Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witaj norek74 tak czytam i widzę że "ulgowo" Cię chciał potraktować prok bo mnie za taki sam wynik 0,27 "zaproponował" tylko 5 tys na fundusz 2 tys grzywny i koszty sądowe :x no i oczywiście 3 lata z automatu zakazu :!::!::!:
Ale skończyło się w sumie na roku grzywnie i wspaniałym WOMP co muszę odwiedzić

Pozd

mam takie pytanie. mam zabrane prawko na rok. za 8 dni konczy mi sie kara sadowa ale badania mam dopiero we wrzesniu, zadzwoniłem miesic po otrzymaniu skierownia to niby powód. mniejsza z tym miałem w planach zrobic kat A na motor w sumie nie wiem czy moge itp.

ceglus666 napisał:
mam takie pytanie. mam zabrane prawko na rok. za 8 dni konczy mi sie kara sadowa ale badania mam dopiero we wrzesniu, zadzwoniłem miesic po otrzymaniu skierownia to niby powód. mniejsza z tym miałem w planach zrobic kat A na motor w sumie nie wiem czy moge itp.

Jeśli nie dostarczysz orzeczenia o braku przeciwwskazań do prowadzenia pojazdami nie możesz żadnej kategorii zrobić

Chyba, że na Ukrainie :P za dolary :P

Danio76 napisał:
Witaj norek74 tak czytam i widzę że "ulgowo" Cię chciał potraktować prok bo mnie za taki sam wynik 0,27 "zaproponował" tylko 5 tys na fundusz 2 tys grzywny i koszty sądowe :x no i oczywiście 3 lata z automatu zakazu :!::!::!:
Ale skończyło się w sumie na roku grzywnie i wspaniałym WOMP co muszę odwiedzić

Pozd

na podstawie warunkowego umorzenia/? bo chyba inaczej sie nie da???może nie wiem

ale teraz jeszcze ważniejsza sprawa od sądu WOMP

Dokładnie na podst art 66 kk

Ja podczas jazdy zażyłam tabletkę przeciwlękową, bo miałam atak paniki. Nieopanowany atak lęku może być gorszy w skutkach od tej tabletki, którą chciałam go opanować. Gdy człowiek ma atak lęku, nagle boi się najmniejszego ruchu, nagle nie potrafi zadzialać w najprostszych sytuacjach. Nie spowodowałam wypadku, nikogo nie potrąciłam, nigdzie nie walnęłam, tylko jechałam niepewnie i nie mogłam się zdecydować, jak i gdzie zjechać, by się zatrzymać.
Badanie alkomatem, czyściutkie, mówiłam im, że mi słabo i zaraz mi przejdzie, ale oni potraktowali mnie jak ćpunkę i zabrali na badanie krwi. Śladowa ilość leku we krwi zaliczana obok ecstasy i lsd do substancji odurzających. Potraktowali mnie potem w sądzie jakbym dla zabawy odurzona chciała pojeździć autem, bo wydało mi się to świetnym pomysłem..... Chore...
Straciłam prawko na rok, na szczęście już 15 maja mogę odebrać, grzywna 1000 zł i 500 zł zwrotu kosztów sądowych.
Ale nie tak prędko Starosta nadgorliwie wysyła mnie na badanie lekarskie do WOMP oraz na badanie psychologiczne - po tym, co czytałam tutaj, oszczędzę sobie tej przyjemności w WOMPie i zrobię je u siebie.

Odnośnie WOMPu mam pytanie.
Czy moje badanie będzie wyglądać jak w przypadku alko?
Też muszę zrobić wcześniej próby wątrobowe i jakieś inne badania?

Mam nadzieję, że nie będę miała badań u okulisty czy laryngologa, że skończy się na lekarzu ogólnym.

Nie wiem, na co mam się psychicznie przygotować :mad:

a jak kara mi sie skonczy nie mam badan. skuterem to juz chyba moge jezdzic:cool:

i jeszcze jedno jak w prawie jest teraz jak złapia mnie bez pj wiadomo kara sie skanczyła trzezwy itp

ceglus666 napisał:
i jeszcze jedno jak w prawie jest teraz jak złapia mnie bez pj wiadomo kara sie skanczyła trzezwy itp

Art.180a kk

BlondeAngry napisał:
Ja podczas jazdy zażyłam tabletkę przeciwlękową, bo miałam atak paniki. Nieopanowany atak lęku może być gorszy w skutkach od tej tabletki, którą chciałam go opanować. Gdy człowiek ma atak lęku, nagle boi się najmniejszego ruchu, nagle nie potrafi zadzialać w najprostszych sytuacjach. Nie spowodowałam wypadku, nikogo nie potrąciłam, nigdzie nie walnęłam, tylko jechałam niepewnie i nie mogłam się zdecydować, jak i gdzie zjechać, by się zatrzymać.
Badanie alkomatem, czyściutkie, mówiłam im, że mi słabo i zaraz mi przejdzie, ale oni potraktowali mnie jak ćpunkę i zabrali na badanie krwi. Śladowa ilość leku we krwi zaliczana obok ecstasy i lsd do substancji odurzających. Potraktowali mnie potem w sądzie jakbym dla zabawy odurzona chciała pojeździć autem, bo wydało mi się to świetnym pomysłem..... Chore...
Straciłam prawko na rok, na szczęście już 15 maja mogę odebrać, grzywna 1000 zł i 500 zł zwrotu kosztów sądowych.
Ale nie tak prędko Starosta nadgorliwie wysyła mnie na badanie lekarskie do WOMP oraz na badanie psychologiczne - po tym, co czytałam tutaj, oszczędzę sobie tej przyjemności w WOMPie i zrobię je u siebie.

Odnośnie WOMPu mam pytanie.
Czy moje badanie będzie wyglądać jak w przypadku alko?
Też muszę zrobić wcześniej próby wątrobowe i jakieś inne badania?

Mam nadzieję, że nie będę miała badań u okulisty czy laryngologa, że skończy się na lekarzu ogólnym.

Nie wiem, na co mam się psychicznie przygotować :mad:

Okuliste masz na 100%, wszyscy dostaja z urzędu :) laryngolog juz nie koniecznie, ja nie miałem ale znowu miałem EKG a większość osob tego nie ma.
zależy od widzi misie przy rejestracji.

ceglus666 napisał:
a jak kara mi sie skonczy nie mam badan. skuterem to juz chyba moge jezdzic:cool:

a czemu nie walczyłeś o to aby w zakazie był tylko zakaz prowadzenia pojazdów wymagających kat B. wtedy skuterem mógłbyś jeździć w czasie zakazu. 99% prokuratorów na to pójdzie jeżeli okażesz choć minimum skruchy.
a tak masz zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych, czyli wszystko co ma silnik i dupa blada.

Witajcie mam takie pytanie czy rejestrując się wcześniej do WOMP telefonicznie na dany dzień w moim przypadku to 31 maja też trzeba jechać tam na około 6 rano żeby się dostać czy wystarczy tak na 7.15 tak jak otwierają będąc już zarejestrowanym? dajcie znać jak było u Was.
Pozd

Proszę powiezdcie mi ,czy jek bym nie daj boże nie przeszedl tego badania ,to mnie czeka następny rok?

28 kwietnia miałem 76 DZIŚ 77 a nie wypiłem ani kropli piwa ,o innym alkoholu nie wspomne

oczywiście chodzi o gamma gt poradzi mi ktoś jak to zbić/?

brałem sylimarol ,ale to chyba nie wystarcza:mad:

Danio76 napisał:
Witajcie mam takie pytanie czy rejestrując się wcześniej do WOMP telefonicznie na dany dzień w moim przypadku to 31 maja też trzeba jechać tam na około 6 rano żeby się dostać czy wystarczy tak na 7.15 tak jak otwierają będąc już zarejestrowanym? dajcie znać jak było u Was.
Pozd

to zależy w jakim mieście masz badania, ja w Rzeszowie byłem około 7:30 i byłem bodajże 5 w kolejce przy rejestracji także bez stresu :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót