voyteg
Moderator globalny
Moderator
- Odpowiedzi
- 18 611
czyli WSA umorzył postępowanie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
voyteg napisał:czyli WSA umorzył postępowanie?
voyteg napisał:proszę przeanalizować, czy podstawa prawna zawarta przez PINB daje organowi takie umocowanie
w tym wątku PINB żądał podobnie http://forumprawne.org/postepowanie...chody-na-dzialce-prywatnej-2.html#post1435410
voyteg napisał:(...)
natomiast powinien ocenić czy była bezczynność
voyteg napisał:zażalenie do SKO (...)
Sachalin napisał:Ja rozumiem to tak, że bezczynność była, skoro/ale/bo ustała i skarga kasacyjna nic nowego nie wniesie.
Sachalin napisał:Dziś otrzymałem via epuap odpowiedź z SKO na moje zażalenie - czyli pismo poprzedzające i warunkujące zasadność skargi do WSA na bezczynność organu (urzędu gminy).
voyteg napisał:niezłe tempo ma to SKO, skoro WSA był szybszy nawet z uzasadnieniem![]()
Sachalin napisał:Hmmm... taki papierek lakmusowy włożony w prawdziwe życie.
Sachalin napisał:Ale tu skargę do WSA sobie darowałem.
Sachalin napisał:do tej pory nie doprosiłem się odpowiedzi na moje odwołanie na decyzję gminy "o odmowie wydania warunków".
voyteg napisał:skoro organ wydał decyzję, to WSA powinien umorzyć
umorzył - znaczy przyznał rację, że organ był bezczynny
natomiast powinien ocenić czy była bezczynność
voyteg napisał:Te postanowienie nie podlega zaskarżeniu do WSA.
voyteg napisał:a zastosował pan już ten poradnik?
http://forumprawne.org/prawo-admini...szale-rozpatruje-odwolanie-lub-zazalenie.html
Sachalin napisał:Zastanawiam się jeno, czy jestem już pieniaczem, czy nadal po prostu dbam o swoje "interesy"...
Sachalin napisał:Widzę, że znowu organy nie odpowiedziały na moje pisma w terminie:
a) WINB na zażalenie od postanowienia PINB "o nałożeniu obowiązku",
b) SKO na odwołanie od decyzji Gminy "o odmowie wydania warunków",
c) SKO na zażalenie na bezczynność Gminy (poprzedzające powyższą skargę do WSA).
Ad. a) wysłałem wezwanie "do usunięcia naruszenia prawa" przez WINB do GUNB i w ślad za tym skargę na bezczynność organu do WSA via WINB,
voyteg napisał:Jeśli organy nie dopełniają swoich obowiązków, to taka postawa jest jak najbardziej praworządna.
Cisza... żadnej odpowiedzi/warunków zabudowy. Zastanawiam się tylko, czy czekać całe 30 dni od daty doręczenia decyzji z SKO do organu, czy już teraz składać kolejną skargę (poprzedzoną kolejnym zażaleniem do SKO?) na bezczynność urzędu miasta...Inwestorwroclove napisał:co słychać?