A
Alexa29
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Mam problem. Mieszkam wraz z córka i chłopakiem w mieszkaniu komunalnym którego najemca była moja mama która zmarła ponad dwa lata temu. Od samego początku jestem tu zameldowana na stale czyli od 14 lat. Przed śmiercią mamy nie mieszkałam z nią przez cały czas gdyż były awantury z jej strony. Po jej śmierci wprowadzilam się spowrotem wraz z rodzina. Zlozylam w gminie wniosek o przydział tego mieszkania mi i zrobienie mnie najemca. Dostałam tylko odpowiedź ze nie bo nie mieszkalam. z najemca do chwili śmierci cały czas (ale ze to nie z mojej winy to ich nie obchodzi) według nich zajmuje lokal bez prawnie i jesteśmy tu intruzami. Czy mogę coś z tym zrobić aby uregulować tą sytuację? Nie mogę nawet zameldować córki i chłopaka choćby ma tymczasowo bo nie mam tej umowy.
Po za tym w zeszłym tygodniu pojawiły się mam zacieki na suficie. w ADM przyjęli zgłoszenie, powiedzieli ze to z winy komina ale nikt nie przyjdzie naprawić tego komina. ma pytanie co będzie gdy zacznie nam sufit odpadac i lać się woda to usłyszałam ze "to trudno, ja nie powinnam być w tym mieszkaniu". Czy mogę wrazie uszkodzenia sufitu gdzieś udać się choćby po odszkodowanie skoro to nie jest z naszej winy???
Po za tym w zeszłym tygodniu pojawiły się mam zacieki na suficie. w ADM przyjęli zgłoszenie, powiedzieli ze to z winy komina ale nikt nie przyjdzie naprawić tego komina. ma pytanie co będzie gdy zacznie nam sufit odpadac i lać się woda to usłyszałam ze "to trudno, ja nie powinnam być w tym mieszkaniu". Czy mogę wrazie uszkodzenia sufitu gdzieś udać się choćby po odszkodowanie skoro to nie jest z naszej winy???