Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
sorry - ninkabb po pierwsze nie pisz posta pod postem (swojego autorstwa) a po drugie TY wybierasz się na wczasy czy na odbycie kary pozbawienia wolności???:D

a mam pytanie kase mozna wziasc ? i czy jest jakis limi ?

Mozesz zabrac ze soba -nie ma zadnego limitu tylko musisz sobie zdawac sprawe ze zostana one zlozone w depozycie pozniej bedziesz musial pisac pismo do dyrektora zk z prozba o przelanie ich na tz wypiske

Lepiej trochę zostaw na wypiskę ci się przyda a jak palisz papierosy to tym bardziej:D

a do kogo to sie pisze ten papier o wypiske i dlugo sie czeka ? czy 1 dzien przed wyskoczeniem sie napisze i sie dostaje jak to wyglada i jak to sie pisze ?

na wypiskę kupujesz sobie w zk , a jak wychodzisz to jak coś ci zostało to ci oddadzą
ja mojemu mężowi wysyłam co miesiąc pieniądze . Trochę idzie na żelazną kasę reszta do wydania

lepiej jest wpłacać na wypiskę większą kwotę rzadziej bo zabierają chyba ze 120 zł( na żelazną - na tzw. wyjscie ) niż czesto a mniej. przynajmniej mój tak chce.

Mój mąż jutro się ma stawić do ZK w Pińczowie. Dzisiaj byliśmy na zakupach-kupił dres i adidasy, bo nawet nie miał takich rzeczy bo nie chodzi w dresach. Tylko pytanie-czy jak weźmie swoje rzeczy to mu nie zabiorą? Ewentualnie jeśli zostaną zabrane do depozytu to czy mu potem zostaną zwrócone? Poza tym czy można wziąść np.książkę, krzyżowki, nawet CKMa sobie kupił... ale czy to przejdzie?? no a papier toaletowy, czy chusteczki higieniczne?? klapki basenowe?? bo wody po goleniu to chyba nie można?? a żel pod prysznic??

Jeżeli będzie na półotwartym to po przejściówce powinni mu pozwolić chodzić w swoich rzeczach, a na przejściówce tylko koszulki pod więzienny gajerek. Klapki też może wziąć, żel pod prysznic też, mój w nim robi pranie, bo "ładnie pachnie i ciuchy miękkie". Higieniczne drobiazgi też powinny przejść, ale jak z wodą to nie wiem. Z CKM em to Ci nie powiem, a książki i krzyżówki to zależy.

ZK w Pinczowie jest jednostka typu zamknietego i nie jestem przekonana o tym, czy nawet zel pod prysznic bedzie mogl wziac:( Obowiazuje tam zasada dokladnej kontroli. Zel jest w opakowaniu, ktory utrudnia jego kontrole. Nie bede tego przekreslac ale podejrzewam, ze nie bedzie mogl go zabrac. Rozumiejac zdanie "produkty w opakowaniach utrudniajacych kontrole" trzeba liczyc sie z tym, ze nawet kawa w oryginalnym opakowaniu jest niedozwolona!

Samarytanka - w każdym ZK panują inne zwyczaje, najlepiej zadzwonić na "bramę" i zapytać. Jeśli czegoś nie będzie mógł zabrać teraz to zawsze są widzenia i zakupy w kantynie - chyba nic się nie stanie jeśli zaczeka kilka dni do pierwszego widzenia i wtedy mu podasz to, co trzeba. Poza tym są paczki higieniczne i odzieżowe więc zawsze można coś dosłać.
A żel pod prysznic przy jednym prysznicu na tydzień nie jest aż takim priorytetowym zakupem;)

czy naprawdę jest aż tak tragicznie, Zk w Pińczowie jest typem zakładu zamkniętego... Więc czy nawet w swoich rzeczach nie będzie mógł chodzić? A jeśli już weźmie te rzeczy co chce a oni mu nie pozwolą to zostaną w depozycie a potem można pisać podanie o ich wydanie podczas pobytu w więzieniu?

tak się zastanawiam, a jakąś paczkę papierosów też pewnie nie? tylko w kantynie do kupienia? a bielizna chociaż swoja czy też więzienna?

Połączyłam posty - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prosze o pomoc w styczniu mam zaczoac odbywanie kary pozbawienia wolnosci jest to moja pierwsza odsiadka wiec prawdopodobnie boedzie to zaklad pol otwarty czy orietuje sie ktos czy mozna zabrac ze soba laptopa jesli tak to czy wielkosc matrycy jest tez wazna jesli nie ma takiej mozliwosci to czy mozna zabrac ze soba PSP prosze o odpowiedz

Jeśli chodzi o laptopa to zalezy od Zk.
Z Psp nie będziesz miał problemu. Oczywiście na wszytko najpierw musisz mieć pozwolenie dyrektora. Nie jest tak że wpadasz do Zk dobyc kare z np. telewizorem , Psp i laptopem :D:D

o laptopie zapomnij!!!!! psp może ci przekazać ktoś z rodziny jak dostaniesz na to zgodę dyrektora, zabrać możesz ubranie, buty, pantofle i dokumenty i jeszcze jakies środki chigieniczne mydło itp i jeszcze ręcznik

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót