Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam mam pytanie czy mogę przynieść rzeczy osobiście dla mojego męża do aresztu na kurkowej w gdańsku bo jest bez niczego już 4 dzień i co mogę mu spakować

możesz zawsze z podstawowymi rzeczami podejść do Dyrektora i poprosić o zgodę na podanie rzeczy. Nie będzie problemu, na 99% się zgodzi. bielizna-po kilka sztuk, koszulki t-schirt -kilka sztuk, klapki, spodnie, jakaś bluza bez kaptura, to wszystko. kosmetyki sobie kupi w kantynie, pieniądze mozesz wpłacać na bramie kiedy chcesz, ale o to tez dopytaj, bo różnie jest w różnych zakładach.

kepasa napisał:
możesz zawsze z podstawowymi rzeczami podejść do Dyrektora i poprosić o zgodę na podanie rzeczy.

Jasne, bo Dyrektor nie ma nic innego do roboty tylko przyjmować kobiety osadzonych z ciuchami ...

Moj był bez niczego 3 tyg i jakos nikt nie wyrazil zgody żebym mu wczesniej podała jakies rzeczy osobiste

napisałam mu list żeby poprosił o ten talon na paczkę bo martwię się o niego że tak bez niczego jest wiecie ile może czekać na ten talon żeby jakoś mi go przesłał

moj czekał na talon ok 3 tyg dał mi go na widzeniu bo poczta to pewnie by szło drugie tyle

no ja mieszkam w gdańsku więc list tak długo chyba nie pójdzie a ja nie mam narażę możliwości z nim się widzieć a on też ani nie dzwoni ani oni tylko się dowiedziałam jak sama zadzwoniłam że tam jest i jest już skazany

Jak jest już na wyroku i jesteś jego żona to chyba możesz normalnie isc na widzenie.musisz zadzwonic do Zk i sie dowiedziec

gosiabuk napisał:
no ja mieszkam w gdańsku
no ja też mieszkam w Gdańsku i mój też na początku wylądował na Kurkowej jako skazany. Kazałam mu szybko załatwiać talon, bo nie zabrał okularów do czytania i nie byłam pewna, czy widzi co podpisuje. I wychowawca nawet nie chciał słuchać o talonie, na każde pytanie odpowiadał "Ty już tutaj nic nie załatwiaj, bo jesteś na wylocie do innego zakładu". I faktycznie talon załatwił dopiero w następnym zakładzie

Jasne, bo Dyrektor nie ma nic innego do roboty tylko przyjmować kobiety osadzonych z ciuchami ...

uważam że właśnie tez od takich spraw jest, i jest to sprawdzone, być może w miejscu, którym kierują się niektórzy, jest to niewykonalne. W innych miejscach jak najbardziej. Próba nic Cie nie kosztuje oprócz czasu. A wynik, jeśli się uda, pomoże wam troszkę...

Wszystko zależy od ZK , ale z reguły osadzony musi wypisać talon na dostarczenie odzieży (lub prośbę) wymienia w niej co jest mu potrzebne i uzyskuje na to zgodę . Talon może dostać od razu lub o niego pytać wychowawcę. Wtedy taką paczkę można zostawić na bramie (lub wysłać pocztą) i zostanie dostarczona osadzonemu (bezpośrednio lub do magazynu ZK - skąd będzie mógł ją pobrać )

chciałam sie spytać was wszystkich za 7 tysiecy ile czasu moj chłopak musiał siedzieć w wiezieniu za kredyt samochodowy dziesieć lat temu za kredyt samochodowy mozecie mi powiedzieć :mad:

chciałam sie spytać was wszystkich za 7 tysiecy ile czasu moj chłopak musiał siedzieć w wiezieniu za kredyt samochodowy dziesieć lat temu za kredyt samochodowy mozecie mi powiedzieć

Ostatnią edycję dokonał moderator:
za takie grzywny sad moze tylko przyznac max 3 lata:(

mozesz wiazsc czajnik tylko do 1300wat wiekszy nie przejdzie:)

smutna12 napisał:

Skąd ta pewność, że "nie przejdzie"? W Piotrkowie Trybunalskim albo Opolu Lubelskim też "nie przejdzie"?

To zależy od zk, np w zk siedlcach nie przechodzi wiem bo byłem tam...

smutna12 napisał:

W większości ZK nie przechodzi czajnik o większej mocy. Jednak są wyjątki w postaci niektórych ZK i przechodzą czajniki z większą mocą , tostery , sandwichery , ekspresy do kawy nawet ...

A na Beskidzkiej w Łodzi to nawet czajnik nie przejdzie .Tylko grzałka o mocy 300 watt.:mad:

a taka grzałke to można wogole gdziekolwek kupić??bo ja się nie spotkałam

czasem widuję grzałki na straganach u Ruskich...

Tylko trzeba sprawdzać jaką mają wtyczkę- bo moja miała wtyczkę bez uziemienia i nie przeszła. No i musi mieć podobno certyfikat CE, ale dokładnie nie wiem o co w tym wszystkim chodzi :P

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót