Kosssz
Praktyk
- Odpowiedzi
- 8 029
mapcel napisał:jestem obecnie na 5-cio miesięcznym stażu w firmie oddalonej o niecałe 90 km od mojego miejsca zameldowania.
Mogą się przyczepić, bo wszystko wskazuje na to, że już Pan się osiedlił w nowym miejscu (miejscowości, w której odbywa Pan staż, a potem będzie praca). Bon na zasiedlenie jest formą pomocy bezrobotnemu w jego osiedleniu się w nowym miejscu. Bez znaczenia jest to, gdzie ma Pan meldunek. Istotne jest to, gdzie Pan zamieszkuje.mapcel napisał:Jakbym się zarejestrował w UP zaraz po ukończeniu stażu, złożył odpowiednie dokumenty to miałbym szanse na otrzymanie bonu, czy mogliby się przyczepić do odbytego stażu
A obawiam się, że PUP podda w wątpliwość wydanie Panu bonu jeśli już od jakiegoś czasu mieszka Pan w nowym miejscu. No chyba, że codziennie dojeżdża Pan te 90 km i z powrotem.
Pytanie należy zadać w swoim PUP. Na forum nie bawimy się w zgadywanki.mgrszymon napisał:wzór wniosku o bon zasiedleniowy z mojego urzędu i jest też tam punkt weksel własny i poręczyciel, i własnie ten poręczyciel musi mieć dochód miesięczny chyba 2400 brutto minimalnie.
czy jest szansa żeby zrobić w ten sposób żeby poręczycieli było dwóch którzy mają najniższą krajową?
Ostatnia edycja: