Witam
Mój narzeczony odsiaduje wyrok w AŚ na Służewcu. Ciężko znaleźć jakieś konkretne informacje, w zasadzie wiem tyle co na stronie. Wiem kiedy są widzenia, jak wysyłać listy oraz pieniądze. Mam tez parę pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi nigdzie. Dodam, że Mój po tygodniu dostał grupę P2.
W związku z tym:
1. Przysługuje mu 2 czy 3 widzenia?
2. Co mogę wziąć na widzenie, wiem na pewno że portfel, ale czy np zeszyt dla niego i długopis, koperty i znaczki, zegarek aby mógł zabrać sobie do celi?
3. Po jakim czasie można starać się o przepustki?
4. Rozumiem, ze na każdą paczkę trzeba mieć talon. Czyli osadzony wypisuje co chce dostać? Czy to jest po prostu papierek, który pokazuje, że jeszcze paczki w tym miesiącu bądź kwartale nie dostał?
5. Rozumiem, że żywieniowa raz na 3 miesiące, a higieniczna raz w miesiącu, bez ograniczeń wagi?
6. Czy mogę zanieś mu jednorazowe po 5 sztuk bielizny i t-shirtów? Bez zgody Naczelnika? Tak pisze na stronie.
7. Co ze zgodą na elektronikę, typu radio, zegarek? Musi to być wysłane w paczce, podane do magazynu?
Proszę o trochę informacji na temat tego ZK. Dostałam dziś list, po tygodniu, jak był jeszcze w przejściówce, więc nie wiem co się dzieje, będzie to moje pierwsze widzenie, i chce się jak najlepiej przygotować.