Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
pandave napisał:
Blablak ten kod oznacza zakaz spozywania alkoholu, czyli nie moge miec nawet dopuszczalnej dawki, jesli mi wykryje np 0,1 to jedynie pozostaje krew...
haha i co, czyli rozumiem że gdybyś miał 0,01 promila to już byś miał zabrane PJ może jeszcze dożywotnio?? Czyli za zjedzenie jabłka miałbyś zabrane lub płyn do spryskiwacza? Żaden sąd nie orzekłby Ci po czymś takim zakazu prowadzenia pojazdów...

krakow_007 napisał:
Wykroczen wogole nie wpisuje sie do KRK. Chyba ze mowa tu o KSIP
Tak o KSIP mi chodziło.

Magda197540 napisał:
ezdzic bez oczywiscie mozna,ale po co mandat ,punkty i klopot kolejny.
Jaki mandat? Jakie punkty? Jaki kłopot? ... No chyba, że chodzi o przekroczenie prędkości.

tyjestesruda napisał:
ja ma na pół roku miałam 0,20 mg w wydychanym powietrzu u mnie to wykroczenie

0,20mg i taki krótki wyrok? Ciekawe.

leon39 napisał:
o skróceniu zakazu poprzez założenia blokady pytałem w sądzie jakieś sekretarki to powiedziały że nic nie wiedzą na ten temat.

a co niby sekretarka może wiedzieć? :D

Sąd Ostateczny napisał:
jedyna rada: "dzień wcześniej nie pić"

No nie jedyna. Druga to blokada alkoholowa lub dobry alkomat.

tyjestesruda napisał:
ja miałam na myśli takie osoby co mają po 1 promilu i w górę oni napewno zdają sobie sprawę z tego że sa pod wpływem alkoholu

a Ty z tym swoim 0,20mg nie zdawałaś? Ja miałem 0,21mg i jakoś to "czułem" .

didier01 napisał:

Tylko ten jeden kod kod dostałeś?

nawet za brak dokumentow dostajesz mandat,chcesz to jezdzij bez i nie podpuszczaj,bo jak mozna wstrzymac sie rok lub pol to naprawde te 3 tyg nie robia roznicy

Mandat 50zł lub pouczenie... Faktycznie zabójczy mandat, ale mniejsza z tym. Tylko jakie niby punkty i za co?

z pouczeniem sie nie spotkalam,Twoja sprawa i kazdego indywidualnie,ale mysle ze zdrowo myslacy po jednak sporym wyczyszczeniu portfela po takim zdarzeniu ,nie bedzie chcial dlugo lub wogole spotkac policjanta a jak juz to bez kar.Wiec jak kto uwaza.

nie rozumiem tego kodu to co on w PJ bedzie wbity czy jak ?

bleblak

Tak miałam 0,20 tak nie czułam że coś mam w organiźmie i tak dostałam 6 miesiecy
i tak jak pisze MAgda nikt z nas szybko nie bedzie chciął spotkac policjant po takim wyczyszczeniu portfela i bedzie jeżdzić baaaaardzo przepisowo

Grupa 01 określa wymaganą korektę lub ochronę wzroku. Dotyczy na ogół konieczności używania podczas jazdy okularów korekcyjnych lub szkieł kontaktowych, ale również w szczególnych przypadkach przepaski na jedno oko. Najczęściej stosowanym kodem jest
01.06 ponieważ często stosujemy wymiennie okulary lub szkła.

01.01 – okulary,
01.02 – soczewki kontaktowe,
01.03 – szkła ochronne,
01.04 – szkło matowe,
01.05 – przepaska na oko,
01.06 – okulary lub szkła kontaktowe

się postarałam :ooo:

Grupa kodów 05 jest specjalną ze względu na stan zdrowia, stosowaną częściej w pozostałych karach Unii Europejskiej. Zwracam uwagę na ciekawostkę 05.08- zakaz spożywania alkoholu. Są kraje, w których dopuszczalna norma zawartości alkoholu we krwi jest znacznie wyższa niż w Polsce. Osoby, które mają problemy zdrowotne nawet po spożyciu minimalnej dawki alkoholu nie mogą prowadzić pomimo prawnie dopuszczalnej wyższej normy. Wtedy kod ten ma zastosowanie.

05.01 – jazda tylko przy świetle dziennym,
05.02 – jazda tylko w obrębie określonego obszaru administracyjnego (np. 05.02.nazwa miasta),
05.03 – jazda bez pasażerów,
05.04 – jazda z prędkością nie większą niż …xx km/h,
05.05 – jazda tylko w towarzystwie osoby posiadającej prawo jazdy,
05.06 – bez prawa ciągnięcia przyczepy,
05.07 – bez prawa jazdy po autostradach,
05.08 – zakaz spożywania alkoholu

Biorąc powyższe pod uwagę te kody nie takie straszne

Magda 197540, czytałem wszystkie posty ok. miesiąc temu i nie pamiętam wszystkiego, bo tego za dużo. A wczoraj się tak nad tym zastanawiałem i dlatego zapytałem, a nie miałem czasu czytać tych wszystkich stron od początku. Więc troszkę zrozumienia. ;) Jedziemy przecież na tym samym wózku ....... niestety. :(

tyjestesruda napisał:
nie rozumiem tego kodu to co on w PJ bedzie wbity czy jak ?
Może być wbity, chociaż nie musi.

tyjestesruda napisał:
Tak miałam 0,20 tak nie czułam że coś mam w organiźmie i tak dostałam 6 miesiecy
Ty nie miałaś przypadkiem 0,2 promila (a nie mg) ? Bo bardziej to pasuje pod 0,2 promila niż mg.

tyjestesruda napisał:
Osoby, które mają problemy zdrowotne nawet po spożyciu minimalnej dawki alkoholu nie mogą prowadzić pomimo prawnie dopuszczalnej wyższej normy. Wtedy kod ten ma zastosowanie.
Tak, tylko jakie to są niby problemy zdrowotne? Jak to stwierdzić? W Polsce i tak jest minimalna dawka 0,2 - tyle to można mieć tak jak już pisałem po zjedzeniu owców, napoju energetycznym, kawie itd... Więc jak Ci ktoś może udowodnić, że "piłeś" i orzec zakaz prowadzenia pojazdów za 0,01 promila? .........

Ty nie miałaś przypadkiem 0,2 promila (a nie mg) ? Bo bardziej to pasuje pod 0,2 promila niż mg.
bleblak

Nie nie jestem blondynką i wiem co mi pisze miałam 0,20 mg tj 0,4 promila alkoholu:mad:

czy na skierowaniu na badania lekarskie macie wpisane,ze trzeba je zrobic w WOMP? ja,rok temu mialam napisane,dzis kolega dostal i nie widnieje taka informacja.

rafus10 sory a o to co pytalam juz wiem wszystko.

Magda197540 napisał:
czy na skierowaniu na badania lekarskie macie wpisane,ze trzeba je zrobic w WOMP? ja,rok temu mialam napisane,dzis kolega dostal i nie widnieje taka informacja.

To co Magda teraz można już robić u każdego lekarza który może robic badania kierowcom nie trzeba jechać do WOMP jak cos bedziesz wiedzieć daj znać

Ja czekam na druk nie wiem czy dostanę uprawomocnienie i to skierowanie i odrazu uderzam o termin

Magda197540 i jak to jest z tym WK tylko po psychologu, ale już po minięciu okresu sankcji? Jest sens jechać czy psycholog głupoty gadał? A to by było dziwne, bo w końcu psycholog. :D

blablak napisał:
Może być wbity, chociaż nie musi.

Tak, tylko jakie to są niby problemy zdrowotne? Jak to stwierdzić? W Polsce i tak jest minimalna dawka 0,2 - tyle to można mieć tak jak już pisałem po zjedzeniu owców, napoju energetycznym, kawie itd... Więc jak Ci ktoś może udowodnić, że "piłeś" i orzec zakaz prowadzenia pojazdów za 0,01 promila? .........

Nigdy po owocach ani po kawie nie będziesz miał promili, chyba że owoce są wyciągnięte z alkoholu a kawa i napój energetyczny z dolewką alkoholu. Nie głoś propagandy.

rafus10 napisał:
Magda197540 i jak to jest z tym WK tylko po psychologu, ale już po minięciu okresu sankcji? Jest sens jechać czy psycholog głupoty gadał? A to by było dziwne, bo w końcu psycholog. :D

19.02 odebrałem PJ, na WK tylko po psychologu i po badaniach i to na drugi dzień po karze. Uważajcie na kod 05-08 może być wbity na PJ, całkowity zakaz picia,tz. 0,0 promila za kierownicą i tego nie mówią.

Ostatnia edycja:
ale ten wątek podupadł
może ktoś wyczyścić parę stron ostatnich?
ludzie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót