Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Bez przesady, brak odpowiedzi na kilka pytan nie bedzie mialo zadnego znaczenia na ogolny wynik badan.

Witam. Mam pytanie czy potrzebne jest powtorne zaswiadczenie o stanie zdrowia jesli jade poraz drugi do WOMP Sosnowiec.

Witam,

czy posiada ktoś informację jak wygląda badanie w sytuacji odwołania? Czy jest ono kompletne czy tylko jak w moim przypadku okulistyczne?
Na badaniach w Krakowie wszystko przebiegło pomyślnie i odzyskałem prawo jazdy na każdą kategorię z wyjątkiem C ( posiadam wszystkie kategorie a zatrzymane miałem tylko B). Pani powiedziała że mam problem z kolorami:(
Odwołujemy się wiec od tej decyzji, gdyż na kat. C nawet nie miałem zabranego prawa jazdy.

Jak wygląda badanie okulistyczne w sosnowcu? Głównie interesuje mnie badanie kolorów na takiej małej lampie tzw. Wilczka? Jak wygląda ta lampa czy to jest taka prostokątna, czy może taki trójkątny graniastosłup? Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Do WOMP nie trafia się za nic ale kultura osobista niektórych pań (celowo z małej litery) tam pracujących jest poniżej wszelkiej krytyki. Od oceniania naszych występków jest sąd, a niektóre "pielęgniarki" zachowują się jakby również miały to w zakresie obowiązków. Zwłaszcza podstarzała blondi z pokoju nr 12, która mimo widocznego upływu lat, stara się usilnie zrobić się na nastolatkę.
Ponadto moja rada - uważajcie na to co mówią przez telefon odnośnie wymaganych dokumentów - przez telefon co innego, na żywo co innego. W oskarowyo-bezczelnym stylu. Na propozycję odtworzenia nagrania rozmowy telefonicznej, pani blondi nieco mina zrzedła i spokorniała.

Nie rozumiem jednego, rozmawiałem z osobą, która zdawała w WOMP Rzeszów i mówił, że wszystko OK, że szybko itd. Nikt tam nie jest w nagrodę i rozumiem, że baby mogą mieć jakieś humory ale to co piszecie o Sosnowcu to jest nienormalne.
niby te same placówki a tak różne zachowania personelu ?
Może przydałaby się jakaś kontrola w tej instytucji bo skoro w Rzeszowie jest w miare normalnie to nie może być tak, że w Sosnowcu pastwią się nad człowiekiem.

Ok, dzisiaj ja miałem badania w WOMP Łódź i opiszę mniej-więcej jak to wyglądało.

Zacznę od tego, że termin dostałem dość szybko, ponieważ praktycznie 5 dni od momentu rejestracji... Byłem mile zaskoczony. Dzisiaj przyszedłem, godz ok 8 i stanąłem w kolejce do rejestracji, która też trwała ok 30min. Zarejestrowała mnie bardzo miła Pani, która się do mnie uśmiechała :D . Zapłaciłem 200zł i otrzymałem kartkę z pokojami i kolejnością badań które mam wykonać + ankieta do wypełnienia na temat chorób/urazów. Wypełniłem szybko ankietę i udałem się do rejestracji na krew (próby wątrobowe GGTP, ASP, ALAT, Bilirubina całkowita + cukier), wszedłem praktycznie od razu. Następnie udałem się do okulisty, praktycznie w ogóle nie czekałem, w sumie to okulistka czekała na mnie i tam też liczby i jakieś odczytywanie kolorowych obrazków, poszło ok, tyle tylko, że wzięła mi dowód osobisty i zapomniała oddać, a ja zapomniałem zabrać.... Następnie udałem się na EKG, też z 5min czekania i wszedłem (tam się okazało, że gdzieś zostawiłem dowód i od razu kamienna twarz, na szczęście poszedłem do okulisty i go odebrałem....), EKG też zrobiłem bez problemu. Po badaniu dowiedziałem się, że teraz muszę poczekać na wyniki krwi i z nimi dopiero do internisty, w między czasie poszedłem na stacje obok coś wypić i zejść, następnie powrót, trochę pogadałem z kolegą który też czekał na wyniki na temat blokady alkoholowej itd i zgłosiliśmy się po wyniki które już były. Wszystko miałem w normie, tylko glukoza (cukier) lekko podwyższona - miałem 102, norma jest do 100 . Udałem się do lekarza internisty, czekałem jakieś 15min i wszedłem. Tam zadał mi kilka pytań, jakie stężenie miałem, jak do tego doszło, rutynowa kontrola czy wypadek i jak często spożywam alkohol itp... Zmierzył mi ciśnienie, osłuchał słuchawkami, obejrzał wyniki, następnie kazał mi wykonać te ćwiczenia ruchowe z zamkniętymi oczami, chodzenie w miejscu itp. Otrzymałem orzeczenie pozytywne, na 5 lat z kodem 01.01 - okulary. Kod ten mi nie przeszkadza, ponieważ i tak cały czas żyję w okularach. To by było na tyle. Nareszcie mam to za sobą.

Teraz już nigdy nie mam zamiaru dać się złapać kolejny raz, nigdy nie pojadę dopóki nie będę miał na alkomacie wyniku 0,00 . Życzę wszystkim przejścia tych badań i pozytywnych orzeczeń, oraz szerokiej drogi.

Filmiki Darka K na youtube są przesadzone i nakręcone, nie przejmujcie się tym aż tak bardzo.

Czy może ktoś odwoływał się od negatywnej decyzji? Jak to wygląda?

Swoja droga to mam pytanie odnosnie tych calych WOMP MOMP itp itd. Za co na dzien dobry jest pobierana oplata 200zl? Rozumiem ze sie za kazde badanie placi osobno a te 200zl to z jakiego tytulu? Rozboj w bialy dzien i to w majestacie prawa.
Btw Pani sie logowala 19.04 po 21 i nic nie napisala to chyba cos poszlo nie tak

krakow_007 napisał:
Za co na dzien dobry jest pobierana oplata 200zl? Rozumiem ze sie za kazde badanie placi osobno a te 200zl to z jakiego tytulu?

Hmm? Ja zapłaciłem za badania 200zł i na tym koniec? O co konkretnie Ci chodzi? Jakieś dodatkowe opłaty?

Wybiera się ktoś 4 maja 2016 do WOMP Rzeszów ?

Jutro jadę po orzeczenie i się okarze czy będzie pozytywne. Jutro napiszę jaką mam odpowiedź. Dodam tylko jeszcze że gttp i cukier miałam w normie ale trafiłam na bardzo nie miła panią doktor która doczepiala się Wszystkieg nawet języka komuś się to wyda śmieszne ale ja to przeżyłam na własnej skórze.

aliaton7035333 napisał:
Hmm? Ja zapłaciłem za badania 200zł i na tym koniec? O co konkretnie Ci chodzi? Jakieś dodatkowe opłaty?

Ja pierw zaplacilem 200zl odrazu na wejściu a później każde badanie osobno tj okulista, laryngolog itd. To te 200zl początkowe to niewiem za co

Udalo sie :D:D orzeczenie pozytywne na 5 lat. Koniec męki. Nigdy więcej takiego błedu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót