Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, mam pytanie pierwsze badania przeszedlem rok temu z wynikiem pozytywnym i mialem orzeczenie na nastepne badanie w listopadzie. WOMP lodz.
Wiec dzwonie do rejestracji zeby sie zapisac, termin juz na 5 pazdziernika Super ;)
Az tu nagle Pani mowi do mnie ze jak orzeczenie bylo pozytywne to moge isc gdzie chce zrobic badanie nie musze juz robic w WOMP. A prawo jazdy mialem oddane na rok po polrocznej przerwie. Orzeczenie wydane przez psychiatre.
Czy to nie wprowadzenie w blad przez pania z rejestracji? Czy rzeczywiscie moge zrobic badanie gdzie chce u kazdego lekarza medycyny pracy?

plejada napisał:
Witam, mam pytanie pierwsze badania przeszedlem rok temu z wynikiem pozytywnym i mialem orzeczenie na nastepne badanie w listopadzie. WOMP lodz.
Wiec dzwonie do rejestracji zeby sie zapisac, termin juz na 5 pazdziernika Super ;)
Az tu nagle Pani mowi do mnie ze jak orzeczenie bylo pozytywne to moge isc gdzie chce zrobic badanie nie musze juz robic w WOMP. A prawo jazdy mialem oddane na rok po polrocznej przerwie. Orzeczenie wydane przez psychiatre.
Czy to nie wprowadzenie w blad przez pania z rejestracji? Czy rzeczywiscie moge zrobic badanie gdzie chce u kazdego lekarza medycyny pracy?

Mi w wompie powiedziala lekarka ze mam orzeczenie pozytwne na 10 lat. po uplywie tych 10 lat mam wybrac sie do lekarza spec. w kierowach u siebie w miescie i on bedzie mnie prowadzic. Wiec jesli byles juz raz w wompie masz pozytyw to po uplywie czasu wyznaczonego przez womp szukasz lekarza od kierowcow w swoim miescie i on dalej Cie prowadzi :)

Mam pytanie. Jeżeli dostałem skierowanie na badania , to czy muszę wykonać je w ciągu trzydziestu dni czy też mogę zrobić je później?

2. Osoba skierowana na badanie, o którym mowa w art. 99 ust. 1 pkt 2 lub 3,
jest obowiązana do:
1) poddania się badaniu w terminie miesiąca od dnia doręczenia decyzji
o skierowaniu;

Ostatnia edycja:
Czyli po przekroczeniu 30-stu dni nie mam szansy na badania?

pinio 74 w ciagu miesiaca umow sie na wizyte,inaczej wszystko przepadnie .A i tak Cie umowia za 1,5 lub 2 miesiace.Liczy sie data wystawienia skierowania i umowienia na badania aby sie zmiescic w tym miesiacu,bo od Ciebie nie jest zalezne to,ze czeka sie dluzej niz miesiac. Ale zagmatwalam:wow:

Już wiem. 30 dni na zapisanie się na badania , 3 miesiące na wykonanie ich i dostarczenie do wydziału komunikacji.

Witam wszystkich. Ja mam termin badań w WOMP sosnowiec na 1.12 a psychologiczne robie u siebie w mieście i mam pytanie jak takie badanie psychologiczne wygląda ? Ciężko jest je przejść?

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o te 30dni to jest śmiech na sali. Pani przez telefon z WK powiedziała ze trzeba mieć zaświadczenie jeśli badania nie sa w terminie 30dni blabla. Poszedłem tam a inna urzędniczka powiedziała ze te 30dni to piszą na tych kartkach bo taka jest ustawa, powiedziała tylko żeby zrobić te badania do końca kary.

reaper91 poczytaj poprzednie wpisy.Badania psychologiczne sa banalne,takze nie stresuj sie,bo sa do przejscia.:)

destructor napisał:
2. Osoba skierowana na badanie, o którym mowa w art. 99 ust. 1 pkt 2 lub 3,
jest obowiązana do:
1) poddania się badaniu w terminie miesiąca od dnia doręczenia decyzji
o skierowaniu;

to termin umowny....ja robilem 1095 dni pozniej i problemu nie bylo zadnego:)) najlepiej na koncu kary zrobic

czesc , mam za tydzen badania ,ggtp 100, nie pije od miesiasiac wcześniej w normlanych ilościach ,mam nadcisnie i nadwagę czy mam szansze przejść to gó....?

Będzie trudno ale ja bym zastosował ostrą dietę i na pewno trochę spadnie ( w moim przypadku w ciągu tygodnia spadło o 21

Witam! Byłem dziś po zaświadczenie o stanie zdrowia w przychodni.Pani doktor wystawiła mi (z racji młodego wieku chyba) orzeczenie lekarskie dot. kształcenia i nauki. Powiedziała ze tylko to może wystawić i odesłała mnie do lekarza medycyny pracy, ten powiedziala ze chodzi tylko o zdanie "nie choruje na choroby przewlekłe" wiec wróciłem do pani doktor która to wpisała mi to ale na wyżej wymienionej kartce. Wiec pytanie brzmi.. Iść z tym jeszcze raz do przychodni czy zostawić to tak jak jest. I pytanie drugie ile to "zaświadczenie" jest ważne? Bo zrobiłem to dość wcześnie.

Niesprawiedliwe prawo ktoś złapany na jeździe pod wpływem a ktoś na parkingu i ta sama kara 1 rok 1 najgorszy rok w życiu - dobrze, ze się już kończy za głupotę trza płacić ale żyjemy w dziwnym kraju :mad:

Halo! Halo! Powiecie mi jak wyglądało wasze zaświadczenie o stanie zdrowia? Wiem, że to głupie pytanie ale...

miala gotowy druk i dopisala ,ze nie mam chorob przewleklych,nie lecze sie na cukrzyce ,padaczke itp

Witam wszystkich forumowiczów. I ja znalazłam się w grupie osób która pozbyla się prawka z głupoty. Chciałam was zapytać abyście po krótce opisali jak przebiegają badania psychologiczne. Wiem że jest jakiś test, później jakieś maszyny.... z góry dziękuję.

@adrian 1_10

Ja dostałem zwykłe zaświadczenie lekarskie na którym lekarz napisał że po przeprowadzeniu badania stwierdza jestem zdrowy i nie korzystam z usług poradni. Nie byłem jeszcze w sosnowcu więc nie wiem czy będzie ok

@Iwona1021
Testy psychologiczne są proste, najpierw wypełniasz ankiete z odpowiedziami tak lub nie, potem dostajesz książkę i dopasowujesz na logikę elementy które mają pasować do układu, potem układasz chronologicznie liczby z tablic wywieszonych na ścianie, następnie test na reakcje na czerwone światło i sygnał dźwiękowy i w sumie chyba tyle ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót