Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Magda197540 napisał:
wiele jego wypowiedzi czytalam ,nie tylko na tym forum

Aktualnie piszę tylko na tym forum, więc chyba coś Ci się pomyliło. Jak szukałaś w wyszukiwarce po nicku "blablak" to chyba wybitnie nie masz co robić :D . Dodam, że ten nick użyłem tylko tutaj.

Magda197540 napisał:
blablak to napisz nam swoja historie jak zabrali Ci PJ,chetnie poczytam

Po prostu, pojechałem autem w stanie po spożyciu, jednak nim jechałem i to spory kawałek drogi, a nie w nim siedziałem i nic nie robiłem.

PS: ludzie wy w ogóle jesteście dorośli? Zachowujecie się jak banda podlotków z gimnazjum, wyzywanie od "snikersa" ponieważ ktoś ma własne zdanie. Tak przy okazji, to na obrażanie nawet w internecie też jest paragraf.

Ostatnia edycja:
a ja czytalam" przecież nie zatrzymali mnie w trakcie jazdy, tylko dopiero później jak już staliśmy na parkingu."

No tak, ponieważ podszedł do mnie od razu jak się zatrzymałem na parkingu. Sam mi nawet powiedział, że mają nagrane wszystko i że mnie obserwowali przez dłuższy czas, powiedział że mogłem lepiej przespać się w tym aucie niż od razu jechać.

ok tam napisales troszeczke inaczej,zreszta mnie nic do tego.Ja sie juz odlaczam od tematu.;)

Tamten temat był "skręcony" ponieważ szybko pisałem i kombinowałem żeby jakoś się z tego wybronić, jednak szybko doszedłem do wniosku, że wezmę to na klatę i nie będę cwaniakował i robił z siebie łajzy skoro świadomie pojechałem pod wpływem

Skierowanie dostalem po ok. 2 tyg. Ale dokladnie nie pamietam co do dnia. PJ powinni zwrocic, gdy uplynal okres cofniecia uprawnien na czas oczekiwania na badania. Pozniej, jesli sie w jakims okreslonym czasie badan z womp-u sie nie dostarczy, to starosta wydaje decyzje o cofnieciu uprawnien. Gdy policjant wrzuci dane z PJ do systemu, to mu wyjdzie, ze sa cofniete i wtedy lipa.

blablak napisał:
PS: ludzie wy w ogóle jesteście dorośli? Zachowujecie się jak banda podlotków z gimnazjum, wyzywanie od "snikersa" ponieważ ktoś ma własne zdanie. Tak przy okazji, to na obrażanie nawet w internecie też jest paragraf.

po pierwsze nie obrażałam Cie od snikersow tylko cytowałam reklamę to taka przenośnia :D

Po drugie co Ty masz z tymi paragrafami ?
Najlepszym przykładem osób zatrzymanych nawet za siedzenie w aucie jest strona Jazdapopijanemu.pl pewnego prawnika blog o takich ludziach jak my i tam wiele ludzi opisuję swoje przypadki

To tak samo jak podobno nie było paragrafu na zatrzymane prawka za jazdę na rowerze pod wpływem alkoholu a jednak zatrzymawali zatrzymyją i będą zatrzymywać

blablak napisał:
Tamten temat był "skręcony" ponieważ szybko pisałem i kombinowałem żeby jakoś się z tego wybronić, jednak szybko doszedłem do wniosku, że wezmę to na klatę i nie będę cwaniakował i robił z siebie łajzy skoro świadomie pojechałem pod wpływem

Więc widzisz no i jak tu Ci wierzyć :brawo:

Witam!
Kurczę, nikt nie wie jak to z tymi wynikami jest? Może jest ktoś, kto miał trochę normy womp-u przekroczone i dostał prawko? Bo nie wiem czy jak sobie w sb. sprawdzę i mi ggtp wyjdzie powiedzmy ok. 10 - 15 powyżej normy, np. 65 do 70, a w womp jest niby do 55. to czy jest w ogóle sens jechać i kasę tracić oraz ryzykować kolejny rok bez PJ. A nie wiem jak lekarze podchodzą do deklaracji, że się już od dłuższego czasu nie spożywa alko czy chęci wykazania dobrej woli i zgody na założenie blokady alkoblock w przypadku, gdy wynik ggtp jest trochę przekroczony. Tylko, że nasuwa się też pytanie ile to jest trochę. Alat miałem w zeszłą sb. 49, norma 41, to myślę, że spadł. Aspat 24. Ale dla nich pewnie najważniejsze jest ggtp. Proszę o pomoc. W pn. mam badania i stres jest na maksa.

rafus mialam sie juz nie udzielac,ale szczerze Ci powiem ,ze mialam i mam kontakt prywatny z osobami przed i po badaniach.Otoz,sa osoby,ktore mialy przekroczona norme nawet o 30i dostaly orzeczenie pozytywne.zalezy rowniez od calosci,czyli cisnienia i cukru,ktos na tym forum kiedys mnie za to znegowal,ale wiem co pisze,glupot ludziom nie pociskam,bo sama bylam w takiejk sytuacji.Zdazylo sie ze kolega mial 94 ggtp i zaliczyl,ale pow mu lekarka ze tylko dlatego.,ze pozytywnie przeszedl wszystko inne i widac,ze mu zalezy,takze nie wiem jakie Ty masz teraz ,ale jezeli ponizej 100 to bym poszla na te badania.

Dzieki! Troche mnie uspokoilas, bo powinienem miec grubo ponizej 100, cukier na ostatnich 2 badaniach mialem 95 i 92. Cisnienie tez w miare, ok. 130 - 140 na 90 - 95, wiem bo co ok. 2 - 3 miechy oddaje honorowo krew. Mam nadzieje, ze to nie jest za duzo. Mam tylko nadwage, a to chyba nie ma znaczenia, gdy kondycje mam niezla?

Tez powiedz lekarce ,ze jestes honorowym ,napewno to bedzie na plus.powodzenia,nie stresuj sie ,bedzie dobrze.

tyjestesruda napisał:
Po drugie co Ty masz z tymi paragrafami ?
Jest to forum prawne i tutaj opieramy się na określonych przepisach i paragrafach. Jeśli ktoś coś stwierdza powinien wskazać na to odpowiednią podstawę prawną. Tak samo policja, jeśli chce wlepić mandat, kogoś o coś oskarżyć lub skierować wniosek do sądu musi mieć do tego odpowiedni paragraf.

tyjestesruda napisał:
Najlepszym przykładem osób zatrzymanych nawet za siedzenie w aucie jest strona Jazdapopijanemu.pl pewnego prawnika blog o takich ludziach jak my i tam wiele ludzi opisuję swoje przypadki
Ok, wskaż mi który temat na tym blogu o tym mówi, że można mieć orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów za spanie pijanym w aucie lub spożywanie alko w zgaszonym aucie. Możesz przesłać w PM, ponieważ tutaj chyba nie można publikować takich linków.

tyjestesruda napisał:
To tak samo jak podobno nie było paragrafu na zatrzymane prawka za jazdę na rowerze pod wpływem alkoholu a jednak zatrzymawali zatrzymyją i będą zatrzymywać
Z tego co mi wiadomo, to jest na to paragraf.

rafus10 napisał:
nie wiem jak lekarze podchodzą do deklaracji, że się już od dłuższego czasu nie spożywa alko
Dobrze podchodzą. Jest to ważniejsze niż te całe GGTP. Nie wiem na ile masz zakaz i jak wygląda Twoja sytuacja, jednak ten dokument o abstynencji jest dużo ważniejszy niż GGTP. Wskaźnik GGTP może być lekko przekroczony, jednak chyba maksymalnie dwukrotnie. Swoją drogą to też zależy od lekarza który to ocenia...

Nadwaga ani kondycja nie mają znaczenia. Grunt, że byś dał radę zrobić te ćwiczenia u neurologa... Zawsze możesz się też odwołać od badań.

Wlasnie, odnosnie tych badan u neurologa. Jak oni moga wymagac, zeby czlowiek stal ze stopami jedna przed druga, zlaczanymi i z zamknietymi oczami i rekami do przodu? Przeciez blednik jest polaczony ze wzrokiem gdy nie widzimy, to blednik glupieje i sie chwiejemy. A oni podobno chca 30sek. i zmiana nog. Porabani chyba. To prawie tak, jakby chcieli, zeby na 1 nodze stanac z zamknietymi oczami. Mi to raz wychodzi, a raz nie za bardzo, choc zadnych problemow z rownowaga nie mam. W zakladzie przez 20 lat, zadnych problemow u neurologa nigdy nie mialem, a tu takie jaja. Jak mnie na tym udupia, to odwolanie oczywiscie. A co do tego, ze nie pije, tzn. mi chodzilo o slowna dekkaracje, bo od lekarza zaswiadczenia o abstynencji nie mam, bo sie nigdy nie leczylem przeciez na alkoholizm

krakow_007 napisał:
Tak? A mozesz podac ten paragraf?
Wskaz podstawe prawna hehe

Proszę bardzo.

Art. 87. KW

§ 1. Kto, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,
podlega karze aresztu albo grzywny nie niższej niż 50 złotych.
§ 1a. Tej samej karze podlega, kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem podobnie działającego środka, prowadzi na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub w strefie ruchu inny pojazd niż określony w § 1.

Jednak po 9 listopada 2013 roku nie tracisz prawa jazdy, jak przed nowelizacją, tylko grozi Ci zakaz prowadzenia rowerów na okres od 6 miesięcy do 3 lat.

Pragnę też zauważyć, że przedmówczyni stwierdziła "podobno nie było paragrafu na zatrzymane prawka za jazdę na rowerze pod wpływem alkoholu" .
Nie zostało określone o jak długi czas przeszły chodzi, więc należy domniemywać że mogło to być przed 9.11.2013 .

Przed tą datą był to art. 178a § 2 k.k., który przewidywał odpowiedzialność karną za prowadzenia roweru w stanie nietrzeźwości. Była możliwa również utrata prawa jazdy.

Ostatnia edycja:
No tak ale kolega wyzej pisze wlasnie ze prawo jazdy zatrzymuja za jazde rowerem po alkoholu co jest nie prawda bo w kodeksie karnym art 178a § 2 przepis zostal uchylony. Ty przytoczyles kodeks wykroczen i to co grozi za jazde rowerem po alkoholu. Nic niema w przytoczonym przepisie o zatrzymaniu pj a napisales ze jest na to paragraf

Ostatnia edycja:
rafus10 napisał:
Jak oni moga wymagac, zeby czlowiek stal ze stopami jedna przed druga, zlaczanymi i z zamknietymi oczami i rekami do przodu? Przeciez blednik jest polaczony ze wzrokiem gdy nie widzimy, to blednik glupieje i sie chwiejemy. A oni podobno chca 30sek. i zmiana nog.

30 sek to musisz "maszerować" z zamkniętymi oczami i rękami na boki. Wiesz, dla mnie też te całe badania są bardzo głupie i to całe GGTP, no ale co poradzić...

rafus10 napisał:
mi chodzilo o slowna dekkaracje, bo od lekarza zaswiadczenia o abstynencji nie mam, bo sie nigdy nie leczylem przeciez na alkoholizm

Taką słowną to każdy ma :D

krakow_007 napisał:
No tak ale kolega wyzej pisze wlasnie ze prawo jazdy zatrzymuja za jazde rowerem po alkoholu
To chyba jest "koleżanka" .. Napisała "nie było paragrafu" czyli czas przeszły nieokreślony.

krakow_007 napisał:
Nic niema w przytoczonym przepisie o zatrzymaniu pj a napisales ze jest na to paragraf
To prawda, pomyliłem słowo, powinno być "BYŁ" (jeśli chodzi o zabranie PJ)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót