Raczej będzie ciężko wejść z ulicy i się zarejestrować. Wygląda to tak,że umawiają nas na dany termin 2 miesiące to minimum więc warto wcześniej dowiedzieć się czy UPRAWOMOCNIONY WYROK sądu dotarł do Wydziału komunikacji (mój dotarł 2 tyg przed końcem wyroku,a WK miał go w głębokiej czeluści szafy z czego cała sprawa wydania skierowania o badania przeciągnęła się o 1,5 miesiąc od końca mojej kary...

) Jeśli mamy pewność,że wyrok jest w Wydziale komunikacji można śmiało przed upływem kary już zarejestrować się WOMP-ie ,ściemniając ,że już skierowanie mamy ,żeby dostać jak najszybszy możliwy termin.
Jak to wygląda na miejscu to MASAKRA!! Otwierają o 7,25 ale minimum trzeba być godzinę przed otwarciem i trzymać się blisko klamki,bo do godziny otwarcia będzie pewnie już 80 osób lekko

. Wchodzimy bijemy do rejestracji na prosto (w między czasie Ci którzy są już 2x w WOMP zajmują miejsca przed danymi pokojami

- też nas to czeka,spokojnie) Jeśli mamy badania psychologiczne to płacimy mniej i może szybciej załatwimy sprawę ale na pewno nie w 1 dzień,tak dla zasady niestety. 360zł na dzień dobry z badaniami lekarskimi i psychologicznymi. Na białej karteczce pani pisze nam które pokoje zaliczać i trzymając dany numerek w ręce czekamy pod każdym pokojem po kolei(chyba ,że tak jak u mnie się okaże ,że kartoteka po 2h czekania nie dotarła do pokoju

) Psychotesty bajka dla tych którzy już takie mieli ,cukier,krew idzie szybko i utykamy przed pokojem 5/4 czyli medycyna pracy. Na tym mój 1 dzień się zakończył.
*Umawiamy wizytę na czwartek/piątek ze względu na badania krwi, które powinny być już w poniedziałek w 2 dniu który czeka niestety każdego
2 dzień tak jak w 1 minimum godzina przed otwarciem, omijamy rejestrację i walimy prosto do pokoju 12 gdzie znajdą naszą kartotekę plus dodają badania krwi o które trzeba się upomnieć tak dla zasady. im bliżej drzwi tym lepiej,bo wtedy już obowiązuje kolejka przynajmniej na początku. Panie z tego pokoju skierują nas tam gdzie trzeba czyli pewnie znowu do pokoju 5/4 gdzie będziemy czekać na maglowanie słuchu,wzroku i równowagi...jeśli jest coś nie tak albo jakaś pierdoła nas uwali wtedy ,pani #^** ,bo tak ją trzeba nazwać skieruje nas do danego specjalisty (czasami domyślam się robi to dla zarobku, bo u mnie tylko 1 osoba zaliczyła ten pokój od razu,a po niej cała reszta leciała do specjalistów,za każdego w kasie 65zł- przynajmniej za laryngologa)
i czekamy,czekamy,czekamy w niepewności w pokoju 12 pani pyta jeśli wszo nam uznali czy czekamy na orzeczenie,więc CZEKAMY i siadamy koło recepcji czekając na orzeczenie do 1,5h jeśli będzie dobrze ja czekałem 1h.
* PODSTAWY W SKRÓCIE
- Godzina przed otwarciem
- Nie pijemy minimum 3 tygodnie przed badaniami ( wyniki w przedziale 5-38 ,ja miałem 31 więc jak będziecie w 2 dniu w pokoju nr 12 to będziecie mogli zerknąć czy nie jesteście na początku skazani na porażkę)
- Patrzeć czy twój numerek z kartoteką dociera tam gdzie cię kierowano,jak nie to pytać mimo 'niemiłych reakcji" pani z obsługi,bo uśmiechu to tam nie zobaczycie.
- warte poćwiczenia jest test na koordynację czyli zamykamy oczy,stajemy prosto z rękami wyprostowanymi i maszerując w miejscu liczymy do 60 jak ktoś za bardzo wysunie się w którąkolwiek stronę to leci do pani laryngolog i z 65zł mniej,nie mówiąc już o czasie.
Chyba wszystko,a więcej nie pamiętam i nawet nie chce pamiętać. Aktualnie czekam na nowe prawo jazdy które musimy wyrobić po przejściach w WOMPie , i kolejne 100 zł i do 2tyg cekania,bo wydają nam terminowe na 5,10,15 lat. Ja dostałem na 5 lat i pisząc to oczekuje na nowe prawko

A TERAZ POPATRZCIE NA DATE POSTU 25.03.2015 I NA TO ,ŻE WYROK MINĄŁ MI 15 stycznia, Więc powodzenia i w qrwę cierpliwości :help: