Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
thug1 napisał:
I jeszcze jedno pytanie za 100 pkt do kogoś kto dostał prawo jazdy terminowe.
Czy macie tam wpisane kiedy uzyskaliście uprawnienia czy tylko datę wydania dokumentu
Pytanie czysto teoretyczne bo np jak to się ma do zbijania punktów karnych , bo jeżeli wpiszesz datę wydania czyli powiedzmy pół roku wcześniej do wniosku o kurs ,to nie możesz iść na taki kurs ,bo teoretycznie prawo jazdy musisz posiadać ponad rok ,czyli powinni wpisywać datę uzyskania uprawnień.Wie ktoś jak to jest ?

Na PJ masz wpisaną datę uzyskania uprawnienia a nie wydania, tak rozumię że chciałbyś zbić punkty za wydanie nowego PJ. No to naprawdę jesteś ,,Gigantem''.

januszek67 napisał:
Na PJ masz wpisaną datę uzyskania uprawnienia a nie wydania
To nie jest przypadkiem tak, że jest jedna i druga data? To znaczy, teraz jest chyba nowy wzór, jednak z tego co wiem tam też są dwie daty?

ja już dziś po badaniach i do informacji tych którzy ,tu pisali o terminowych itd ;
***to Forum Prawne***

badania lekarskie i psychologiczne złożyłem w wydziale komunikacji i jutro kazali odebrać stare prawo jazdy ,te które miałem , więc do tych osób które tu pisały że nie da się odzyskać starego prawka TO NIEPRAWDA:D
badania lekarskie dostałem Bezterminowo
a napiszę tylko do rozwagi człowiek który miał w sumie całkiem niezłe badania ale ggtp jak dobrze dojrzałem 88 nie przeszedł dostał 2 termin także uważać na siebie z piciem , a i nie oglądać na youtubie tego Darka bo tylko straszy.

aliaton7035333 napisał:
Ja miałem wpisaną datę wydania przez lekarza orzeczenia... czyli ani taką ani taką.

Poza tym te kursy już są nieaktywne z tego co mi wiadomo, lub już niedługo będą. Tu chodzi też o rok czasu od daty uzyskania po raz pierwszy PJ, a nie wyrobienie nowego dokumentu po zakazie.

Tak w ogóle to zaczęło się "nie na temat" ...

a kursy kolego są dalej aktywne ,gdyż ustawa która miała znosić jednodniowe kursy ,miała je zamienić na 4-dniowe z likwidacją wszystkich pkt a nie tylko 6 została przesunięta o co najmniej rok

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
thug1 napisał:
a kursy kolego są dalej aktywne ,gdyż ustawa która miała znosić jednodniowe kursy ,miała je zamienić na 4-dniowe z likwidacją wszystkich pkt a nie tylko 6 została przesunięta o co najmniej rok
Dlatego panie kolego napisałem
aliaton7035333 napisał:
lub już niedługo będą

Kursy o których pan kolega pisze będą tylko dla osób które zostaną na nie skierowane przez starostę.

INeedHeelp napisał:
po jakim czasie od wizyty na komisariacie dostaje się skierowanie na badania?
Skierowanie na badania możesz dostać dopiero po uprawomocnieniu się wyroku sądu. Nie ma określonego czasu w którym muszą je oni wydać. Mogą wydać nawet po upływie zakazu...

Ostatnia edycja:
zgadza się , ale co do badań ktoś twierdził,że w WOMPIE już nikt nie wydaje orzeczeń lekarskich bezterminowych , a tak nie jest, o czym sam dzisiaj się przekonałem dzięki temu mogę odebrać stary dokument bez żadnych problemów .

a co do wydania skierowania @aliaton masz rację ja miałem na pół roku zakaz i wydanie skierowania 14 dni po minięciu zakazu , ale myśmy przeciągali termin rozprawy także to inna sprawa

Ostatnia edycja:
Nie chodzi o WOMP tylko o to, że w ogóle już nie ma takich bezterminowych praw jazdy. Tylko jeśli odbierasz stary dokument który był bezterminowy to dalej masz "bezterminowe" .

no tak ale mówię tylko , że ktoś na forum pisał że lekarze nie wydają takich orzeczeń , a to nie prawda , a że bezterminowych praw jazdy już nie wydają to wiem , ale mi nie wydawali tylko oddawali tak że masz rację .

Ostatnia edycja:
aliaton7035333 napisał:
To nie jest przypadkiem tak, że jest jedna i druga data? To znaczy, teraz jest chyba nowy wzór, jednak z tego co wiem tam też są dwie daty?

Tak naprawdę to są trzy daty, data uzyskania,wydania,i termin ważności PJ.

januszek67 napisał:
Tak naprawdę to są trzy daty, data uzyskania,wydania,i termin ważności PJ.
No tak, tylko że Ty masz już ten nowy wzór czy stary? Chodzi mi o to czy w nowym jako "data wydania prawa jazdy" to jest tak naprawdę pierwsza data uzyskania uprawnienia, czy to jest ta data na odwrocie?

Witam. Dzis zrobilem dalsze badania w MOMP Krakow na ktore mialem termin tj psycholog i psychiatra. Wszystko poszlo super, wyniki krwi byly ok bo 2 miesiace mialem lekkostrawna diete i zero alkoholu a mimo to orzeczenie dostalem na 2 lata. Niewiem od czego zaleza te terminy. Czy jest sens odwolania sie? Bo nie wspowne ze 2 letni zakaz mija mi dopiero 22 lutego 2017r czyli juz rok w dup.. a orzeczenie mam do 03.04.2018r. I jeszcze jedna sprawa bo skoro juz wydalem prawie 500zl to chcialbym zobaczyc moje wyniki badan. Czy jest mozliwy wglad w te wyniki? Dzis mialem tez posiedzenie w sprawie blokady alkoholowej ale musze czekac na postanowienie ktore przyjdzie poczta bo nikt mi niechcial powiedziec jak sie posiedzenie zakonczylo tzn z jaka decyzja

Ostatnia edycja:
krakow_007 napisał:
Czy jest sens odwolania sie?
Teoretycznie tak, ponieważ orzeczenie krótsze niż 5 lat musi być jakoś tam uzasadnione.

krakow_007 napisał:
Dzis mialem tez posiedzenie w sprawie blokady alkoholowej ale musze czekac na postanowienie ktore przyjdzie poczta bo nikt mi niechcial powiedziec jak sie posiedzenie zakonczylo tzn z jaka decyzja
W sensie, miałeś zawiadomienie, ale nie mogłeś brać udziału w posiedzeniu? Kiedy dokładnie złożyłeś wniosek?

krakow_007 napisał:
Witam. Dzis zrobilem dalsze badania w MOMP Krakow na ktore mialem termin tj psycholog i psychiatra. Wszystko poszlo super, wyniki krwi byly ok bo 2 miesiace mialem lekkostrawna diete i zero alkoholu a mimo to orzeczenie dostalem na 2 lata. Niewiem od czego zaleza te terminy. Czy jest sens odwolania sie? Bo nie wspowne ze 2 letni zakaz mija mi dopiero 22 lutego 2017r czyli juz rok w dup.. a orzeczenie mam do 03.04.2018r. I jeszcze jedna sprawa bo skoro juz wydalem prawie 500zl to chcialbym zobaczyc moje wyniki badan. Czy jest mozliwy wglad w te wyniki? Dzis mialem tez posiedzenie w sprawie blokady alkoholowej ale musze czekac na postanowienie ktore przyjdzie poczta bo nikt mi niechcial powiedziec jak sie posiedzenie zakonczylo tzn z jaka decyzja

Na pewno popełniłeś przestępstwo i dostałeś orzeczenie na dwa lata. Czy warto się odwoływać, myślę że nie, bo po co się naciągać na dodatkowe koszta.A i tak jesteśmy pijakami, bo po soku PJ nie zabierają. Ja też mam orzeczenie na dwa lata za wykroczenie.

krakow_007 napisał:
....Niewiem od czego zaleza te terminy. Czy jest sens odwolania sie?....

Od widzimisię lekarza....Nie ma sensu, za dwa lata pójdziesz do zwykłego lekarza z uprawnieniami do badania kierowców zapłacisz 200zł (jak się nic nie zmieni) i dostaniesz na max 15 l jeżeli nie będziesz miał jakiś poważnych przeciwwskazań np. okulary lub choroby neurologiczne......

ja widzę że niektórzy lekarze w wompach to jakaś tragedia we Wrocławiu bezproblemowo dostałem orzeczenie lekarskie bezterminowe ,no ale miałem tylko wykroczenie , zakaz na 6 miesięcy, no i wyniki super.

aliaton7035333 napisał:
W sensie, miałeś zawiadomienie, ale nie mogłeś brać udziału w posiedzeniu? Kiedy dokładnie złożyłeś wniosek?
Nawet nie dostalem informacji kiedy bedzie posiedzenie. Dowiedzialem sie tego telefonicznie, bylo to posiedzenie w trybie niejawnym co kolwiek to oznacza. 22 lutego zlozylem wniosek

krakow_007 napisał:
Nawet nie dostalem informacji kiedy bedzie posiedzenie. Dowiedzialem sie tego telefonicznie, bylo to posiedzenie w trybie niejawnym co kolwiek to oznacza. 22 lutego zlozylem wniosek
A jak wyglądało to posiedzenie gdy byłeś na nim???? i daj znać jak dostaniesz odp jak rozwinęła się sprawa.

ibiszek napisał:
A jak wyglądało to posiedzenie gdy byłeś na nim????.....

Przecież napisał zrozumiale:

krakow_007 napisał:
Nawet nie dostalem informacji kiedy bedzie posiedzenie. Dowiedzialem sie tego telefonicznie, bylo to posiedzenie w trybie niejawnym co kolwiek to oznacza......

Oki oki. Czytalem na szybko i zrozumialem ze byl jednak na tym posiedzeniu

Niech mi ktos odpowie-czy osoba,ktora nie trafila tam przez alkohol zwolniona jest z obowiazku odpowiedzi na te głupie pytania ws.alkoholu oraz badania GGTP?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót