AŚ w Mysłowicach

• Autor wątku Autor wątku Sabriinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sabriinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Areszt śledczy mysłowice

Witam mam pytanie czy ktoś wie jak tam jest?? Jak długo przebywa się w areszcie po otrzymaniu już wyroku??
I mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli odwiesili mojemu chłopakowi jeden wyrok w zawieszeniu mogą mu odwiesić również drugi(nie było o tym mowy na rozprawie). Proszę o jak najszybszą odpowiedz. Jeśli cokolwiek wiecie na temat tego miejsca dajcie znać. Obojętnie co dla mnie teraz wszystko jest ważne! Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Masakra totalna :x ale faktycznie nie ma tam za duzo napisane. Może ktoś wie wiecej na ten temat?

Naprawdę nic nie wiecie na temat tego aresztu?? Powiedzcie cokolwiek bo z tego co patrze na forum to nie ma o nim żadnego tematu..

AŚ w Mysłowicach jest jednym z bardziej przeludnionych aresztów w okręgu katowickim SW. Tak więc, jeśli chłopak ma już status osoby skazanej, to raczej będzie przetransportowany do zk, z przyczyn jw.

Statystyka za sierpień br.
Pojemność: 399
Liczba osadzonych: 473 (w tym: 202 T/A i 271 skazanych, tudzież ukaranych) co daje procentowe zaludnienie: 118,3 %
Przetransportowano w sierpniu 27 osób a przyjęto 75.

Jeśli chodzi o specyfikę, to jest to areszt w samym centrum miasta w starym budynku, jak większość polskich jednostek penitencjarnych. Żadna rewelka. Pracy brak, warunki też nie najlepsze. Nie ma się co tam pchać ;)

o boshe faktycznie straszne:) No nie ma sie co tam cisnąć! Tylko ze teraz juz za pozno:/ aaa mam jeszcze jedno pytanie:
Ja dzwoniąc po adwokatach wiem ze moze starac sie o warunkowe wyjście po połowie kary czyli 8 miesiącach. Wczoraj jak dzwonił moj chlopak powiedział mi ze dopiero sie o to moze starać po 12 miesiącach czy to możliwe że tam po prostu go wkręcają?? I jeszcze mu powiedzieli ze drugie zawiasy odwieszą mu bez jego obecności. I nie wiem czy to może być prawda??

Sabrinka, duza prosba nie odbiegaj o tematu, informacje dotyczace odwieszenia zawiasow i warunkowego zwolnienia znajdziesz na forum :)

Ok:) To jak wie ktoś coś wiecej o tym areszcie?? Ja jak narazie wiem ze podobno nie jest tam źle i wychowawcy oddzialu drugiego sa w porządku:) Tylko nie wiem jaka tam jest komisja?? I czy raczej przyznawaja P1 czy P2 prosze o jakies info

czy ktoś wie czy są tam - zk Mysłowice widzenia bezdozorowe?

dziewczyny, ogolnie wychowawcy są tam mili. Moj a jest tam juz 3 raz...
ale coz moge pwoeidziec... kicha.. Telefony rzadko i krotko, jak to w areszcie. I dal nich tez kiepsko, jelsi sa po wyroku a pozostają w AS w myslowicach...
Zarcie dobre, ale jesli chodzi o warunki sanitarne to podobno lekki syf.
NIe ma szans na przepustki i wokandy ( jeden chlopak, ktory byly zatrzymany jako DWIADEK przebywam w AS nie zostal wypuszczony az do konca sprawy...- chore) MOjemy sam wychowek powiedział, zeby pisal pismo o przeniesienie, prosil sąd itp bo o wokande tam trudno.

A co do widzeń bezdozorowych to.. są Monia, są .. :)

jej, przepraszam za błędy, szybko pisalam. pozdrawiam dziewczynki

Mój brat właśnie tam siedzi :( Widzenia są faktycznie bez dozorowe, natomiast jeśli chodzi o warunki to syf, kiła i mogiła. Karaluchy i ogólnie padaka. Jak bym mu na każde widzenie nie woziła kasy to by chyba umarł z głodu. Ostatnio wyszedł koleś, który był tam króciutko bo jakieś 3 tyg siedział w celi razem z bratem i mi napisał smsa że gdyby nie on to by umarł z głodu. Da się przeżyć, wiadomo, ale z opowiadań brata to masakra. Zresztą trochę się naoglądałam bo jeżdżę do niego co 2 tygodnie już od 4 miesięcy. Na razie jest na sankcjach. Pozdrawiam. Aaa jak jest już po wyroku to pewnie go przewiozą bo faktycznie areszt jest przeludniony! Choć w okresie świątecznym zwalniają jak najwięcej ludzi. Natomiast największe przepełnienia są w okresie wakacyjnym.

sunnivva. Mój czeka na transport juz od miesiąca... ponad. A mial byc tam tylko chwilowo (3 dni) i co.. i gowno i nic nie da sie zrobic. Trzeba isc do dyrektora pozniej do ewidencji itp itd. tragedia

Re: Areszt śledczy mysłowice

Hmmm moim zdaniem w Mysłowicach nie jest najgorzej moj lobuz przebywa tam juz 3 miesiace i bardzo sobie chwali ;P jedzenie ok straznicy tak samo :P i wogole siedzi sie o wiele lepiej jak np w wadowicach zero rygoru ;)

witam poszukuje wszelkich informacji na temat tego aresztu za wszystkie odpowiedzi bedze wdzieczna dziekuje

Moniko R a dokladnie co chcxesz wiedziec spytam mojego Sebe i ci napisze :P :tuptup:

wszystko co jest mozliwe jak tam jest itd zreszta napisałam Ci na PW :ooo:

Witam mam pytanko jak długo czeka sie na pierwsze widzenie??????

heyka a powiedzcie mi jak z listami w areszcie śledczym w Mysłowicach ile ida listy ??

Monia napisał:
czy ktoś wie czy są tam - zk Mysłowice widzenia bezdozorowe?

Tak jest tam widzenie bez dozorwe male pomieszczenie na kilka stolikow :D

Powrót