AŚ w Mysłowicach

• Autor wątku Autor wątku Sabriinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
justynqa90 napisał:
Witam. Mam pytanie jak można sobie załatwić widzenie bezdozorowe w Zakladzie Karnym w Mysłowicach?

Załatwić może to jedynie skazany, swoim zachowaniem, które będzie zasługiwało na wyróżnienie Go taką nagrodą.

Aha, bo on siedzi tam miesiac... Tylko,że jak rozmawiałam z nim przez telefon to powiedział ze nie ma w tym areszcie widzen bezdozorowych... A powiedz mi bo on ma tylko 2 widzenia w miesiacu, a ja slyszalam ze powinien mieć 3 to jak to wkoncu jest?

justynqa90 napisał:
Aha, bo on siedzi tam miesiac... Tylko,że jak rozmawiałam z nim przez telefon to powiedział ze nie ma w tym areszcie widzen bezdozorowych... A powiedz mi bo on ma tylko 2 widzenia w miesiacu, a ja slyszalam ze powinien mieć 3 to jak to wkoncu jest?

Widzenie bezdozorowe obowiązuje skazanych, a nie tymczasowo aresztowanych.

On jest skazany.. dostał wyrok i od miesiaca jest osadzony. A ile widzen mu przysługuje na miesiac?

Tyle określono dla typu zakładu karnego, do którego został skierowany.
Przeczytaj sobie kodeks karny wykonawczy (nie cały, tylko część o karze pozbawienia wolności), poczytaj to forum i dopiero pytaj. Bo w tej chwili nawet do końca nie wiesz o co chcesz zapytać i gdzie to powinnaś zrobić.

Przeczytałam cale to forum... Nic nie ma na temat ile moze mieć widzeń skazany w tym areszcie... Chciała bym wiedzieć ile mu przysługuje w miesiacu widzeń?

Całe forum czytałbyś pewnie ze 2oo lat. Ty przeczytałaś TEMAT o Mysłowicach. Rozejrzyj się po DZIALE forum prawnego nazywającym się WIĘZIENNICTWO.
I zacznij od przepisów. Ilość widzeń nie jest uzależniona od lokalizacji aresztu.

Witam. Mam pytanie, bo dziewczyny się tu wypowiadały,że są w Zakładzie Karnym bezdozorowe widzenia. Czy trudno je uzyskać? I jak powinien się skazany o takie widzenie postarać?

justynqa90 napisał:
Witam. Mam pytanie, bo dziewczyny się tu wypowiadały,że są w Zakładzie Karnym bezdozorowe widzenia. Czy trudno je uzyskać? I jak powinien się skazany o takie widzenie postarać?

Trudność jest względna i polega na tym, że skazany musi wykazywać wzorową postawę podczas odbywania kary pozbawienia wolności :)

Aha:) No ogolnie ponos jest grzeczny nawet za dobre sprawowanie otrzymuje 2 dodatkowe telefony w tygodniu i dostał juz w styczniu dodatkowe widzenie... Powiedz mi, bo bede u niego w poniedziałek musi napisać jakieś podanie do wychowawcy czy jak to wygląda?

justynqa90 napisał:
Aha:) No ogolnie ponos jest grzeczny nawet za dobre sprawowanie otrzymuje 2 dodatkowe telefony w tygodniu i dostał juz w styczniu dodatkowe widzenie... Powiedz mi, bo bede u niego w poniedziałek musi napisać jakieś podanie do wychowawcy czy jak to wygląda?

Nagrodę otrzymuje się najczęściej decyzją dyrektora lub innej osoby upoważnionej z wniosku wychowawcy. Skazany musi tylko wykazywać wzorową postawę.

OK:) Wielkie dzieki:) Eh nie umiem sie odnalesc w tej sytuacji... Ale to forum mi bardzo pomaga:) Jeszcze raz dzięki:)

Witam mam pytanie.Od jakiego wieku dzieci mogą odwiedzac ojca w areszcie śledczym,mąż ma już wyrok?Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz.

kasia.222 napisał:
Witam mam pytanie.Od jakiego wieku dzieci mogą odwiedzac ojca w areszcie śledczym,mąż ma już wyrok?Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz.

Od każdego wieku, jednakże do czasu ukończenia 15 roku życia muszą być pod opieką osoby dorosłej.

Czy ktoś może powiedziec mi na temat paczek

kasia.222 jest temat związany z paczkami.A jesli masz jakieś wątpliwości co do danego AŚ/ZK to najlepiej zadzwonić tam i zapytać ;)

hej moj maz siedzi zk w mysłowicach i chciałam sie dowiedziec o te widzenia bezdozorowe jak to wyglada?

Aguś wyluzuj. Normalnie wchodzisz na swietlice kilka stolikow i krzesła i siadacie. Czasami jak ludzi full to do takiej kanciapki. I nie wiem czemu wszyscy pisza ze szamka tam kiepska. Jak Jak wszedlem wazylem 68, po 2 miesiacach mialem juz 15 do przodu. Jak mi dali pierwszy raz chleb to myslalem ze to porcja na caly dzien a tu tylko na sniadanie. Normalnie zyc nie umierać. Mam tam kumpli daj namiar to Ci cos podesle przez komin.

hej :)
Mój chłopak został osadzony w Mysłowicach...:( Wybieram się na pierwsze widzenie i nie wiem co mam tam zabrać czy mi podpowiecie co można a czego nie.... Help podpowiedzcie

Majorka76 napisał:
hej :)
Mój chłopak został osadzony w Mysłowicach...:( Wybieram się na pierwsze widzenie i nie wiem co mam tam zabrać czy mi podpowiecie co można a czego nie.... Help podpowiedzcie

Musisz mieć ze sobą dowód osobisty żeby na widzenie wejść a poza tym pieniądze jeśli chcesz coś zakupić w kantynie.

Powrót