Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dlatego warto zrobic badania krwi na GGTP i cukier prywatnie(z tymi badaniami udac sie do lekarza rodzinnego) jesli sa ok moze to uwzglednic na zaswiadczeniu od lekarza rodzinnego ktore skladamy w WOMPie. Ksero wynikow dolaczyc do dokumentacji(zawsze to jakas podkladka)

Czyli wprowadzili zmiany co do rejestracji:o (wow czyli dzien wczesniej warto zabrac ze soba namiot i tam koczowac :D) to jest smieszne co tam wyprawiaja z ludzmi. Tyle kasy co tam sie dziennie zostawia(zyla zlota)prawda jest taka ze maja to gleboko w .....

Dokładnie NIESTETY tak ;)
Ja dzwoniłem 29 grudnia 2014r i spytałem czy mogę w styczniu przyjechać co i jak się załatwia, co zabrać, wypytywałem .... to Kobieta się zdziwiła o czym ja gadam ? jaki Styczeń ? panie ...... informacja była taka
TYLKO ZGŁOSZENIA TELEFONICZNE przyjmujemy do rejestracji a pierwszy wolny termin to ... 19 marca Czy zapisać pana na 19 marca ?
- JASNE że tak .
Miałem termin na 19 marca i czekałem POMIMO że podałem nr telefonu GDYBY COŚ się zmieniło (a zmieniło się) dzięki temu straciłem dwa miesiące bo od stycznie (podobno) można było wejść z ulicy. Czekałem do 19 marca (bo miałem termin) i podjechałem i na SZCZĘŚCIE byłem o 6,20 chyba jako 60 - 70 ty - po 2h zarejestrowałem się i zrobiłem : krew + pomiar ciśnienia + oddałem psychotechniczne i około 11,30 pojechałem do domu.
Poza tym ZAWSZE lekarz może skierować przy drugiej wizycie w wompie na właściwym już badaniu (orzekaniu u nich) DODATKOWO na inne PŁATNE badanie np: okulista podobno 100zł.
Czyli koszt pierwszorazowej wizyty to 214zł podstawowego kosztu badania: ggtp, cukier, pobranie krwi opłata za badanie lekarskie.
Jeżeli zdecydujesz się na badanie psychotechniczne u nich na miejscu to koszt wzrośnie o kwotę 150zł. i chyba robione są w pierwszym dniu po pobraniu krwi ale tego nie jestem pewien bo miałem swoje za które też tyle zapłaciłem .
Czyli na dzień dobry warto mieć przy sobie około 400-500zł.
Umiejscowienie tej instytucji jest na na takim odludziu gdzie znalezienie bankomatu graniczy z cudem.
Szerokości ;)

Badania dodatkowe to znowu dodatkowa kasa:brawo: Ja mialem okuliste i laryngologa hmm czy potrzebne na kat. B

Zapomniałem dodać:
BADANIA KRWI które zrobisz w wompie ważne są 3 tygodnie a wynik oni dostają do 3 dni i jak jesteś w p.12 pytają kiedy byłeś (data) lub poproszą o pokazanie paragonu opłaty za badania - gość z którym stałem w kolejce jak wyszedł to mówił że "spocił się":wow: jak usłyszał - Poproszę paragon z badań - pamiętał datę ale nie miał paragonu ale spoko dała mu literkę do odpowiedniego pokoju.

Hej,
ja dziś "z ulicy" zaliczyłem krew i ciśnienie. Tłumów nie było, ale pewnie temu, że przed Świętami Wielkanocnymi. Z opisów przerażają mnie te kolejki do pokoju 12. Czy na prawdę będąc tuż przed 7.00 nie dostaniemy "literki"?
Co do badań - wiadomo - kupę kasy się płaci. Co do obsługi - myślałem, że będzie gorzej (przynajmniej póki co). Panie nie są miłe ani niemiłe. To mi wystarcza. Tak więc potwierdzam słowa Magdy. Najważniejszy i tak będzie lekarz...
Ja również polecam badania psychologiczne zrobić prywatnie.
Ciśnienie miałem również wyższe niż normalnie - 140/90 ( zazwyczaj 125/85), ale jak to każdy pisze - "syndrom białego fartucha. Na badania po Świętach planuje wziąć również swoje badania krwi oraz "papiery od okulisty (na pewno nie zaszkodzi). Przez Święta chyba się nastawię psychicznie, żeby na następnej wizycie warować od 6.00 pod drzwiami.

hermesziemia napisał:
Czy na prawdę będąc tuż przed 7.00 nie dostaniemy "literki"?
Tak jak opisałem moją "wizytę" z 02 kwietnia .... wątpię żebyś się załapał, niestety tak to wyglądało dlatego potem ludzie jeżdżą po 2, 3 razy bo się nie załapują do p. 12 - poza tym kiedy ja byłem było 3 lekarzy a rozmawiałem z gościem, który był dzień wcześniej i się nie załapał bo wtedy przyjmowało tylko 2 więc masz prosty rachunek ile osób oni mogli przyjąć.
Szerokości ;)

Magda197540 napisał:
hermesziemia zajmij mi kolejke hehe
spoko - jak coś to wołaj ;)

Rob1966 napisał:
Tak jak opisałem moją "wizytę" z 02 kwietnia .... wątpię żebyś się załapał, niestety tak to wyglądało dlatego potem ludzie jeżdżą po 2, 3 razy bo się nie załapują do p. 12 - poza tym kiedy ja byłem było 3 lekarzy a rozmawiałem z gościem, który był dzień wcześniej i się nie załapał bo wtedy przyjmowało tylko 2 więc masz prosty rachunek ile osób oni mogli przyjąć.
Szerokości
ok - dzięki ;). czyli nastawiam się na warowanie...

Witam, również otrzymałem skierowanie do Sosnowca. Na początku lutego dostałem termin na koniec kwietnia ale z tego co widzę można już iść bez konkretnego terminu.
Mam pytanie do osób, które już były w WOMP, chodzi mi tutaj o badanie krwi, czy w WOMP patrzą na coś takiego jak bilirubina całkowita? Robiłem jakiś czas temu badania wszystkiego co było możliwe i w sumie wszystko gra, ale bilirubina całkowita trochę jest podwyższona. U mnie wyglądało to tak: min: 0.20 - max: 1.20, a mój wynik to 1.87, reszta w normie. Jak myślicie, da radę to przejść? Po świętach idę jeszcze raz na badania kontrolne i jak będzie ok, to śmigam do Sosnowca.

bodbo,robia tylko GGTP tak wiec bilirubina nie ma nic do rzeczy.

Do bobdo

Nie stresuj się ja mam bilirubinę na poziomie 2,1 a całą resztę badań w normie (aspat,alat,ggtp,morfologia krwi) tylko ta bilirubina Czytałem, że bilirubina może skakać, jesli oczywiście nie masz objawów zapalenia wątroby, żółte plamy na skórze i jeszcze coś tam. Badania robiłem w styczniu

Bardziej martwi mnie ta sytuacja z tą kolejką i z tym wczesnym stawieniem się pod drzwi:?

@Magda197540, @matek83 Super, dziękuję za informację.

@matek83, obserwuję to forum od stycznia i powiem Ci, że załamuje mnie to, że ludzie od 4 rano stoją w kolejce żeby to wszystko załatwić. Słyszałem też od swoich znajomych o traktowaniu tam ludzi i tutaj też wielu ciekawy rzeczy się dowiedziałem. Jakiś dramat!

Też mnie to przeraża. Nie oczekuję od nich jakiegoś super traktowania ani uśmiech , w zasadzie jadę tam na własne życzenie. Nie jestem zupą pomidorową - nie muszą mnie lubić, ale traktować się jak śmiecia nie dam, bo z tego co czytałem na temat personelu takie przypadki też się zdarzały (też wałkuję temat badań od stycznia)
Nawet dobrze że taki temat został założony, bo przynajmniej można uzyskać jakiś obraz tego co cię tam czeka. Z informacji jakie pisały osoby, które już to przeszły wnioskuję że badania te w zasadzie nie odbiegają od badań w zwykłym ośrodku medycyny pracy. Kilkukrotnie przechodziłem takie już w życiu (wysokościowe, badanie na pojazdy uprzywilejowane) Ciśnienie i cukier zawszę badają, laryngolog, neurolog, okulista w zasadzie też za każdym razem, różnica jedynie w badaniu prób wątrobowych no i oczywiście skutkami ich złych wyników. No i oczywiście stres nieporównywalny z badaniami w zwykłym ośrodku medycyny pracy. W moim przypadku starać się będę o odzyskanie PJ po 6 miesiącach (kat. B,C+E) i tu znowu stres bo tylko jedno podejście.
A to wszystko za jazdę po użyciu alkoholu... po drodze polnej trochę utwardzonej o godz 7.23 z wynikiem 0,24 promila i 0,05 po 45min na posterunku.
No ale czegoś mnie to nauczyło, szukając cały czas informacji nt badań po alkoholu kilkukrotnie natknąłem się na artykuły o skutkach takiej jazdy http://forumprawne.org/prawo-karne/151-piles-nie-jedz-przeczytaj-ku-przestrodze.html
Dlatego obecnie zaistniałą sytuację traktuję jako "żółtą kartkę" od losu i przestrogę na przyszłość!

Tak jak pisałem wcześniej
W koszcie badan na paragonie masz opłatę za: ggtp, cukier, pobranie krwi , opłata za badanie lekarskie , NIC WIĘCEJ
A co do kolejki to moim zdaniem osoba która tym ośrodkiem kieruje nie nadaje sie do tego .
Oczywiste jest ze 2 czy 3 lekarzy to za mało na województwo aby sprawnie to prowadzić . Jeżeli lekarz w godzinę przyjmie 3 osoby to na dzień TEORETYCZNIE może załatwić około 20 osób czyli 2 lekarzy może załatwić 40 osób a w kolejce stoi czasami z 80 i więcej.
Szerokości 😉

z tym staniem od 4 rano to przesada.przyjdziesz o 4 ,stoisz 3,5 godz do otwarcia ,ja bylam chwile przed 7 i tez sie zalatwilam ,co prawda na razie tylko na krew i stalam pol godz,a reszte przynajmniej w cieple.teraz do pokoju 12 chocbym byla 30 ,mam nadzieje ze sie zalape.mysle,ze mozna byc wczesniej ale nie prawie w nocy.zreszta to kazdego indywidualna sprawa o ktorej bedzie.ja bede zaraz po swietach i rowniez ok 7 wiec napisze czy sie dostalam.co do tego tematu,ludzie sa tylko ludzmi i popelniaja bledy,tylko jednego cos nauczy ta sytuacja a drugi to zleje i znowu wsiadzie po %.Nie mozna wszystkich brac pod jedna kreske ,bo nie kazdy co pije jest nalogowcem.

No właśnie dla mnie to jest trochę dziwne z tym staniem w kolejce, skoro dają konkretny termin to myślałem, że będzie to jakoś szybko szło, a tutaj taki cyrk. Ale prawdopodobnie to jest część tej kary za jazdę po alko. W sumie nie ma sensu się rozpisywać i "gdybać", trzeba tam pojechać i to mieć z głowy.

Witajcie forumowicze po raz kolejny.Ja w dniu dzisiejszym wykonałem sobie badanie psychologiczne,oddałem krew na ggtp(wyniki jutro),mam nadzieję,że wyjdą ok,bo ostatnio jak sprawdzałem prawie miesiąc temu,to były na poziomie 48.Do Sosnowca wybieram się 20 kwietnia,nie dam rady wcześniej mimo szczerych chęci(jestem w domu co 2 tygodnie). Czeka mnie ta "przyjemność"za niedługo,choć chciałbym mieć to już za sobą,czekam na wieśći od Magdy,która tam dzisiaj była po raz kolejny na co się mam przygotować,z góry dziękuję za wszelkie informacje .Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt,jeśli PJ zabrali mi na początku lipca na rok tzn.że odzyskam go (jeSli odzyskam)trzeba być dobrej myśli,po roku czy wcześniej,z góry dziękuję za wszystkie informacje,pozdrawiam:rolleyes:

Reasumując
Pół roku bez możliwości jeżdżenia czyli MORALNY KAC GIGANT – gdy szedłem chodnikiem lub siedziałem jako pasażer czułem się jak Trędowaty przez pierwsze 3 miesiące,
-Mandat plus koszty opłat sądowych 780zł,
-Opłata za badania w wompie – 214zł,
-Własne badania 25zł,
-Opłata za nowe już terminowe 5 letnie prawo jazdy 100zł,
Nie liczę kosztów dojazdów do sosnowca i czasu jaki tam spędziłem bo to bezcennie fascynujące przeżycie dające wiele do myślenia.
Tyle było warte moje 1 piwo -1.119zł-, pierwszy pomiar 0,11 mg/dm3 drugi pomiar 0,09 mg/dm3 a byłem pewien że „wywietrzało”.
NIE polecam NIKOMU
Szerokości ;)

Oliwer67 napisał:
po roku czy wcześniej,
Mi zabrali 26 czerwca na pół roku i w grudniu 22 dostałem info z wydziału komunikacji miasta, że mogę PO 26 grudnia odebrać PJ w wydz komunikacji, poszedłem 29 odebrałem, dali skierowania i potem to tak jak tu pisałem wcześniej.
Szerokości ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót