A
aivoser
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Mam w nawiasach 10 miesiecy na 2lata za obrazanie policjanta na służbie
, a teraz ostatnio doszedla mi grzywna w wysokosci 1.000zl i do zapłaty 1.500 zl na zecz pokrzwdzonego sniszczylem mu auto taka kare mi dał prokurator. Grzywna mialem zaplacic w ciagu 2miesiecy nie zaplacilem a czas juz minoł.Pieniadze pokrzywdzonemu zaplacilem w calosci teraz chce napisac pismo o rozlozenia na raty grzywnej(niewiem jak mam to napisac i do kogo sie zwracac do sadu czy jakiegos urzedu?), a teraz ostatrnio mi przyszlo pismo na rozprawe w przedmiocie o zarządzenie wykonania kary warunkowo-zawieszonej i pewnie chca mi odwieszic nawiasy
to jest z Art. 75.§ 2.(Sąd może zarządzić wykonanie kary, jeżeli skazany w okresie próby rażąco narusza porządek prawny, w szczególności gdy popełnił inne przestępstwo niż określone w § 1 albo jeżeli uchyla się od uiszczenia grzywny, od dozoru, wykonania nałożonych obowiązków lub orzeczonych środków karnych.) spałacilem szkodde temu panu za auto bo myslalem ze to jest wazniejsze, ja pracuje jestem w stanie to zaplacic ale nie tak szybko nie jestem w stanie przez 2miesiace zaplacic 2.500zl .
Moje pytanie jest takie czy jest jakas szansa zebym ja z tego wyszedl zeby mi nie odwieszali tych nawiasów?
PROSZE O POMOC!!!
na gg:7287965 lub tu na forum
Moje pytanie jest takie czy jest jakas szansa zebym ja z tego wyszedl zeby mi nie odwieszali tych nawiasów?
PROSZE O POMOC!!!
na gg:7287965 lub tu na forum