Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli gość w WK wprowadza w błąd twierdząc że jak dostane orzeczenie lekarskie bezterminowe to odzyskam stare prawo jazdy.
A moje pytanie ,może bardziej objaśnię na dokument się czeka powiedzmy 3 tygodnie ja już nie mam zakazu ,nie mam zabranych także uprawnień bo zakaz na 6 miesięcy ,
no i chodzi mi o wydanie jakiegoś czasowego świstka żebym mógł jeździć normalnie do otrzymania właściwego blankietu , a nie na 50 zł za brak dokumentu:)

Nikt Ci nie wystawi tymczasowego dokumentu i nie ma nic takiego jak bezterminowe badania lekarskie.Masz na 2,5,10 lub 15 lat.

czyli ogólnie trzeba czekać te kilkanaście dni

thug1 napisał:
chodzi mi o wydanie jakiegoś czasowego świstka żebym mógł jeździć normalnie do otrzymania właściwego blankietu , a nie na 50 zł za brak dokumentu
Po co potrzebny "czasowy świstek" ? Z tego co rozumiem, to minął Ci zakaz, jednak nie oddali Ci fizycznie PJ, ponieważ jeszcze nie masz tych badań?

Właśnie o tym problemie już pisałem w innym temacie, że nie zawsze badania da radę zrobić przed upływem zakazu. Pojawia się pytanie - co w takiej sytuacji? Według taryfikatora grozi 50zł mandatu, jednak np ja osobiście nie przyjąłbym takiego mandatu. Możliwe, że skończyło by się też na pouczeniu.

Chyba niektórym pomyliło się Forum, posty nie na temat zostały skasowane.

Sory, że Was tak męczę ale standardowo jeżeli mam psychotechniczne zrobione to jakie badania i co ogólnie się robi w WOMPach oczywiście oprócz badań laboratoryjnych bo to wiem , z góry dzięki za odpowiedź.
PS, Zdrowych Wesołych Świąt wszystkim użytkownikom :).

thug1 napisał:
Sory, że Was tak męczę ale standardowo jeżeli mam psychotechniczne zrobione to jakie badania i co ogólnie się robi w WOMPach oczywiście oprócz badań laboratoryjnych bo to wiem , z góry dzięki za odpowiedź.
PS, Zdrowych Wesołych Świąt wszystkim użytkownikom :).
Ja miałem robione tak
laryngolog, czyli słuch i równowaga
okulista i EKG
na końcu miła Pani orzecznik, ciśnienie zmierzyła i wypisała na 15 lat
wszystko trwało po 5 minut u każdego, oprócz kolejek, razem 3 godziny
nic strasznego

leon39 napisał:
Ja miałem robione tak
laryngolog, czyli słuch i równowaga
okulista i EKG
na końcu miła Pani orzecznik, ciśnienie zmierzyła i wypisała na 15 lat
wszystko trwało po 5 minut u każdego, oprócz kolejek, razem 3 godziny
nic strasznego
A jeszcze dodam że wszystkie próby wątrobowe, cukier i ciśnienie miałem w normie

dzięki za odpowiedź
i jeszcze takie pytanie czy można przejść takie badanie mając wysokie ggtp?

pytam z ciekawości tylko, ja miałem tydzien temu 22 , a nie piję więc chyba się nie podniesie

To nie masz sie o co martwić
Piszą tu że np cukier 120 to problem, ja miałem 126 i nawet kobita nie zwróciła na to uwagi
A ggtp 122 to byłby problem

GGTP chyba max 110 , chociaż tego nie jestem pewien w 100% . Chociaż da się to ominąć jak ktoś ma je wyższe, tylko nie z powodu alkoholu. Potrzebne jest wtedy zaświadczenie od psychiatry i hepatologa.

I jeszcze jedno pytanie za 100 pkt do kogoś kto dostał prawo jazdy terminowe.
Czy macie tam wpisane kiedy uzyskaliście uprawnienia czy tylko datę wydania dokumentu
Pytanie czysto teoretyczne bo np jak to się ma do zbijania punktów karnych , bo jeżeli wpiszesz datę wydania czyli powiedzmy pół roku wcześniej do wniosku o kurs ,to nie możesz iść na taki kurs ,bo teoretycznie prawo jazdy musisz posiadać ponad rok ,czyli powinni wpisywać datę uzyskania uprawnień.Wie ktoś jak to jest ?

Ja miałem wpisaną datę wydania przez lekarza orzeczenia... czyli ani taką ani taką.

Poza tym te kursy już są nieaktywne z tego co mi wiadomo, lub już niedługo będą. Tu chodzi też o rok czasu od daty uzyskania po raz pierwszy PJ, a nie wyrobienie nowego dokumentu po zakazie.

Tak w ogóle to zaczęło się "nie na temat" ...

Witam,
mam pytanie czy robił ktoś badania w Womp Rzeszów ? na Hetmańskiej
jak tam to wygląda z kolejkami i z humorami lekarzy ?
Bo jak czytam o sosnowcu to włos staje dęba.

aliaton7035333 napisał:
Po co potrzebny "czasowy świstek" ? Z tego co rozumiem, to minął Ci zakaz, jednak nie oddali Ci fizycznie PJ, ponieważ jeszcze nie masz tych badań?

Właśnie o tym problemie już pisałem w innym temacie, że nie zawsze badania da radę zrobić przed upływem zakazu. Pojawia się pytanie - co w takiej sytuacji? Według taryfikatora grozi 50zł mandatu, jednak np ja osobiście nie przyjąłbym takiego mandatu. Możliwe, że skończyło by się też na pouczeniu.

Jak Ci zabrali PJ, to z czyjej winy,i nie wiń za to system że go nie masz.
Jak nie przyjmiesz mandatu za brak PJ,to zobaczysz czym to grozi, a zwłaszcza że miałeś zabrane za alko.Po minięciu kary decyduje o wydaniu PJ Starosta Miasta tak jak w moim przypadku.Ja mandat przyjąłem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót