O
osa38
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam
Szukam kogos kto bylby w stanie mi pomoc,odpowiedziec na kilka pytan dotyczacych CHB,WTC.W ciagu ostatnich dwoch lat pracowałam na terenie Wielkiej Brytanii.Od 2008 roku staram sie o rodzinny na dziecko,ktore na stale mieszka w Polsce z mezem.Wysłałam pełna dokumentacje ktorej wymagał ode mnie Brytyjski urzad.Polski wydział Polityki społecznej(ktory posredniczy,wspolpracuje)również wysłal calą kompletna dokumentacje dotycząca mojej sprawy.Oddałam nieslusznie pobrany zasiłek rodzinny z Polski ktory dostawałam jak podjełam prace w Anglii.I jak narazie nie mam żadnej informacji,decyzji czy przyznane mi beda jakiekolwiek swiadczenia na dziecko
.Kontaktowałam sie z nimi telefonicznie,ostania informacja jaka dostalam,to to ze czekaja na potwierdzenia mojego angielskiego pracodawcy o moim zatrudnieniu.A z tego co wiem to takie pismo zostalo wyslane do nich.Ponadto chce nadmienic ze przez okres tych dwoch lat pracowałam z przerwami (kontrakt miałam na 9 miesiecy,a na okres 3 wracalam do Polski).Sam juz nie wiem co robic z tym fantem, czy dac sobie spokój i nie zawracac glowy,czy jednak sa jakies szanse na otrzymanie tego zasiłku.Kolejna sprawa to WTC,z chwila jak strałalam sie o ChB ,dowiedziałam sie o o tej formie wsparcia finansowego.Zadzwoniłam aby dowiedziec sie czy spelniam warunki aby otrzymac takie dofinansowanie.W rozmowie tej posredniczył polski tlumacz,gdzie poinformowano mnie ze tak moge sie ubiegac WTC.Otrzymałam pakiet dokumentow do wypelnienia,kolejnje przyslano mi w grudniu 2008, ktore wypelnilam i wyslalam.I tak od tamtej pory nie ma informacji,kompletna cisza.Dzwoniłam do nich, aby dowiedziec sie czy cos ruszyło w tej sprawie.Zapytali mnie czy ubiegam sie o CHB, i czy moj mąz nie zmienil adresu zamieszkania.Czy jest taka mozliwosc aby te dwie sprawy zalatwic,bedac przez jakis okres w Polsce:help:?Ze wzgledu na swoj stan zdrowia musze zostac w kraju:sad:.Z gory dziekuje za udzielenie jakichkolwiek informacji,pozdrawiam.
Szukam kogos kto bylby w stanie mi pomoc,odpowiedziec na kilka pytan dotyczacych CHB,WTC.W ciagu ostatnich dwoch lat pracowałam na terenie Wielkiej Brytanii.Od 2008 roku staram sie o rodzinny na dziecko,ktore na stale mieszka w Polsce z mezem.Wysłałam pełna dokumentacje ktorej wymagał ode mnie Brytyjski urzad.Polski wydział Polityki społecznej(ktory posredniczy,wspolpracuje)również wysłal calą kompletna dokumentacje dotycząca mojej sprawy.Oddałam nieslusznie pobrany zasiłek rodzinny z Polski ktory dostawałam jak podjełam prace w Anglii.I jak narazie nie mam żadnej informacji,decyzji czy przyznane mi beda jakiekolwiek swiadczenia na dziecko