Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Skoro zakaz minal to mozesz. Bo uprawnienia miales zatrzymane na rok. Bedziesz odpowiadal za brak dokumentu podczas ew kontroli

Najwazniejsze ze zakaz minal i mozna jezdzic. Czytalem ze weszlo od 26 lutego br. nowe rozporzadzenie, dot. nowego formatu zdjec. zamiana z lewego polprofilu na paszportowe. Dzwonilem do WK i faktycznie trzeba przyniesc nowe zdjecia. jesli cofneli ci stare prawko albo stracilo waznosc to beda kazali nowe wyrobic plus nowe zdjecia..."piękny jestem wiec juz sie ciesze..."

Super. Pozytywnie!!! Na ile? ................ A na 15 latek.:) Następne w wieku 57 lat. :D

Ale się kurna cieszę. Naprawdę nie jest tak strasznie, jak to malują, ale trzeba wcześniej o siebie zadbać, tzn. nie tylko o wątrobę, ale i o wygląd. Czyli wypoczęty, ogolony, ładnie i schludnie ubrany ( nie piszę o krawacie i marynarce, ale ładna, czysta koszula, czyste dżinsy będą lepsze, niż jakieś luzackie koszulki. Bo to jednak jest sygnał dla lekarza czy człowiek o siebie dba w wyjątkowych okolicznościach. Jeśli człowiek dba o wygląd w takich sytuacjach, to i dba pewnie o wątrobę, żeby nie powtórzyć sytuacji przez, którą się tam znalazł). No i normalnie z lekarzem rozmawiać. O alko na odwagę, to wg mnie, raczę zapomnieć, bo można sobie być ekstra zdrowym i mieć wyniki krwi w porządku, ale lekarz, jak poczuje alko, to może stwierdzić, że mimo wyników, problem z alko jest i może być niewesoło, skoro na tak ważne badania się przychodzi po wypiciu. To zrozumiałe, bo skoro w tak ważnej chwili nie można przezwyciężyć ochoty na alko, to normalne to jednak nie jest. I wtedy to luzackie podejście do życia zmieni się w mniej luzackie, jak kolejny rok się będzie bez prawka.

Powodzenia dla tych, przed którymi badania i szerokości. Trzymam kciuki za odpowiedzialnych! Po fakcie, bo po fakcie, ale jednak już odpowiedzialnych. :)

rafus10 napisał:
Super. Pozytywnie!!! Na ile? ................ A na 15 latek.:) Następne w wieku 57 lat. :D

:brawo
super @rafus10

A powiedz tylko szczerze na te pyt dotyczące alkoholu ten test co odpowiadałeś ?
Wiesz jakie miałeś wyniki ggtp i cukier czy na orzeczeniu nie piszą

Super jeszcze raz gratki dzięki takim wpisom człowiek ma nadzieję bo wie że się da

Ja już niedługo bo 17 jadę na "uwolnienie od skazania"

Da się, a jakże. :mad:
Że 2 - 3 piwa na 2 miesiące. Czy żałowałeś kiedyś picia? napisałem tak, bo przecież, jak mi odebrali PJ, to normalne, że żałowałem. I reszta zgodnie z prawdą z ostatnich 2 miesięcy czyli, że z alko zero. I uwierzcie, dziś zamiast to uczcić- bo takie były wstępne plany- to nawet nie mam ochoty na alko. Normalnie się człowiek przyzwyczaił, że zamiast piwa lub drinka na biurku, jest sok, herbata itp.

Cukier miałem 87, ciśnienie 136/88, tak jak pisałem parę stron wcześniej, ale ile teraz miałem ggtp to nie wiem. Ale pewnie coś koło normy, bo 2 dni wcześniej miałem 61, więc więcej, niż o 10 przez 2 dni raczej nie mogło spaść. Ale w sb. na basenie zaliczyłem 2100m. kraulem, to może też miało jakiś wpływ. Nie wiem. Wiem tylko, że 1 dzień przed badaniami lepiej unikać dużego wysiłku. Ale 2 - 3 dni i więcej przed, pewnie jest wskazane, zwłaszcza jak regularnie. W moim przypadku regularnie po 1500m. co 2 - 3 dni ten basen zaliczam od 16.01.'16r. A 23.01.'16 ggtp miałem 228, 2 tyg. później 152, tydz. później 89 i tak, aż do 60, ale zero %. W moim przypadku nawet łyka piwa, bo w okresie świąteczno-noworocznym, aż do Trzech Króli była jazda. Ale niepotrzebna, bo później stres. Na szczęście zdążyło zejść na tyle, że się udało. Ale alko teraz z umiarem, bo się o wiele lepiej czuję, niż wcześniej. I tak trzymać. Pozdrawiam!:)

Na orzeczeniu jest tylko napisane przeciwwskazania lub brak przeciwwskazań( odpowiednie skreślone) do prowadzenia pojazdów kategorii .... i tu wyszczególnione kategorie. Poniżej termin następnego badania i tyle.

Gratuluje, wiec to tylko i wylacznie zalezy od humoru lekarza i szczescia...ja sie przygotowywalem dosc solidnie, zdrowy jestem jak koń i wystawili mi na 2 lata z kodem. a mogli dac 15 lat z kodem, wiec zawsze moglo byc gorzej...

Magda197540 ja też bez żadnego kodu. A byłem bez okularów, co znaczy, że mi je po prostu na badaniu wcisnęli, żeby zarobić. Na co dzień noszę, ale bez nich nie ma żadnego problemu.

Pandave, nie wiem jakie tu ma znaczenie humor lekarza, bo jak ja byłem, to wg mnie humoru nie miał za bardzo. Ale nie znam lekarza, więc nie wiem kiedy ma humor, a kiedy nie. A to był pn. a większość ludzi raczej nie lubi poniedziałków. Ale to tak tylko na marginesie.;) I nie sądzę, żeby ktoś tam jechał licząc na lepszy dzień lekarza. :D

Pocieszajace jest to ze w wompie juz praktycznie kazdy zdaje te badania, dyskusja jest na ile dostaniesz? i od czego to zalezy, wiadomo od stanu zdrowia, a wiec od czego zalezy ze obie osoby zdrowe dostaja jedna na 15 lat a druga na 2 lata...tajemnica lekarska...

mysle ,ze zalezy od wszystkiego,za wszystko dostajemy punkty,ja mialam 31 jak podejzalam.Badania badaniami ,ankieta,wyglad,zachowanie,ale moze tez i humor lekarza,w sumie to tez nie wiem.

Mozecie tu napisac odmosnie tych 100 pytan ktore na dzien dobry trza odpowiada czy na pytanie dotyczace alkoholu odpowiadac NIE?

Tam nie ma stu pytań. Same NIE też nie może być. Jest pytanie czy kiedykolwiek żałowałeś po piciu? jasne, że tak. Chociażby dlatego, że przez alko Ci zabrali PJ. Czy kiedyś Cie złapali na jeździe pod wpływem alkoholu? Jasne, że tak, skoro robisz u nich badania. Samo NIE jest podejrzane, jak to już ktoś pisał wcześniej na tym forum. Nie wiem jaki procent ludzi w Polsce jest całkowitymi abstynentami, ale pewnie poniżej 10 %. A Ty skoro robisz badania, to do nich nie należysz, więc samo NIE nie jest raczej dobrym pomysłem. Życzę powodzenia.;-)

krakow 007 100 pytan jest u psychologa,sa podchwytliwe,czesto to samo znaczenie co kilkanascie pytan tylko inaczej sformulowane i tam trzeba pisac wszystko zgodnie z prawda,bo sie pogubisz.

Badania psychologiczne mam juz cale szczescie za soba ☺ . Teraz MOMP Krakow na 17 marca mam. Czyli tam juz niema tego typu pytan? I czy do mompu mam wziac to orzeczenie od psychologa? Dostalem bezterminowo wazne badania psychol

witam
na początku wszystkich pozdrawiam
zacznę od mojej historyjki , zabrano mi prawko 2 listopada 2015 za jazdę pod wpływem (0,2 drugie badanie 0,17 ) na 6 miesięcy .Nadchodzi ten wspaniały czas a nawet starostwo pisma powysyłało do mnie że trzeba badania robić ! szczerze to nie wiedziałem że aż tak się popier... bo kiedyś był odbiór prawka za takie wykroczenia bez badań itp...ale do rzeczy
zrobiłem psychotesty bez problemów pozytywne , nie piję od miesiąca nic i w sumie oprócz piwa nie piłem nic wcześniej chyba że na sylwestra
no i się zaczynają schody bo zrobiłem sobie ggtp i jest uuuuu 170 a tu dwa tygodnie do Sosnowca
Byłem zaraz z tym wynikiem u lekarza rodzinnego no i on się za bardzo nie szokował tym wynikiem i mówi no przekroczone i przepisał mi tabletki Sylimarol
co sadzicie z tymi badaniami ? przełozyc na dalszy termin czy słuchać rodzinnego lekarza i ryzykować

ja bym przelozyla, za duzo jak na WOMP

Rafus 10
Na badania trafiaja ludzie nie tylko przez alkohol i takie osoby musza odpowiadac na takie bezsensowne pytania odnosnie alkoholu?

@roms

Na bank przełóż (przynajmniej moim zdaniem, co prawda lekarzem nie jestem, ale naczytałem się trochę opinii i relacji ludzi przed moimi badaniami i ponoć GGTP nie spada tak szybko).
Od teraz zero % i do Sylimarolu dorzuć Essentiale Forte.
Po tyg zrób badania i sprawdź w jakim tempie Ci spada GGTP.
Zrób też badania krwi pod kątem glukozy (z tego zdaje się można wywnioskować, że coś nie teges z trzustką - a ona od % również świruje).
Jak chcesz wyślij mi wiadomość prywatną z nr tel. na priva to Ci powiem jak to u mnie wyglądało - przechodziłem badania w Sosnowcu jakoś w styczniu.

GT

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót