chca mi odwiesic wyrok w zawieszeniu...

• Autor wątku Autor wątku aivoser
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aivoser

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Mam w nawiasach 10 miesiecy na 2lata za obrazanie policjanta na służbie:rolleyes:, a teraz ostatnio doszedla mi grzywna w wysokosci 1.000zl i do zapłaty 1.500 zl na zecz pokrzwdzonego sniszczylem mu auto taka kare mi dał prokurator. Grzywna mialem zaplacic w ciagu 2miesiecy nie zaplacilem a czas juz minoł.Pieniadze pokrzywdzonemu zaplacilem w calosci teraz chce napisac pismo o rozlozenia na raty grzywnej(niewiem jak mam to napisac i do kogo sie zwracac do sadu czy jakiegos urzedu?), a teraz ostatrnio mi przyszlo pismo na rozprawe w przedmiocie o zarządzenie wykonania kary warunkowo-zawieszonej i pewnie chca mi odwieszic nawiasy:mad: to jest z Art. 75.§ 2.(Sąd może zarządzić wykonanie kary, jeżeli skazany w okresie próby rażąco narusza porządek prawny, w szczególności gdy popełnił inne przestępstwo niż określone w § 1 albo jeżeli uchyla się od uiszczenia grzywny, od dozoru, wykonania nałożonych obowiązków lub orzeczonych środków karnych.) spałacilem szkodde temu panu za auto bo myslalem ze to jest wazniejsze, ja pracuje jestem w stanie to zaplacic ale nie tak szybko nie jestem w stanie przez 2miesiace zaplacic 2.500zl .
Moje pytanie jest takie czy jest jakas szansa zebym ja z tego wyszedl zeby mi nie odwieszali tych nawiasów?
PROSZE O POMOC!!!
na gg:7287965 lub tu na forum

Złóż ten wniosek o raty (do Sądu), być może Sąd się do niego przychyli. Trzeba było to już dawno zrobić a nie czekać bezczynnie.

Mam jeszcze jedno pytanie czy sad wezmie to pod uwage za zaplacilem szkode temu panu a w pozniejszym czasie chce zaplacic grzywna chce go prosic zeby mi dal termin do zaplaty czy sa wogole jakies szanse czy juz ten wyrok zapadnie ze sąd musi odwiesic mi nawiasy?

Pewnie weźmie.
Podstawą posiedzenia być może jest nie brakl zapłaty grzywny, a skazanie w okresie próby.

Prosiłbym o wiecej komentarzy.

Dziekuje z góry.:)

Mi sie wydaje ze powod jest tylko jeden Art. 75.§ 2.(Sąd może zarządzić wykonanie kary, jeżeli skazany w okresie próby rażąco narusza porządek prawny, w szczególności gdy popełnił inne przestępstwo niż określone w § 1 albo jeżeli uchyla się od uiszczenia grzywny, od dozoru, wykonania nałożonych obowiązków lub orzeczonych środków karnych.

Czyli którą oni sprawę chca odwiesić?Pierwszą czy drugą?

Chcą mi odwiesic pierwsza sprawe:rolleyes:

Ogolnie wysłalem dzis to pismo do sadu o rozlozenie na raty grzywnej i odcinek ze zaplacilem temu panu za auto

Ostatnia edycja:
A w pierwszej sprawie miał Pan do zapłaty coś?

mogłeś w piśmie do sądu zwrócic się o rozłożenie na raty lub o zamianę grzywny na pracę społeczną (art.45&1 kkw, podobne rozwiązanie zastosowano w postanowieniu Sądu Apelacyjnego w Lublinie z dnia 19 lipca 1999r. sygn II AKz 284/99, Prok. i Pr.2000/3/25)

Tak miałem grzywna ale zapłaciłem ja miałem wtedy 300zł

Powrót