Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam

Pytanie dla osób siedzących w temacie. Badania lekarskie w WOMP Sosnowiec miałem 1 marca 2016 decyzja była wydana już 9 marca (niestety negatywna podniesione GGTP).
Na orzeczeniu lekarski dostałem termin kolejnego badania na 9 czerwca 2016. A tu dziś dostaje pismo od starosty zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie cofnięcia uprawnień. Starosta powołuje się na decyzje lekarska z WOMP. Co z tym robić

zibo50 napisał:
Witam

Pytanie dla osób siedzących w temacie. Badania lekarskie w WOMP Sosnowiec miałem 1 marca 2016 decyzja była wydana już 9 marca (niestety negatywna podniesione GGTP).
Na orzeczeniu lekarski dostałem termin kolejnego badania na 9 czerwca 2016. A tu dziś dostaje pismo od starosty zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie cofnięcia uprawnień. Starosta powołuje się na decyzje lekarska z WOMP. Co z tym robić

tak samo piszą, że termin badan od wyroku to 30 dni a może 5% ludzi robi to w pierwszych 30 dniach reszta po półroku i nic sie nie dzieje.

skoro masz kolejny termin badan na 9 czerwca to idz na badania zalicz a póżniej zanieś do WK i się śmiej

A jest to możliwe że zabiorą mi PJ

Tutaj była reklama zrobiłeś sobie badania na gttp i cukier prywatnie kilka dni wcześniej zanim tam pojechales? A okulista i Ekg masz jakieś problemy zdrowotne że cię tam poslali?

Dokładnie tak jest masz rację Tutaj była reklama. Ja też takie pismo dostałam więc nie masz się co martwić zibo 50. Pojechałam drugi raz zaliczyłam i mam.

Skierowanie dostalem za 0.3 promila. Oprócz nadciśnienia na które się lecze to nic mi nie dolega. Na badaniach mialem podniesione tylko ggtp. Reszta wyników w normie jesli chodzi o wątrobę. Wzrok ok, nie mialem ekg robionego i tak co miesiac robie. Usg tez robilem prywatnie wszystko. ok z watroba i trzustka. Po rozmowiw z moim lekarzem rodzinnym dowiedzialem sie ze nawet przy malowaniu farbami opartymi o rozpuszczalniki ggtp moze sie podniesc. Najgorsze to to pismo od starosty jeszcze tam zadzwonie i sie dowiem co i jak bo mozna sie odwolac w ciagu siedmiu dni

zibo50 jak bardzo miałęs podniesione ggtp?

300 a teraz 140 po miesiacu brania tabletek

tutajbyłareklama napisał:
ja dziś robiłem w Rzeszowie i na termin czekałem 3 tygodnie, jak masz 76 ggtp to nie dużo ja 1 jak robiłem miałem 188 :P 3 tyg przed badaniami 78 ggtp a tydzień przed badaniami 56.
odżywiaj się w miare zdrowo bez smażonego i słodyczy bo cukier też badają, ja brałem jeszcze magnez i hepatil.

dzięki za informacje,wole odczekać 2,3 tyg.nim sie zarejestruje, może spadnie to nieszczęsne gttp jak tam w Rzeszowie idzie przeżyć?dużo jest negatywnych orzeczen?i tak miałem szczęście bo za moj "wynik" 0,27mg dają po nowelizacji minimum trzy lata i 5000 zł do tego dochodzi grzywna ja miałem zaproponowane 700 zł czyli razem 5700:brr mam nadzieje że szczęscie mnie nie opuści i przejde te badania za pierwszym razem psycho zrobie w Krośnie lub Jaśle.ALE SIE WPIEPRZYŁEM dobrze że to "tylko" rok ,już prawie pół przeleciało do pracy nie ma czym dojechać cały czas od kogoś uzależniony szlag, mnie trafia bez kierownicy po 23 latach jazdy

Ostatnia edycja:
zibo50 napisał:
300 a teraz 140 po miesiacu brania tabletek

to z tego co wiem albo masz kamienie albo piwka nie odstawiłeś bo to coś nie tak, z tego co się czyta tylko alkohol lub kamienie na woreczku podnoszą gamma gt , nie wiem co w tym prawdy(jakie tabletki bierzesz?)

Zastanawiam sie czy z podwyższonym aspat i alat oplaca mie sie wogole jechac za dwa tygodnie raczej duzo nie spadnie

Iwona1021 napisał:
Tutaj była reklama zrobiłeś sobie badania na gttp i cukier prywatnie kilka dni wcześniej zanim tam pojechales? A okulista i Ekg masz jakieś problemy zdrowotne że cię tam poslali?

próby wątrobowe robiłem tydzień wcześniej i miałem 56, cukru nie robiłem, okulista OK nie było problemów, z tych wykresów EKG nic nie wiedziałem, ale doktorka która patrzyła powiedziała, że ona nie widzi nic złego i po sprawdzeniu próbek laboratoryjnych dadzą odpowiedz.

jak kierowca to okulista jest zawsze. wszyscy co byli na badaniach wszyscy robili okuliste,
EKG też gościa widziałem co był w kolejce przede mną.
szczerze powiem to Pani w rejestracji sobie zaznacza jakie badania kto ma zrobić, wedle widzimisie hehe typ przede mną poszedł zapłacić to miał rachunek na 490 zł to musiał mieć jeszcze więcej bo ja zapłaciłem 336zł,
nigdy problemów ze wzrokiem nie miałem z sercem też nigdy.
od niedawna noszę soczewki ale jak sama okulistka powiedziała taka wada to nie wada -0,5

Ostatnia edycja:
zang napisał:
Zastanawiam sie czy z podwyższonym aspat i alat oplaca mie sie wogole jechac za dwa tygodnie raczej duzo nie spadnie

mi przez 2 tyg spadło 178 na 86, tylko zero smażonego i w miare zdrowo się odzywiać. plus magnez i hepatil.
ale jak Ty walisz 2 dni przed badaniami to czarno to widze

norek74 napisał:
dzięki za informacje,wole odczekać 2,3 tyg.nim sie zarejestruje, może spadnie to nieszczęsne gttp jak tam w Rzeszowie idzie przeżyć?dużo jest negatywnych orzeczen?i tak miałem szczęście bo za moj "wynik" 0,27mg dają po nowelizacji minimum trzy lata i 5000 zł do tego dochodzi grzywna ja miałem zaproponowane 700 zł czyli razem 5700:brr mam nadzieje że szczęscie mnie nie opuści i przejde te badania za pierwszym razem psycho zrobie w Krośnie lub Jaśle.ALE SIE WPIEPRZYŁEM dobrze że to "tylko" rok ,już prawie pół przeleciało do pracy nie ma czym dojechać cały czas od kogoś uzależniony szlag, mnie trafia bez kierownicy po 23 latach jazdy

powiem Ci tak, jak się oczytałem o Sosnowcu to jak poszedłem do Rzeszowa szczerze powiem, że się mile zaskoczyłem, w laboratorium OK miło i przyjemnie, i okulisty expres i też miłe panie, na EKG to nawet sobie z panią pożartowałem i bardzo miło minęły badania, najdłużej czekałem w kolejce do lekarza orzecznika bo prawie 2 godziny, ale również w takiej przyjaznej atmosferze się wszystko odbyło :)

psychotesty robiłem Badania psychotechniczne - Pracownia Psychologiczna Psycho-Test
ja w Przeworsku, ale widzę, że we Frysztaku też robią także szczerze polecam, krótkie terminy oczekiwania i naprawdę w fajnej atmosferze.

ja dostałem 3 lata, 5000 tyśków z urzędu 2000 płaciłem dobrowolnie, żeby nie dostać zawiasów, póżniej sprawa badania jeźdzenia itd także podejrzewam, że na sam koniec w 10 000 się zamknę hehe

tutajbyłareklama napisał:
ALE SIE WPIEPRZYŁEM dobrze że to "tylko" rok ,już prawie pół przeleciało do pracy nie ma czym dojechać cały czas od kogoś uzależniony szlag, mnie trafia bez kierownicy po 23 latach jazdy

to ja Ci powiem mój przypadek, siedzimy u brata na budowie no to cyk piwko cyk kielich i hihi haha i czas leci, no to dobra zbieramy się, on pojechał z żoną a ja teścia busem myślę 100 metrów droga polna, droga powiatowa do przejechania wszerz i jestem na drodze osiedlowej 100 metrów od domu. żona brata wyjeżdzał na droge widział, że zajeżdza jakiś samochód czarny ale nie wpadli na pomysł, że to tajniaki i pojechali, ja za nimi jakieś 60 sekund, przejechałem droge jestem na osiedlowej patrze w lusterka myśle to zajeb***cie a oni w tym momencie bomby i 50 metrów od domu stoje. bomby wyje**li żeby całe osiedle widziało.
Podejrzewam jakichś życzliwych sąsiadów, ale teraz już pozamiatane.

Ja to biore esentiale forte 3 x po 1 ale zwieksze na 3 x po 2 dodatkowo lyzka ostropestu rano i wieczorem

do 9 czerwca to spokojnie zbijesz :)
pamiętaj tylko o zdrowym odżywianiu bo to też ma kolosalny wpływ na wątrobe, bo jak ktoś nie pije ale je schabowe golonki często to też się odbija na wątrobie

Ostatnia edycja:
zang napisał:

Jeżeli jedziesz na badania do WOMP Sosnowiec to nie badają ani alat ani aspat. Tylko glukozę i ggtp.
Chyba że coś się zmieniło od stycznia.

GT

GrimTripper napisał:
Jeżeli jedziesz na badania do WOMP Sosnowiec to nie badają ani alat ani aspat. Tylko glukozę i ggtp.
Chyba że coś się zmieniło od stycznia.

GT

Zgadzam sie z kolega jestes do dyskwalifikacji jezeli masz zły cukier albo ggtp reszta przejdzie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót