Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jak GGTP jest w normie to juz 5o% sukcesu(warto zabrac ze soba ksero badan ktore robilismy) co do wysokiego cisnienia to wiadomo stres. Jak sie leczycie na nadcisnienie to lekarz rodzinny u ktorego bedziecie moze cos wspomniec na zaswiadczeniu. Jak dostaniecie przy rejestracji dokumenty do wypelnienia to bedzie pytanie o leki jakie zazywacie. Jesli cos bedzie nie tak z koordynacja ruchowa to wysle was do laryngologa (mila starsza pani + 90zl) wzrok hmm to juz kazdy sam wie, czy ma jakas wade czy tez nie.
Jesli juz tam dojedziecie a bedzie po godz 7:30 to nastawcie sie na SZOK:o po otworzeniu(drugich drzwi) jak juz znajdziecie ostatniego w kolejce i ustawicie sie w niej przychodzi czas na wewnetrzne przemyslenia:( po otrzymaniu numerka to przechodzi...tak na marginesie Ci wszyscy ludzie tam to nie tylko za alkohol ale i badania okresowe medycyny pracy.

Ostatnia edycja:
Nie sugerujcie sie filmami Darka Krasnickiego bo ewidentnie przesadza. Mi osobiscie rowniez podwyzszyl temperature od stresu. Badań psychotechnicznych lepiej nie robic w womp bo sa bardziej szczegółowe i badaja bardziej wnikliwie, sa drozsze i jest wieksze prawdopodobienstwo ze dadza nam opinie negatywna. Ja polecam osrodek polskiego zwiazku motorowego w Tarnowskich Gorach. Bardzo przyjemny i wyrozumialy starszy Pan.

Odnosnie badan z krwi to ich interesuje tylko i wylacznie GGTP. Takich informacji udzielila mi lekarka w womp podczas badan gdyz przynioslem jej wlasne wyniki badan z przed 2 dni. Powiedziala mi ze alat i aspat ich nie interesuje. Wziela mi te moje badania, ale i tak powiedziala, ze musze czekac na wyniki badan z WOMPU.

Z badaniem na utrzymanie równowagi sa jaja. Niektorym karzą stac na jednej nodze z zamknietymi oczami i wyciagnietyki rekoma przed soba. Gdyby mi tak kazali zrobic to bym po sekundzie sie przewrocil. Na szczescie dostalem takie badanie ze musialem maszerowac w miejscu z zamknietymi oczami przez minute czasu.

Przerabane sa tez badania szczegolowe wzroku (dotyczy to tych ktorzy maja wyzsze kategorie prawa jazdy czyli C,D,C+E). Po 2 minutach badan myslalem ze polegne pomimo, ze jestem mlody i mam sokoli wzrok. Okulistka trzymala mnie tam z 15 minut. Robila mi rozne badania na roznych maszynach i urzadzeniach, ale na szczescie przeszedlem pozytywnie :)

a co do obecnosci kobiet w WOMP to coz... Kobieta to tez czlowiek i czasem napic sie alholu tez moze. Mnie rowniez bylo wstyd sie tam zglaszac pomimo ze jestem facetem. Najgorsza w womp i w urzedach, sądach jest ta pogarda, gdzie z człowieka co ledwo przekroczyl dopuszczalna zawartosc alkoholu robi sie pijaka i bandyte.

Co do filmow Darka to tylko i wylacznie w celach informacyjnych...a czy przesadza hmmm raczej nie tylko informuje jak to wyglada z perspektywy lekarza.
Co do badan psychologicznych w WOMP czy sa bardziej wnikliwe(raczej nie) moze bardziej zwracaja uwage na (ciemnia,maszyny) co do ceny to ta sama(z psychologiem robionym na wlasna reke zawsze mozna sie jakos dogadac...nie pisze tu o danie w lape)zawsze mozemy isc gdzies indziej;) by dostac orzeczenie.
Co do badan wzroku jesli jest cos nie tak to wysylaja Cie do do okulisty pietro wyzej(chyba 90 czy 100zl) sa okreslone warunki co do PJ na kat B i inne kategorie.

Kto pyta ten.....POZDRAWIAM:winko:

Czyli womp jest do przeżycia... z tego co tu piszecie to w znacznej mierze decyduje ggtp.
Reszta (tak mi się wydaje) jest do ogarnięcia jeśli jest się powiedzmy w średniej formie zdrowo.
Co do filmów Darka. Mi też podwyższył mocno ciśnienie na początku. Z drugiej strony może to i dobrze, bo zmobilizowałem się do tego, aby się przygotować do wizyty w wompie (badania krwi, laryngolog). Do tego dieta, zdrowy tryb życia i oczywiście abstynencja na pewno nie zaszkodzą. Przynajmniej wiem w miarę czego się spodziewać.

Witam

Mam pytanie dotyczące zapisów w WOMP Sosnowiec. Tydzień temu dzwoniłem do rejestracji celem umówienia wizyty i miła pani w słuchawce poinformowała mnie, że nie ma takiej konieczności i mogę "przyjść z ulicy". Nie otrzymałem tylko gwarancji, że wszystkie badania zrobię w jeden dzień.

Czytając na temat "życzliwości" owych pań, chcę zapytać i zweryfikować czy tak jest naprawdę. Znajomy dzwonił w lutym i został zapisany na 13 kwietnia.
Z racji tego, że mieszkam na obrzeżach woj śląskiego, nie chcę na miejscu się dowiedzieć, od tych miłych pań, o konieczności wcześniejszej rejestracji.

hmm ja dzwonilam pod koniec stycznia i umowila mnie mila pani pod koniec kwietnia.wiec zupelnie nie wiem od czego to zalezy.

Raczej będzie ciężko wejść z ulicy i się zarejestrować. Wygląda to tak,że umawiają nas na dany termin 2 miesiące to minimum więc warto wcześniej dowiedzieć się czy UPRAWOMOCNIONY WYROK sądu dotarł do Wydziału komunikacji (mój dotarł 2 tyg przed końcem wyroku,a WK miał go w głębokiej czeluści szafy z czego cała sprawa wydania skierowania o badania przeciągnęła się o 1,5 miesiąc od końca mojej kary...:mad: ) Jeśli mamy pewność,że wyrok jest w Wydziale komunikacji można śmiało przed upływem kary już zarejestrować się WOMP-ie ,ściemniając ,że już skierowanie mamy ,żeby dostać jak najszybszy możliwy termin.
Jak to wygląda na miejscu to MASAKRA!! Otwierają o 7,25 ale minimum trzeba być godzinę przed otwarciem i trzymać się blisko klamki,bo do godziny otwarcia będzie pewnie już 80 osób lekko :) . Wchodzimy bijemy do rejestracji na prosto (w między czasie Ci którzy są już 2x w WOMP zajmują miejsca przed danymi pokojami :mad: - też nas to czeka,spokojnie) Jeśli mamy badania psychologiczne to płacimy mniej i może szybciej załatwimy sprawę ale na pewno nie w 1 dzień,tak dla zasady niestety. 360zł na dzień dobry z badaniami lekarskimi i psychologicznymi. Na białej karteczce pani pisze nam które pokoje zaliczać i trzymając dany numerek w ręce czekamy pod każdym pokojem po kolei(chyba ,że tak jak u mnie się okaże ,że kartoteka po 2h czekania nie dotarła do pokoju ;) ) Psychotesty bajka dla tych którzy już takie mieli ,cukier,krew idzie szybko i utykamy przed pokojem 5/4 czyli medycyna pracy. Na tym mój 1 dzień się zakończył.
*Umawiamy wizytę na czwartek/piątek ze względu na badania krwi, które powinny być już w poniedziałek w 2 dniu który czeka niestety każdego :cool:

2 dzień tak jak w 1 minimum godzina przed otwarciem, omijamy rejestrację i walimy prosto do pokoju 12 gdzie znajdą naszą kartotekę plus dodają badania krwi o które trzeba się upomnieć tak dla zasady. im bliżej drzwi tym lepiej,bo wtedy już obowiązuje kolejka przynajmniej na początku. Panie z tego pokoju skierują nas tam gdzie trzeba czyli pewnie znowu do pokoju 5/4 gdzie będziemy czekać na maglowanie słuchu,wzroku i równowagi...jeśli jest coś nie tak albo jakaś pierdoła nas uwali wtedy ,pani #^** ,bo tak ją trzeba nazwać skieruje nas do danego specjalisty (czasami domyślam się robi to dla zarobku, bo u mnie tylko 1 osoba zaliczyła ten pokój od razu,a po niej cała reszta leciała do specjalistów,za każdego w kasie 65zł- przynajmniej za laryngologa)
i czekamy,czekamy,czekamy w niepewności w pokoju 12 pani pyta jeśli wszo nam uznali czy czekamy na orzeczenie,więc CZEKAMY i siadamy koło recepcji czekając na orzeczenie do 1,5h jeśli będzie dobrze ja czekałem 1h.

* PODSTAWY W SKRÓCIE
- Godzina przed otwarciem
- Nie pijemy minimum 3 tygodnie przed badaniami ( wyniki w przedziale 5-38 ,ja miałem 31 więc jak będziecie w 2 dniu w pokoju nr 12 to będziecie mogli zerknąć czy nie jesteście na początku skazani na porażkę)
- Patrzeć czy twój numerek z kartoteką dociera tam gdzie cię kierowano,jak nie to pytać mimo 'niemiłych reakcji" pani z obsługi,bo uśmiechu to tam nie zobaczycie.
- warte poćwiczenia jest test na koordynację czyli zamykamy oczy,stajemy prosto z rękami wyprostowanymi i maszerując w miejscu liczymy do 60 jak ktoś za bardzo wysunie się w którąkolwiek stronę to leci do pani laryngolog i z 65zł mniej,nie mówiąc już o czasie.

Chyba wszystko,a więcej nie pamiętam i nawet nie chce pamiętać. Aktualnie czekam na nowe prawo jazdy które musimy wyrobić po przejściach w WOMPie , i kolejne 100 zł i do 2tyg cekania,bo wydają nam terminowe na 5,10,15 lat. Ja dostałem na 5 lat i pisząc to oczekuje na nowe prawko ;) A TERAZ POPATRZCIE NA DATE POSTU 25.03.2015 I NA TO ,ŻE WYROK MINĄŁ MI 15 stycznia, Więc powodzenia i w qrwę cierpliwości :help:

Witam,
to ja już nie rozumiem nic. Skierowanie do womp dostałam wczoraj dzisiaj rano zadzwoniłam i dowiedziałam się, że przychodzi się kiedy się chce, nie umawiają terminów. Po lekturze tego forum zadzwoniłam ponownie i upierałam się, że termin i termin. I dostałam ochrzan od "na początku miłej pani", że źle widać przeczytałam, nie ta strona, nie ten ośrodek, (upewniałam się dwa razy, gdzie się dodzwoniłam) i żadnych terminów nie ma. Może mi ktoś rozjaśni?

Witaj NOWA-TU,A masz do Sosnowca na Staszica? jezeli tak,to nie rozumiem,moze i ja powinnam zadzwonic i dowiedziec sie ze nic sie nie zmienilo co do mojej wizyty? ale jezeli tak,to idz z marszu faktycznie i wtedy sie przekonamy.a na ile Ci zabrali? i ile mialas w wydychanym?

miałam 0,14 na pól roku w styczniu, tak na Staszica 32 290 44 66

No ja mam na skierowaniu z koncowka 56 numer tel.

To ja też już nic nie rozumiem. Dzwoniłem dzisiaj pod ten drugi nr z końcówka 56 i ta sama historia - nie zapisujemy, przyjmujemy z ulicy. Dzwoniłem do Wydziału Komunikacji, ściemniając im, że ten termin 30 dni jest za krótki bo na badania w wompie czeka się 2 m-ce. Babka z wydziału powiedziała, że to sprawdzi i do mnie oddzwoni. O dziwo oddzwoniła i poinformowała mnie, że jestem w błędzie, gdyż osobiście dzwoniła do Sosnowca i terminów nie ma, owszem były ale związane to było z trwającym tam remontem. Nie pozostaje mi więc nic innego jak uderzyć tam z ulicy, no ale to po świętach.

Witajcie,jestem tu nowy na tym forum,też mnie czeka przeprawa w sosnowieckim wompie,aż mi skóra cierpnie co to będzie.Człowiek popełnił jeden błąd,a tu taka kara,ale co zrobić,chciało się wsiadać po piwsku do auta,to tera trzeba za te błędy płacić niestety!Decyzję dostałem w styczniu,zaraz zadzwoniłem i dostałem termin po 20 kwietnia,także nie wiem,czy teraz się coś zmieniło czy nie? Mam jedno pytanie do osób,które już przeszły w/w testy,czy wszystko da się załatwić w ciągu jednego dnia,tzn.psychologa zamierzam "zaliczyć" na miejscu,chodzi mi o resztę badań,krew itp.Bardzo zależy mi na szybkim i oczywiście pozytywnym załatwieniu tej kwestii,bo jestem tzw.gosciem niedzielnym w domu?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich,którzy jadą na tym samym "wózku"co ja!

A może tak przeczytać wszystkie posty i potem zadać pytanie, co ? Było by łatwiej i konta nie musiał byś zakładać,a wiedział byś wszystko o co pytasz :cool: To tak na przyszłość;)
http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/557845-badania-w-womp-sosnowiec-informacje-3.html#post3232773

Jestem świeżo po więc wszystko jest aktualne.
A co do panie która ma iść z ulicy to mało prawdopodobne ale mogło się to zmienić.
Jeśli tak jest to tak jak pisałem w swoim poprzednim poście trzeba być minimum 1h przed otwarciem i na pewno nie załatwi się wszystkiego w 1 dzień.

Do madox88,przeglądałem większość postów na tym forum i jakbyś się wczytał dokładnie,to wiedziałbyś o co mi chodzi!Niektórzy piszą,że teraz rejestracja jest z dnia na dzień,że możesz przyjść z ulicy ,itp,jeszcze inni,że wszystko można załatwić w jeden dzień,że jak przyniesiesz swoje wyniki z krwi,że też czasami patrzą na to.Także mi zależy na tym,że jak ktoś może niech udzieli konkretnej odpowiedzi Ktoś kto jest na świeżo,czy taki diabeł straszny jak go malują?!Wiem również,że jak się chce jak najszybciej załatwić,to lepiej być tam już wcześnie,żeby być w miarę szybko załatwionym,tylko zastanawim się czy jak psychologa załatwię na miejscu u siebie,czy badanie na ggtp i cukier,czy wyniki będą w tym samym dniu i orzeczenie jaki jest wynik.Dziękuję z góry za odpowiedź!

Czytanie ze zrozumieniem... Nie załatwisz wszystkiego w 1 dzień ,tak dla ich zasady. Krew i tak u nich musisz zrobić więc jak bd pod koniec tyg to wyniki w poniedziałek. Więc zapomnij,że da się wszystko załatwić w 1 dzień. Z odrobiną szczęścia minimum 2 dni.

No ja dzis odwiedzilam Sosnowiecki WOMP. madox88 ma racje ze wszystkim.Zmienilo sie tyle,ze po pobraniu krwi na ggtp,cukier i cisnieniu mamy 3 tygodnie aby sie pojawic do lekarza .czekanie,czekanie ,czekanie.Mialam termin po 20 kwietnia,ale zadzwonilam i faktycznie juz mozna wejsc z ulicy.Wiec bylam o 7.00 w rejestracji mialam numerek 53 i wyszlam o 10.30. po swietach jade znowu,ale juz tylko do pokoju 12 a tam dopiero okaze sie czy to koniec mojej wedrowki czy odwiedze kolejnych specjalistow.Strach ma wielkie oczy,a Panie calkiem przyjemne,jak ja grzecznie do nich to one tym samym do mnie.

Ja też mam termin na 20 kwietnia,tylko mam zamiar zrobić sobie badania psychologiczne na miejscu i jescze raz sprawdzić poziom ggtp,badałem miesiąc temu to miałem 48,mam nadzieję,że mi jescze opadnie.Mam prośbę do Magdy197540,odezwij się jeszcze i napisz jak Ci poszło,jakie miałaś wynik ggtp i czy dostałaś z powrotem PJ na bezterminowo czy dają tylko na jakiś określony termin 2 czy więcej lat i powtórnie badania w WOMP? Życzę wszystkim jadącym na tym "samym wózku co ja"zdrowych i wesołych świąt i czekam na na dalsze wiadomości:)

Oliwer zrob sobie badania psychologiczne na miejscu ,zaoszczedzisz czas i mniejszy stres.(wez tylko ksero orzeczenia od psychologa ,bo Panie w rejestracji sie denerwuja jak dajesz oryginal)Po drugie jedz jak najwczesniej,przestaniesz sie denerwowac ,wiem sama po sobie,termin na 21 kwietnia i codzienne myslenie,ciesze sie ze nie czekalam.Co do ggtp,zapytalam Panie co pobieraja krew i jest norma do 55 ,takze sie miescisz.Ale dobrze,napisze wiecej jak bede po wszystkim,pojade zaraz we wtorek,takze wieczorem dam znac.Rowniez zycze wszystkim zdrowych swiat.

Witam
A więc tak:
NIE MA MOŻLIWOŚCI ZAREJESTROWAĆ SIĘ TELEFONICZNIE – jak będziesz na miejscu i zarejestrujesz się lub w pok. 12 otrzymasz numerek, literkę - to masz robione badania – takie udogodnienie –
Badania u lekarza w wompie sosnowiec robiłem wczoraj czyli 02 kwietnia – w WOMPIE na miejscu byłem o 5,40 i w kolejce miałem „pozycję” około 50 tej – pytałem pierwszego gościa o której był powiedział że o 4,00. – drzwi otwierane są o 7,30. Więc macie odpowiedź JAK to rozwiązać.

Potem wejście i sruuuuu pod p.12 (lub rejestrację dla pierwszorazowych) i odstanie w kolejce około 3h po skierowanie do odpowiedniego pokoju wczoraj były 3 pokoje, trzech lekarzy – p. 11, p.8, p. 4. Jak już masz upragniony numerek, literkę oznacza to że BĘDZIESZ przyjęty i czekasz aż wejdziesz czyli w moim przypadku było to kolejne 3h ponieważ na jednego wchodzącego schodzi około 15 – 25 min. Tak na oko jak czekałem widziałem, że PO MNIE wydano może z 40 osobom karteczki a reszta czyli około 60 osób zostało poinformowane, że nie będą dzisiaj przyjęte no i się zaczęło … Ludzie byli zdenerwowani (niektórzy 2 czy 3 raz się nie dostają) zaraz powstała awantura, wzywanie kierowniczki- menager-ki ośrodka, dzwonienie do katowickiego wompu (dyrekcji) i Radia itd...
W końcu po 3h wizyta u lekarza czyli:

Badania lekarskie jakie ja miałem to – słuch, wzrok, chodzenie w miejscu z zamkniętymi oczami i liczenie do 40, wodzenie wzrokiem za długopisem następnie kolejne na „wzrok” kiedy patrzysz na długopis masz określić czy pani doktor 2-gą rękę wyciągniętą w bok zamyka czy nie powiedzieć kiedy. Następnie pani lekarka pyta jakie przeszedłeś lub masz choroby, czy jesteś w trakcie leczenia jakie leki bierzesz i tyle. Rozmowa o wynikach z krwi jeżeli je masz na „krawędzi” .
– cukier nie może być wyższy od 5,5 czyli 100 w innych jednostkach – ja miałem zmierzony na 123 w womp-ie 19 marca – po czym robiłem dwa razy u mnie badania (okres 2 tygodni) i miałem w normie ( 5,5 i 5,4 ) i zabrałem te wyniki ze sobą na badanie i pani orzecznik spisała sobie moje wyniki i powiedziała że ok. ale muszę uważać. Sam byłem zdziwiony takimi wynikami zważywszy na fakt, że kiedy mi przy pierwszej wizycie mierzono ciśnienie to miałem coś 160 gdzie moje ciśnienie jest w normie ale to raczej wynik w TYM budynku u każdego ;) .
ggtp – norma LABORATORYJNA to od 10 do 70 (TAK MI TEŻ MOJA LEKARKA W PRZYCHODNI POTWIERDZIŁA ) ja miałem wynik 60 i w womp-ie i w prywatnych badaniach które też robiłem i też je zabrałem ze sobą . Tak jak w przypadku cukru i w tym przypadku pani doktor wpisała sobie mój wynik z prywatnych badań w moją kartotekę.
Po czym oznajmiła że niestety może mi wydać orzeczenie pozytywne o braku przeciwwskazań ale tylko na 5 lat potem czyli DO 02.04.2020r. muszę iść do lekarza przedłużyć ważność ale już NIE do Sosnowca (womp) a w miejscu zamieszkania.

Co do Psychotechnicznych to zrobiłem sobie u mnie na miejscu bo wolno – cisza, spokój, miła atmosfera bez stresowo natomiast z tego co opowiadali ci którzy robili w wompie na miejscu – raczej nie jest to „przyjemne” bo przeważnie w stresie i nie zawsze można uzyskać dobry wynik ale to już indywidualna sprawa każdego.

Trzymajcie się ciepło i poręczy ... powodzenia

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót