Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a w ogole to cos mi swita, ze w przypadku odnowienia list nie jest konieczny Wiec wyslij papiery bez listu.

jest konieczny - nie trzeba wysylac dok. tozsamosci ani uiszczac kolejnej oplaty.

jak ktos zna strone jakas w wersji ang ze pracodawca poniesie kare tylko wrazie kontroli z ho za zadrudnienie pracownika bez ho a nie jesli formularz zostal juz wyslany .prosze o taka strone

nie ma takiej strony ale jeden z forumowiczow o tym juz pisal - nie jestes pierwszy ani ostatni zapewne....w takiej sytulacji :)

a co jest napisane w sekcji 4 formularza aplikacyjnego Eliss? Czyzby moj ang mnie tez dzis zawodzil? ;)

agaciq21 nie bardzo teraz rozumiem o co Ci chodzi chyba sama jestem juz zmeczona :D

Kopie listu od obecnego pracodawcy na terenie UK, potwierdzajacego date rozpoczecia zatrudnienia. Nie jest to prawnie wymagane, jesli ubiegacie się o przedluzenie
zlozonego wniosku, jednak pomoze nam w rozpatrzeniu wniosku. ?? Tak pisza ale wsrod osob, ktorzy robili odnowienie bylo pare kiedy poproszono ich o taki list aby przedluzyc rejstracje jako dodatkowy dokument - wiem do czego zmierzasz :)

Kochani powiedzcie mi czy jest sens pisac odwolanie do HM Revenue & Customs opisujac cala historie pracy w UK, z cala dokumentacja i payslipami by uznali mi do rezydentury okres w ktorym nie mialam wyrobionego WRS, z winy mojej jak rowniez pracodawcy?

Czy jest szansa ze pozytywnie rozpatrza moja sprawe?

witam otoz do mojej sytuacji opisanej wyzej o zwalnianiu z braku wrs dzis sie dowiedzialem od angielskiego radcy prawnego ze jesli pracodawca chce was zwolnic z powodu braku wrs na jego zaklad jednagrze posiadacie home office gdy wyrabiany byl kiedy przyjechaliscie do uk i nawet gdy niema ciaglosci 12 miesiecy to po roku przepracowanym u pracodawcy bez wrs to on niemoze zwolnic bez wczesniejszego wypowiedzenia zalezy ile jest przepracowane u niego gdyby tak sie stalo ze zerwie kontrakt bez wypowiedzenia mozna pozwac go do trybunalu

Oczywiscie,ze nie moze zwolnic Cie z tego powodu chroni Cie prawo pracy :) Pracodawcy zazwyczaj tak strasza aby ponaglic pracownika o jak najszybsza rejestracje. Chyba,ze nie chcesz dopelnic rejstracji wowczas moze Cie zwolnic z powodu unikania jej.

Ostatnia edycja:
jest jeden problem niechca mi dac listu z firmy . wiec skontaktowalem sie z moimi zwiazkami zawodowymi i powiedzieli mi zebym wzial list z firmy z jakiego powodu mam byc zwolniony i przeslac list do zwiazkow i oni zajma sie ta sprawa natychmiast chyba dobrze postepuje

czyli rozumiem,ze pracodawca chce Cie zwolnic z powodu braku WRS?? Nie dociera do niego, iz zadna kara go nie spotka? :) Podejrzewam,ze wieksze problemy bedzie mial przez zwiazki :)

wlasnie powod jest ze niemam wrs na ich firme gdzie tak wogle wyrabialem wrs w 2004 i 2005 a dla tej firmy pracuje 1.5 roku mam dosc tej pani z personal office ona chyba sie niezna wiec niech sie tlumaczy jak zwiazku przejma sprawe za mnie

niejestem pewien bo niemam wszystkich dokumentow a HO niechca powiedziec zreszta to niema znaczenia jak pracodawca chce cie zwolnic niezgodnie z prawem po roku pracy u niego tak powiedzial mi doradca prawny z zwiazkow zawodowych bo najwarzniejsze jest by miec wczesniej juz HO

niewiem czy mialem wrs na jedna agencje a teraz od niej sie niedowiem bo zamknieta jest a ja niepamietam czy mialem bo to bylo 4 lata temu

dziwi mnie, ze w wrs nie chca potwierdzic dat. Wielokrotnie dzwonilam i jeszcze nie mialam z tym klopotu

mam 4 certyfikaty a o 5 niejestem pewien czy mialem i niepamietam bo to bylo kilka lat temu a ta agencje zamknieto wiec niemoge otrzymac od nich informacji a w home office moga mi powiedziec tylko ostatni wiec chyba napisze do nich by przeslali mi kopie moich certyfikatow .

Powrót