Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jezeli pierwszy raz zabrali Ci za % to nie musisz udokumentowac,ale kolejny raz juz tak.

Ten w gosciu w brylach starsznie wyolbrzymia wszystko.. ja jestem tego swietnym przykladem :D
+ Podsumowujac z tym orzeczniem mam iść do Urzedu Miasta czy Wydziału Komunikacji ? I czy mogę zrobić to przed upływem zakazu czy nie :D

z orzeczeniem teraz,a wniosek Ci powiedza kiedy zlozyc.Do wydz komunikacji ,nie wiem czy masz w urzedzie czy starostwie.rozumiesz czy jeszcze niebardzo?

Magda197540 napisał:
papiery wysylaja dopiero z koncem kary,dlatego trzeba czekac te dwa tyg

Hah, to w sumie tak jakby jeszcze bezprawnie wydłużają Ci karę . Jednak tak naprawdę możesz już jeździć, ewentualnie dostaniesz mandat za brak dokumentu .

pandave napisał:
A na YT typek w okularach twierdzi że to jest ważniejsze niz próby wątrobowe...

Ciekawie się wyrażasz o ludziach :D . PEwnie chodzi Ci o tego Darka K ? Tak, jest to ważniejsze od prób wątroby tylko w stwierdzeniu wcześniej choroby alkoholowej, zależy czy Ci taką stwierdzą...

Ja się dzisiaj 21.01.2016 rejestrowałem telefonicznie i termin na 26.04.2016 - to jest teraz 3 miesiące czekania.
Tak chciałem się upewnić miałem na dwa lata zakaz prowadzenia za wypadek pod wpływem (do sierpnia 2016).
Teraz po tych badaniach w WOMP to co dalej muszę zrobić żeby dostać Prawo Jazdy?

Witam ja dziś już po stresie teraz tylko czekać na list z sosnowca (andrajchu) co do zastrzeżeń to niema strachu ;) tylko badania krwi pokój nr 6 to panie niesympatyczne i chujowo robią aha jeszcze jedno mało z pacjentów wie że badania psychotechniczne NIE MOSIMY ROBIC U NICH byłem tam od godz 5:00 do 12:00

ja.an napisał:
co dalej muszę zrobić żeby dostać Prawo Jazdy?
Jeśli dostaniesz pozytywny wynik to po skierowanie na egzamin.

balcerek napisał:
panie niesympatyczne i chujowo robią
Jak w każdym bur**lu :D hahaha

balcerek napisał:
byłem tam od godz 5:00 do 12:00
Mam pytanie, o co chodzi z tym takim bardzo wczesnym jeżdżeniem tam? Bo wydaję mi się to z lekka nienormalne. W każdym womp tak jest??

Ale nie tam po otwarciu kolejka na 2 piętro do rejestracji.

Odnośnie pierwszego pytania to nie bo miałem zatrzymane na 6mc w kwietniu odbiór:D

Ostatnia edycja:
Witam! Jestem tu 1 raz i mam pytanie. Mam 6 miesięczny zakaz jazdy do 25 lutego, dopiero w tym tyg. się uprawomocnił wyrok( próbowałem walczyć, ewnie mój błąd, ale łudziłem się, że przy 0,28 jest szansa w sądzie), ale to nie o tym. Nie wiem, kiedy będę miał termin badań, ale pewnie będzie to po upływie zakazu. Nie wie ktoś, jak będzie traktowana jazda bez dokumentu? Czy jako wykroczenie za 50 zł. czy dalej jako przestępstwo, jak podczas zakazu. Bo jakby nie było zakaz się skończył, ale dokumentu nie ma, bo badania jeszcze nie zrobione. Jeśli się ktoś orientuje, to bardzo bym prosił o odpowiedź. Pozdrawiam!

rafus10 napisał:
dopiero w tym tyg. się uprawomocnił wyrok
Dlaczego tak późno? Sporawa miała taki odległy termin, czy o co chodzi?

Jeśli chodzi o tą jazdę bez dokumentu to raczej po prostu za jazdę bez dokumentu, jednak 100% gwarancji Ci nie dam, tym bardziej że jesteś jeszcze przed badaniami.

Witam! Dlaczego tak długo? Gdyż miałem nadzieję, że sąd uwzględni moją sytuację rodzinną, niepełnosprawna żona, z którą muszę jeździć na rehabilitację przynajmniej raz w tygodniu. Rozprawę miałem 8.12.'15r. Niestety sąd tego nie uwzględnił i dlatego tak to teraz wygląda. gdybym wiedział, to bym to olał pewnie bym już był po badaniach. No, ale skąd miałem wiedzieć, skoro to pierwszy raz. I zapewne ostatni, bo pierdziele znów się tak wstydzić. Pozdrawiam!

rafus10 napisał:
dlatego tak to teraz wygląda.

Idź do starostwa/urzędu z wyrokiem i poproś o wydanie skierowania na badania, ponieważ taka jest sytuacja i nie powinieneś czekać

rafus10 napisał:
skoro to pierwszy raz. I zapewne ostatni, bo pierdziele znów się tak wstydzić.

Polecam zamontować blokadę alkoholową w aucie

Dzięki za info.
Właśnie o tym alkoblocku zapomniałem ze stresu napomnknąć sędziemu na rozprawie. Może by wydał inny wyrok. Nie wiem czy się bardzo bać tych prób wątrobowych, bo choć USG jest ok. wątroba jednorodna, niepowiększona, to alt. asp. i ggtp. mam ok. 100, a od 2 tyg. nie piję alko. wcześniej to było dosyć sporo w okresie świąteczno-noworocznym. Ale jako tako, to problemów z alko nie mam, nie mam czerwonego nosa, cukier w normie, jakiegoś wielkiego ciśnienia itp. Nie brakuje mi tego, jak nie piję. Piwo to było raczej przyzwyczajenie i teraz po 2-tygodniowej przerwie się dziwię po co mi to piwo prawie codziennie było potrzebne. Jestem bogatszy o co najmniej 50zł. tygodniowo. Ale pewnie jeszcze ze 2 miechy mam czasu na poprawienie dietą tych wyników, bo jeszcze nie mam skierowania.

Jak dużo piłeś to masz się czego bać, jak nie piłeś to nie masz... Alkohol powinieneś tak naprawdę odstawić już od momentu zatrzymania PJ, ale każdy robi jak chce... Gdybyś miał "czerwony nos" to już na sam widok by Cie odroczyli... Za ciśnienie i cukier nie mogą Ci zabronić jeździć.

Czy osoby,ktore badania robia nie z powodu alkoholu obowiazuja takie same badania jak osoby,ktorym zatrzymano pj za alkohol?

@blablak Za ciśnienie i cukier nie mogą Ci zabronić jeździć.

wysoki cukier to podejrzenie chorej trzustki,wiec juz maja podejrzenia,a jak do tego dojdzie cisnienie i wyzsze ggtp to raczej nie zalicza badan.zreszta,kazdy przypadek inny.

Witam, mam pytanie odnosnie kosztu badań lekarskich, pani przez tel. mowila ze badania lekarskie kosztuja 200 PLN, psychotesty 150 PLN i ze to sa ceny ustawowe. Na forum ludzie pisza o kwotach 400 pln za badania lekarskie...Niech napisza osoby ktore byly w tym roku, dzieki.

400PLN to jak wysla Cie do dodatkowych specjalistow tj,okulista,neurolog itd

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót