciebie i jego i przychodza po widzeniu zeby was odprowadzic. jak sieuda to przed widzeniem mozna w kantynie kupic kawe czy cos do zjedzenia. a po widzeniu mozesz zrobic swojemu lobuzowi zakupy w kantynie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jestem tu nowa chociaż mój Ł przebywa na Nowosolskiej od dwóch miesięcy, cały czas zastanawiam sie jak to wygląda tam z przedterminowym zwolnieniem?Czy sam ma się jakoś starać czy wychowawca coś pomoże?

większe szanse ma na pewno gdy o warunkowe przedterminowe zwolnienie wystąpi wychowawca lub dyrektor Zk.

Dzięki za odpowiedź a nie wiesz jak wygląda tam sprawa z przepustkami?Jemu już się należy ale na razie jest cisza na ten temat:(

aa137 napisał:
Jemu już się należy ale na razie jest cisza na ten temat:(

Należy to mu się jedynie wyjście w dzień końca kary.
Na razie to ewentualnie nabył uprawnień do wyjścia na przepustkę. A to wcale nie oznacza wyjścia.

Powrót