Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Powinnas wziasc date Accesion State Worker Registration Scheme takie jest moje zdanie.

jesli nie wyslalas papierow w ciagu pierwszsego miesiaca od zatrudnienia to jest brana pod uwage data wydania...aczkolwiek wykonalabym telefon do wrs i zapytala ich osobiscie, gdyz troche dllugo im to zajelp; zawsze mozesz wyslac papiery, lepiej na zimne dmuchac.pozdro

witam, pracuje w londynie juz 14 miesiecy i nie mam jeszcze home office a chcialbym sie rozliczyc z podatku, czy to prawda ze po przeprcowanym pierwszym roku mozna otrzymac wieksza czesc zaplaconego podatku i czy trzeba miec home office zeby moc sie rozliczyc ??

Do rozliczenie nie jest Ci potrzbny HO pisalismy juz o tym na naszym forum - zwrot podatku jest w takiej sumie w jakiej zostal nadplacony.

Witam
Pisałem jakiś czas temu o tym że nie mam home office, pracuje dla jednej firmy od 2 lat i nie wiem co mam teraz zrobić, jak to wytłumaczyć pracodawcy itp. Finalnie - po wielkich przejsciach - otrzymałem od pracodawcy list i wraz z wypełnionym formularzem odesłałem go natychmiast, było to w ostatni piątek czyli 8dni temu. Dzisiaj otrzymałem swój home office więc jestem żywym przykładam na to że zarejestrować można się nawet po 2,5 roku pracy w uk! Dzięki Ellis! naprawdę imponujesz wiedzą! Jeśli byś mogła to proszę napisz mi tylko czy jeśli w dokumencie który otrzymałem, datą rozpoczęcia pracy jest 1 październik 2007 to zostały mi uwzględnione moje 2 lata pracy?? Dzięki i pozdrawiam serdecznie

W Twojej sytulacji beda uwzgledniac date zlozenia aplikacji WRS. Robia to w sytulacjach kiedy rejestracja byla pozniej niz 30 dni od daty rozpoczecia zatrudnienia.

kiedys dzwonilam do ukba i tak mi powiedziano: opcja pow. 1 m-ca od rozpoczecia pracy: jelsi zachowany dowod wyslania - to data wyslania, ale jesli brak to data wydania swiadectwa. Chbya ze to sie zmienilo..

Witam:)
Do Szkocji przyjechałam w listopadzie 2005.
W marcu2006 podjelam prace na początku nie wyrabiałam home office poniewaz nie wiedziałam że musze jadnak jak tylko się dowiedziałam to od razu go wyrobiłam (czyli w czerwcu 2006).U tego pracodawcy przepracowałam 3 lata,4 miesiace temu zmieniłam prace i zastanawia mnie czy musze zgłosić to w HO.Dodam ze mam przepracowane 2,5roku(od wydania home officu) u jednego pracodawcy i 2 tygodnie przerwy (zasiłek dla bezrobotnych)a potem zaczełam drugą prace.
Prosze o odpowiedz czy powinnam zgłosic ta zmiane bo z jednego zródła wynika że tak z innego że wystarczy przepracować 12miesięcy i potem nie trzeba nic zgłaszać.:rolleyes:
Dziękuje z góry;)

krotkie info dla tych, ktorym odmowiono rejestracji w worker registration scheme, bo pracuje mniej niz 10 godzin. Pierwszy raz sie z takim czyms dzis spotkalam i...to jest jakis smieszny wymysl rzadu.. nie ma w regulacji nic na temat ilosci godzin; piszcie, jesli macie spotkaliscie sie z czyms takim.. nalezy to apelowac..

a to z tymi studentami to tez troche mylace wg mnie, bo student, ktory odcykal swoje 12 m-cy w wrs, ma o wiele wiecej praw w uk.. ja nie wiem.. ale po tym dzisiejszym to mala zalamka

Witam ,ja tez mam problem ,a wszystko przez niewiedzę przyjechałam do pracy w Londynie pod koniec sierpnia ,a od 3 wrzesnia 2007 do 28lutego 2008zaczełam pracę przez agencje dla hipermarketu ,agencja załatwia nam wszystko HO z oplata 90 f , od 3 lutego 2008 już bez posrednikow zatrudnił nas sklep i niezarejestrowalam sie ponownie niewiedzac o tym ,pracodawca tylko wymagał nin i papiery z agencji nas zatrudniajacej.W markecie pracowałam do wrzesnia ub roku ,czy w takiej sytuacji moge wysłac jeszcze prosbe o drugą rejstracje .prosze o odpowiedz.:( pozdrawiam-EMI.

Odnowienie HO robisz na pracodawce u ktorego aktualnie jestes zatrudniony. Nie mozesz zrobic odnowienia HO na bylego pracodawce.

Czyli te pół roku ktore pracowałam przepadło i niemoge sie już zarejestrować:?:mam potwierdzenie od pracodawcy że pracowałam od 03 lutego 2008r do 12 09 2008r.

Witam gdy pracowałam do 1 pracodawcy mam rejestracje HO,po pol roku zmienil sie pracodawca i nie mam rejestracji ,mimo to mam zwrot podatku za 2008 (ale od poł wrzesnia 2008 r juz niepracuje) czy warto ubiegac sie o zwrot.

Powrót