Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Boniiiiigusto, jak to wyglada u osob, ktore robia badania z innego powodu, niz alkohol, to nie mam pojecia. Dajesz skierowanie, a tam jest napisane z jakiego powodu sa robione badania i pewnie wg tego w rejestracji daja odpowiednie ankiety itp.

Roms, u mnie to wygladalo tak: 23.01.16r. Ggtp 228, 06.02.16r. ggtp 152, 12.02.16r. ggtp 89, 20.02.16r. ggtp 83, 27.02.16r. a wiec 2 dni przed badaniami w womp sosnowiec ggtp 61, ale ile mi wyszlo u nich to nie wiem, ale pewnie mniej, bo na 15 lat dostalem. Ja od 14.01 zero %, nawet lyka piwa. Zrob sobie prywatnie dzien lub dwa przed womp to ggtp i wtedy najwyzej tyrknij i przesun, jesli ggtp bedziesz mial jeszcze duze. Ursofalk jest dobry na zbijanie ggtp, ale jest na recepte i drogi, ok. 100zl. Jesli poza tym ggtp wiesz, ze te wygibasy, wzrok, sluch przejdziesz i nie wygladasz, jakbys naduzywal, typu czerwony nos, twarz, trzesace sie rece, to z ggtp w ok. 70 mysle, ze jest szansa. Ale to wg mnie, bo tak jak pisali wczesniej, humor lekarza rzeczywiscie moze tez miec wplyw na orzeczenie. Powodzenia! P. S. Ja tez panikowalem, a w sumie poszlo nadspodziewanie dobrze. Brak % i regularny sport plus lekkie jedzenie.

Mam skierowanie na badanie do sosnowca, termin Dopiero lipiec, prawko zatrzymane mam do kwietnia, termin dostarczenia dokumentow do urzedu 3miesiace od daty otrzymania skierowania co robic w tym przypadku?

Ja robiłem badania w WOMP wczoraj w Łodzi
Zadzwoniłem 2 marca, termin 9 marzec, nie piłem 2 tygodnie ggtp 32
Prawko do 2031r.
A to co mówi ten "miszczu" Darek z filmików to chyba po to żeby ludzi zdenerwować! Każdy kto widzi słyszy i nie pije jak smok, przechodzi te badanie bez problemu

Czyli zeby bylo szybko czeba zrobic sobie wycieczke np. Do lodzi?

Na skierowaniu masz napisane gdzie masz wykonac badania. Nie mozesz sam sobie wybrac osrodka w ktorym je zrobisz

Ostatnia edycja:
A co decyduje o tym gdzie beda robione badania? Bo chyba nie wysla goscia ze Swinoujscia na badania do Krakowa.

WOMP to przecież wojewódzki ośrodek medycyny pracy więc kierują Cie do tego ośrodka, który znajduje się w Twoim województwie.

Tylko mam pismo z urzedu ze mam 3miesiace na dostarczenie wynikow a termin badan dopiero za ponad 4 miesiace?

Mnie napisali ze musze je wykonac w ciagu miesiaca. To bylo w pazdzierniku a termin mam na 17 marca. W Twoim przypadku lepiej zadzwonic tam i powiedziec jaka jest sytiacja. Moze znajda jakis wolny termin przed kwietniem.

krakow_007, pomimo zrobionych badan psychologicznych, w krakowskim mmop i tak bedziesz musial przejsc przez psychologa
na moje zapytanie dlaczego skoro juz badania mam zrobione, padla odpowiedz, ze u nich to psycholog kliniczny nie jakis tam...
na badania zarezerwuj sobie 2dni, bo wyniki krwi sa robione poza placowka
sypatyczna pielegniarka na 2gi dzien telefonicznie przekazala mi wyniki
2gi dzien to 2 tygod pozniej czyli wtedy kiedy psychol ma wolnego termina
psychola nie mozesz miec w 1szym dniu, bo poniewaz jemu tez beda potrzebne wyniki badan krwi :beer:

Ten cały Darek to oszołom ,udziela sie ale nic nie pomaga
Dziwią mnie normy w sosnowcu lub mit o nich ,znajoma z przychodni lekarskiej pokazała mi na piśmie ze Ggtp dla faceta to norma 18-100U/I

#karaikara
Kurcze 2 dni? Ja mieszkam i pracuje w Zakopanem i nie wezme 2 dni wolnego, oni chyba sa niepowazni. A gdzie robia te niby badania krwi? Chyba ze czesc badan moge zrobic np w poniedzialek a czesc w piatek to predzej ale 2 dni wolne od pracy jeden za drugim nie wchodza w gre

krakow_007, po prostu nie we wlasnym laboratorium
na 2gi dzien zapisujesz sie po pobraniu krwi i ewentualnym przejsciu innych lekarzy (laryngolog, okulista itp)
termin ten jest uzalezniony od tego kiedy psycholog bedzie mogl cie przyjac
ja bylem 1szy raz 3.03. - do psychola byli kierowani wszyscy
termin do niego mam na 18.03.
niezaleznie od godz spotkania z psychologiem, wyjdziesz z tamtad ok 14:00, bo wtedy sa wydawane orzeczenia
niektorzy jeszcze ustawiac sie musieli z psychiatra
pamietaj byc na czczo, bo ci wywali cukier
ja jechalem z wa-wy, musialem wstac ok 03:00
przyjechalem na 08:00 i ponad godzine spedzilem w rejestracji
mialem przyjemnosc tylko z pania doktor + pobranie krwi, a sniadanie udalo sie pochlonac dopiero przed 12sta... :mad:
koszt badan: 200 + 25 + psycholog (platny w dniu badan)

Dzieki za informacje. Jeszcze jedno: mam tam byc na 10.30 i pytalem Pani czy nie lepiej byc tam na 8 zeby nie stac w kolejce a dostalem odp ze skoro mi mowi na 10.30 to tak mam byc i juz bo ponoc to nieprawda ze sa kolejki ale to raczej sciema hm

Do psychologa klinicznego kieruje sie osobe z podejrzeniem alkoholizmu

ja mialem byc na 9:30
przed gabinetem bylem 10min przed czasem
obok mnie bylo cos ok 30 osob
kolejnosc wejsc raczej wg kolejnosci rejestracji
czekalem ok. 1h

Karaikara a ile czasu Ci tam wogole zeszlo na tych badaniach w pierwszy dzien? Tzn o ktorej stamtad wyszedles, o 14? Powiedzieli Ci ile Ci wyszlo ggtp? Tych orzeczen to nie wysylaja poczta?

Ostatnia edycja:
ehh... przeciez pisalem
w rejestracji od 8:00 do 9:15
wypelniasz tam jakas ankiete
trzepnalem to w moment, ale byli przede mna tacy, ktorym to zajmowalo w cholere czasu...
chwila w kasie
a pozniej oczekiwanie ok 1h na laskawe zaproszenie pani doktor
u niej cos kolo 0,5h
pozniej kolejna rejestracja w kolejce do psychologa tez z 0,5h
kasa
i kolejka do pobrania krwi
koniec
przed 12:00 udalo sie wtlamsic w galerii krakowskiej kebaba
___
przy pobieraniu powiedzialem, ze jestem z wa-wy i nie bede mogl nastepnego dnia, kiedy beda wyniki sie dowiadywac
pielegniarka podala mi tel do siebie by zadzwonic
wyszlo mi 55
dzien wczesniej w wa-wie mialem 54
ogolnie to laduje browarki bez jakis tam przerw
roznie... od 4ch do kilkunastu
wudy nie lubie wiec nie pije
czasem wino do obiadu
mam tak od ponad 20lat
wiec zdziwil mnie ten wynik
myslalem, ze tak jak tu inni bede miec ze 200...
___
nie wiem jak z tymi orzeczeniami, moze wysylaja
ale skoro zapisalem sie do psychola na 12:00, a orzeczenia sa wydawane o 14:00 to chwile poczekam
psychol to podobno ok 1h
i nie tak jak mowil leon39, w krakowskim mompie kieruja do niego wszystkich
przynajmniej tak na to wygladalo 3 marca:lol:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót