Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam

mam badania w WOMP 22 stycznia, gdy się zapisywalem to powiedziano zeby wejsc na ich strony i wydrukować jakieś dodatkowe dokumenty.
wiecie jakie dokumenty i podaj adres, poniewaz nie wiem dlaczego nie laduje mi sie od nich strona
Poradnia Dla Kierowców.

z góry dzięki

Ja jak odmawialem odpowiedzi na pytania ws.alkoholu to mi grozili negatywna opinia. Nie mieli podstaw zadnych do zadawania takich pytan,5 razy musialem im tlumaczyc,ze nie trafilem tutaj przez alkohol i obowiązuje mnie troche inny zestaw badan niz tych za alkohol.

Kurde ludzie o co chodzi z tym całym WOMP SOSNOWIEC ??? Przeczytałem cały ten temat i odniosłem wrażenie, że to jest chyba jedyny taki ośrodek w Polsce?? I że dlatego tam tak robią idiotów z ludzi?? Czy nie ma innych wompów i nie można sobie np jechać do innego? Przecież każdy człowiek tam normalnie płaci ze swojej kieszeni, nie jest to jakieś NFZ czy cuś? Chyba przegięcie lekkie

Ja mam badania za tydzień i mi nic nie powiedzieli o dodatkowych dokumentach. Tylko dowód osobisty, orzeczenie psychologiczne, skierowanie na badania, zaświadczenie o stanie zdrowia. I tyle.

I kasa bo to u nich najważniejsze!!! Trzeba zasilić konto Womp-u.

te zaświadczenie o stanie zdrowia załatwię u lekarza pierwszego kontaktu??

Witam jestem juz po badaniach, teraz tylko oczekuje wyników. Powiedzcie ile czeka sie na list z opinią ?
I co jeżeli te enzymy wątrobowe wyjdą za wysokie ? Można powtórzyć badanie, odwoływać się ?

Tasako jakie masz wrażenia z tego dnia?Pytam bo ja jadę w przyszłym tygodniu.

A robiłeś próby wątrobowe przed badaniami w swojej przychodn?

Tasako napisał:
Witam jestem juz po badaniach, teraz tylko oczekuje wyników. Powiedzcie ile czeka sie na list z opinią ?
I co jeżeli te enzymy wątrobowe wyjdą za wysokie ? Można powtórzyć badanie, odwoływać się ?

Ja dostałem list po dwóch tygodniach

Jeżeli wyjdą za wysokie (przekroczysz normę), prawdopodobnie dostaniesz orzeczenie negatywne

Odwoływanie się raczej nic nie da

Czy można powtórzyć tego nie wiem, natomiast znam parę osób które badania mogły powtórzyć dopiero po odbyciu terapii alkoholowej i udokumentowaniu roku abstynencji. Nie wiem jednak od czego zależy taka decyzja.

Jeżeli robiłeś sobie testy wcześniej i wychodziło Ci poniżej normy to raczej nie masz się czego obawiać.

nie robiłem... właśnie a co do wizyty to nie najgorzej tylko te kolejki

luqio napisał:
Ja dostałem list po dwóch tygodniach

Jeżeli wyjdą za wysokie (przekroczysz normę), prawdopodobnie dostaniesz orzeczenie negatywne

Odwoływanie się raczej nic nie da

Czy można powtórzyć tego nie wiem, natomiast znam parę osób które badania mogły powtórzyć dopiero po odbyciu terapii alkoholowej i udokumentowaniu roku abstynencji. Nie wiem jednak od czego zależy taka decyzja.

Jeżeli robiłeś sobie testy wcześniej i wychodziło Ci poniżej normy to raczej nie masz się czego obawiać.
No tak ale jak można być alkoholikiem w wieku 20 lat ? Wątrobę można mieć zjechaną od tłustego jedzenia nawet także jak wyjdzie mi coś negatynie mam nadzieje że bd mógł powtórzyć albo chociaż sie odwołać
Na razie wiem że cukier i ciśnienie książkowe

Tasako napisał:
No tak ale jak można być alkoholikiem w wieku 20 lat ?

Normalnie ;)

Gdyby wyszły Ci podwyższone, a np bierzesz jakieś leki na stałe i to wina tego, to możesz mieć zaświadczenie od hepatologa i wtedy powtórzyć badanie wcześniej

Trochę głupio, że nie zrobiłeś sobie wcześniej sam ...

brałem kiedyś izotretynoine ktore podobno mocno obciaza watrobe

"kiedyś" ... To takie względne pojęcie... Jak było to np rok temu to raczej wątpię żeby jeszcze coś było nie tak, ale różnie to bywa. Bardziej napisz jak wygląda sytuacja z piciem alkoholu u Ciebie.

blablak napisał:
"kiedyś" ... To takie względne pojęcie... Jak było to np rok temu to raczej wątpię żeby jeszcze coś było nie tak, ale różnie to bywa. Bardziej napisz jak wygląda sytuacja z piciem alkoholu u Ciebie.
no co weekend z 3 piwka były... jak to student

Tasako napisał:
no co weekend z 3 piwka były...

:D na pewno tylko 3 piwka? :D To nie chce straszyć, ale mogą wyjść wysokie te enzymy i mogą zrobić z Ciebie alkoholika.

Na tych "pytaniach" też tak powiedziałeś, że walisz 3 piwka co tydzień jako student? :D :winko:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót