Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: praca bez home office ponad rok

rozumiem przez to że powinienem poprosić swojego menadżera o to żeby przyniósł mi do pracy jakiś dokument potwierdzający moje zatrudnienie w firmie, czy tak?

i czy na tym dokumencie musi być data od kiedy pracuję, jeśli musi to wtedy dowiedzą się w HO, że jest to ponad rok , albo po prostu -jak pracodawca zdąży przed kontrolą wystawić mi zaświadczenie to omija go kara?

mój menadżer powiedział że muszę zerwać umowę ale z kolei ponownie mógł by mnie zatrudnić po roku . Ja nie chcę stracić pracy, szczególnie że jestem chory- mam problemy po operacji na przepuklinę i zupełnie nie wiem co w tej sytuacji zrobić.

RE: praca bez home office ponad rok

Ma byc to list od pracodawcy, potwierdzajacy twoje zatrudnienie. Teoretycznie ma byc data od kiedy tam pracujesz, ale ja na swoim nie mialam i też przeszło..
A w HO zaczna ci liczyc ten okres od dnia zlozenia aplikacji- faktyczny rok pracy przepadnie...

Rozpoczelam prace u nowego pracodawcy po tygodniu otrzymalam wrs(ekspresowo-dodam ze wyslalam niewany paszport),choc rownoczesnie jestem osoba samozatrudniania od 03.2008 r i pracuje na wlasny rachunek.w Obecnej pracy mam umowe na okres probny,ale bede chciala zrezygnowac ,z powodu nie wywiazania sie pracodawcy z warunkow umowy
Jak ma sie wtedy moj status ?nadal jestem samozatrudniona,ale nie bede:what: pracownikiem firmy?

Witam:)
Ja tez zaniedbalam sprawe. Czytam teraz Wasze posty i zaczynam sie zastanawiac czy ja nie jestem na bakier z prawem.
ZArejestrowana w HO jestem od 12/08/2004. Bylam wtedy w UK do konca pazdziernika, nastepnie wrocilam do Polski a od maja 2005 znowu pracowalam w UK dla tego samego pracodawcy. Mialam wiec ponad 30 dni przerwy. Od tamtej pory pracuje juz bez przerw.
Czy w maju 2005 powinnam sie rejestrowac ponownie?
BO juz sama sie zakrecilam:)

Tak. Poniewaz zakonczylas prace. i rozpoczelas ja od nowa pomimo tego, ze byl to ten sam pracodawca.

RE: home office

Witam mam wielki problem i prosze o szybka odpowiedz ! a wiec tak zaczalem pracowac dla jednej agencji od wrzesnia 2008 moj pracodawca zazadal odemnie w styczniu tego roku wyslania hom officu nie wysylalem go bo wiedzialem ze od polowy maja bede zmienial prace na lepsza i przyszedl ten dzien kiedy poszedlem do biura chcac zakonczyc z nimi wspolplrace i odzyskac moje zapraacowane pieniadze za hoolidaya ktorego nie wykorzystalem na to moj stary pracodawca powiedzial do mnie ze dopiero zostana wyplacone mi pieniadze kiedy dostarcze home offic prosilem rozmawialem nie poskutkowalo ? tu nie chodzi o duza sume bo 250 funtow ale czy moze mi nie wyplacic holideya przy konczeniu wspolpracy czy postepuje zgodnie z Angielskim prawem prosze o pomoc i jesli to jest niezgodne z prawem to jakis kontakt z kims kto poomoze mi odzyskac moje naleznosci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Jak na razie to Ty postapiles nie zgodnie z prawem - owszem w taki sposob moze naklonic Cie do rejstracji w HO - poprostu chce miec w porzadku papiery - Chociaz Tobie bardziej sie to przyda poczytaj jakie ludzie maja problemy przez brak rejstracji

home office

witam mam proble nie rozumiem tego wszystkiego ale moze po kolei mam 20 lat dwa lata temu przyjechalam z mama i bratem do uk bylam w 4 miesiacu ciazy mimo to zaczelam prace wraz z mama dla agencji mieli mi zrobic home office ale ani nie pobrali zadnych pieniedzy ani nie dawali zadnych dokumentow dlugo nie pracowalam bo tylko miesiac ciaza i brzuch zaczal bardzo przeszkadzac moj brat poszedl do szkoly a ja zostalam sama w domu urodzilam corke i tak do tej pory jestem na utrzymaniu matki na dziecko dostaje tylko child benefit co dalej chcialabym pojsc do pracy i teraz nie rozumiem jedni mowia ze nie muszwe miec home office i ze nie dostane bo nie pracuje inni ze nie znajde pracy bo niemam home office jak to wkoncu jest nie umien jezyka i nie wielu mam znajomych by poradzic sie kogos czy grozi mo cos za to ze jestem juz tyle w anglii i nie wyrobilam tego dokumentu dziekuje bardzo za szybka odp pozdrawiam

Aplikacje WRS wysyla sie do HO wowczas kiedy jest sie zatrudnionym nalezy to zrobic w ciagu 30 dni od podjecia pracy. Jezeli pracowalas tylko przez miesiac i do tej pory nie podejmowalas zatrudnienia - nic Ci nie grozi. Wiec jezeli znajdziesz prace wowczas zlozysz ta aplikacje faktycznie,ze co niektorzy pracodawcy przyjmujac nowego pracownika wymagaja aby mial on juz ta rejstracje wynika to z braku wiedzy na ten temat poniewaz nawet gdybys miala rejstracje za soba to musisz ja odnowic dla nowego pracodawcy. Musisz to robic przez pierwsze 12 miesiecy.

czesc prosze o pomoc.. pierwszy raz do UK przyjechalam 3 lata temu, wzielam dziekanke na rok by potem wrocic na studia, pracowalam legalnie co jest zabawne zrobilam NIN mimo iz nie mialam HO, wytlumaczylam pani z ktora rozmawialam w Job Centre, ze za kilka miesiecy wracam do PL wiec nie zrobilam HO, i tak jakos zeszlo.. Po skonczeniu studiow wrocilam do UK w tamtym roku i nadal nie wyrobilam HO ... w tym roku mieli zniesc WRS wiec zastanawiam sie czy jest sens wyrabiac ten papier skoro zniesienie WRS przenesli na 2011 .. czy te 2 lata spedzone tutaj nie beda liczyc mi sie do emerytury???? ( niedawno dostalam list od Inland Revenue , mam doplacic 20 funtow by rok 2006 zostal zaliczony jako rok do mojej emerytury).. wiec sama juz nie wiem!! dzieki za odp

NIN mozna wyrobic bez HO wystarczy czasem list od pracodawcy lub podanie adresu pracy. Okres skladkowy zalicza Ci do emerytury bo skladki placilas chociaz trudno powiedziec co bedzie . Napewno ten okres nie zalicz Ci do rezydentury co za tym idzie jezeli stracisz prace nie beda Ci przyslugiwaly zadne zasilki.

Witam! Pracuje w UK w tej samej firmie nieprzerwanie od prawie 4 lat. nie jestem zarejestrowany w home office. pytanie brzmi: wysylajac dokumenty do home office z data oficjalnego zatrudnienia z przed 4 lat, lata te beda wliczone do rezydentury? w przyszlosci chcialbym sie ubiegac o brytyjskie obywatelstwo. Dziekuje z gory za odpowiedz.

Nie. Okres 12 miesiecy zaczna Ci naliczac jak zlozysz WRS - pisalam o tym juz wiele razy.

Witam,

Mam pewien problem. W UK jestem z mężem od 2006 r. W Home Office zarejestrowaliśmy się od samego początku. Mój mąż pracuje od tamtej pory dla tego samego pracodawcy, ja natomiast po 7 miesiącach zmieniłam pracę na inną, lecz nie wysłałam do nich informacji o zmianie pracodawcy, gdyż nie miałam pojęcia że trzeba cos takiego zrobić:(.
W tym momencie jestem na urlopie macierzyńskim i właśnie dostałam odpowiedź z Revenue, że nie należy mi się child benefit. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji??? Dodam, że po macierzyńskim nie wracam do poprzedniego pracodawcy - jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie w tej sytuacji.
Pozdrawiam serdecznie!

skonczylem wlasnie pracowac dla agencji w kt bylem zatrudniony 6 miesiecy bez home office podpisalem wlasnie kontrakt z firma dla kt pracowalem przez ta wlasnie agencje i wlasnie teraz agencja przyslala mi papiery na HO dostalem je rowniez od firmy z ktora podpisa;em 3 dni temu umowe. Moje pytanie ktorye papiery na HO mam wyslac czy moge obydwa naraz? NIE CHCIALBYM MIEC PROBLEMOW Z AGENCJA BO MA MI WYPLACIC ZA HOLIDAY PAY

Witam!
mam problem który nie daje mi spać od jakiegoś czasu a mianowicie: Przyjechałam do Anglii w 2007 roku i po około 3 tygodniach dostałam zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej. W ciągu 2 tygodni zarejestrowałam się w HO. Po przepracowaniu 3 próbnych miesięcy dostałam pracę na stałe w zakładzie dla którego pracowałam jako pracownik agencyjny ale nie poinformowałam o tym HO. Tak minęły dwa lata i wiem, moja wina teraz dopiero zaczęłam się martwić tym, że czegoś nie dopilnowałam. Mało tego, kolejny problem to to, że poprosiłam mojego pracodawcę 7 miesięcy temu o list potwierdzający zatrudnienie z wielkim postanowieniem, że ureguluję zaległości HO. Niestety poprosiłam o wysłanie tej aktualizacji mojego męża. W ostatni weekend sprzątając mieszkanie znalazłam niewysłany list a mąż przyznał się że zapomniał go wysłać.!!!Moje pytanie brzmi więc czy mogę zrobić to teraz?pomimo tego że na liście widnieje data sprzed 7 miesięcy, dodam że ciągle pracuję dla tego samego pracodawcy?czy poniosę karę za takie zaniedbanie?(nadmienię też że raczej nie mam szansy na otrzymanie drugiego listu - tzn przyznam się do tego że strasznie bałabym się iść prosić o następny, po prostu wstyd mi że dopuściłam do takiej sytuacji). Bardzo proszę o pomoc i odpowiedż

RE: Angielskie Home Office

In allowing the claimant's appeal, Judge Rowland holds that the regulations cited by the Secretary of State - for example, regulation 6(1)(c) of the Immigration (European Economic Area) Regulations 2006 - say nothing about registration with HMRC, and that -

'It may be true that, for tax and National Insurance purposes, a self-employed person is required to register that status with HMRC. However, it does not follow from a failure to register that a person may not be regarded as a self-employed person. (...)'

Witam. Bardzo prosze o poradę w sprawie mojego problemu. Przyjechałam do UK w 2007r. kilka tygodni póżniej podjęłam prace , pracuje tam do dzisiejszego dnia tj 2 lata. Pracodawca nie wymagał odemnie rejestracji w wrs ja sama nie mialam o niej pojecia. po jakims roku dowiedzialam sie ze taka rejestracja jest mi jednak potrzebna. poszlam jeszcze raz zapytac pracodawce, mówiąc mu ze mam obawy ze moja praca jest nielegalna. Ten jednak zapewnił mnie ze oczywiscie ze jest legalna bo płace podatki i mam nin, a zaden home office nie jest mi potrzebny. na dzisiejszy dzien sprawa wyglada tak ze jestem w 7mcu ciazy, jak zaczelam sie interesowac jakimikolwiek benefitami na dziecko okazało sie nie nie dostane nic bez HO. Nie chodzi juz o to ze przepadna mi 2 lata pracy tylko boje sie teraz powaznie o kwestie finansowa. Mój naz pracuje i ma ho, nie wiem co bedzie jesli teraz wyrobie. czy maz bedzie mogł beneity wziac na siebie skoro ma ho? czy nalezy mi sie statuatory maternity pay, ktory to z kolei wypłaca pracodawca? i czy miesiace spedzne na maternity leave beda zaliczane do lat pracy po rejestracji w wrs.
Bardzo prosze o opinie na ten temat.

Zarejstruj sie jak najszybciej. Do SMP lub MA WRS nie bedzie Ci potrzebny.

czy jesli przejde na maternity leave te miesiace beda zaliczane do roku pracy po rejestracji w wrs? i czy moj maz bedzie mógł waziac jakies benefity na siebie?

Powrót