Ok, dzisiaj ja miałem badania w WOMP Łódź i opiszę mniej-więcej jak to wyglądało.
Zacznę od tego, że termin dostałem dość szybko, ponieważ praktycznie 5 dni od momentu rejestracji... Byłem mile zaskoczony. Dzisiaj przyszedłem, godz ok 8 i stanąłem w kolejce do rejestracji, która też trwała ok 30min. Zarejestrowała mnie bardzo miła Pani, która się do mnie uśmiechała

. Zapłaciłem 200zł i otrzymałem kartkę z pokojami i kolejnością badań które mam wykonać + ankieta do wypełnienia na temat chorób/urazów. Wypełniłem szybko ankietę i udałem się do rejestracji na krew (próby wątrobowe GGTP, ASP, ALAT, Bilirubina całkowita + cukier), wszedłem praktycznie od razu. Następnie udałem się do okulisty, praktycznie w ogóle nie czekałem, w sumie to okulistka czekała na mnie i tam też liczby i jakieś odczytywanie kolorowych obrazków, poszło ok, tyle tylko, że wzięła mi dowód osobisty i zapomniała oddać, a ja zapomniałem zabrać.... Następnie udałem się na EKG, też z 5min czekania i wszedłem (tam się okazało, że gdzieś zostawiłem dowód i od razu kamienna twarz, na szczęście poszedłem do okulisty i go odebrałem....), EKG też zrobiłem bez problemu. Po badaniu dowiedziałem się, że teraz muszę poczekać na wyniki krwi i z nimi dopiero do internisty, w między czasie poszedłem na stacje obok coś wypić i zejść, następnie powrót, trochę pogadałem z kolegą który też czekał na wyniki na temat blokady alkoholowej itd i zgłosiliśmy się po wyniki które już były. Wszystko miałem w normie, tylko glukoza (cukier) lekko podwyższona - miałem 102, norma jest do 100 . Udałem się do lekarza internisty, czekałem jakieś 15min i wszedłem. Tam zadał mi kilka pytań, jakie stężenie miałem, jak do tego doszło, rutynowa kontrola czy wypadek i jak często spożywam alkohol itp... Zmierzył mi ciśnienie, osłuchał słuchawkami, obejrzał wyniki, następnie kazał mi wykonać te ćwiczenia ruchowe z zamkniętymi oczami, chodzenie w miejscu itp. Otrzymałem orzeczenie pozytywne, na 5 lat z kodem 01.01 - okulary. Kod ten mi nie przeszkadza, ponieważ i tak cały czas żyję w okularach. To by było na tyle. Nareszcie mam to za sobą.
Teraz już nigdy nie mam zamiaru dać się złapać kolejny raz, nigdy nie pojadę dopóki nie będę miał na alkomacie wyniku 0,00 . Życzę wszystkim przejścia tych badań i pozytywnych orzeczeń, oraz szerokiej drogi.
Filmiki Darka K na youtube są przesadzone i nakręcone, nie przejmujcie się tym aż tak bardzo.