Moja historia i tak bije wszystkie:
Dostałem aneks 10 stycznia
- wysłałem listem poleconym z potwierdzeniem nadania rezygnację z umowy
- dzwoniłem i pytałem ich czy list dotarł - nie dotarł - powiedziano mi, że jeśli mam potwierdzenie nadania to je trzeba zeskanować i przesłać mailem i jeszcze przesłać umowę jeszcze raz i będzie dobrze
- uczyniłem tak jak mi polecono - tym razem listem poleconym z potwierdzeniem nadania i odbioru
- w tym samym czasie zareklamowałem zagubioną wysyłkę u Poczty Polskiej - rzeczywiście ją zgubili - dostałem ponad 100zł odszkodowania
- na podstawie potwierdzenia nadania nie uwzględniono mojej rezygnacji gdyż.. na potwierdzeniu widniało imię moje, a nie mojego ojca, który podpisywał umowę - ja tylko poszedłem na pocztę i wysłałem list!!!
- napisałem im, że miałem pełnomocnictwo taty i miałem prawo je wysłać
- to mi odpowiedzieli, że je przyjmują, ale ma ono moc prawną od momentu jego przyjęcia - czyli po fakcie
- w międzyczasie zaangażowałem Rzecznika Praw Konsumentów - wystosował już jakieś pismo, ale nie wiem jeszcze jak ze skutkami
- teraz reklamuję moją pierwsza rozmowę telefoniczną z konsultantką, która powiedziała mi, że rozmowa będzie rozwiązana - próbuję od nich wyciągnąć rozmowy - było ich już 7 - każda po około 10 minut.
Najśmieszniejsze jest u nich to, że dział Relacji z Klientami rozmawia tylko listownie lub mailowo - nie mozna do nich zadzwonić - choć zawsze prosiłem o przełączenie do nich, ale nie można było - tam jest inny świat. Raz mi się nawet udało porozmawiac z kierownikiem, ale w sprawach reklamacji to oni tam nic nie mogą - tylko dział Relacji z klientami. Jestem z natury spokojnym człowiekiem, ale ich trzeba na prawdę ostro traktować i atakować z wszystkich stron.
Traktują mnie niepoważnie - wysłałem już ze 30 maili do nich - i jak grochem o ścianę cały czas biadolą to samo. Ale uparcie będe stał przy swoim bo tez nie chodzi mi już o te 20zł podwyżki, bo ja nawet nie oglądam TV i płace tego abonamentu tylko tata, ale o zmianę polityki takich firm jak cyfra. Na zachodzie zasadą jest by walczyć i pomagać klientowi, a nie rzucać mu kłody pod nogi. I tak uparcie będę twierdził, że w Polsce największymi *** po politykach są banki, ale potem to już Cyfra +.
FrogDR powiedział mądre słowa - trzeba być czujnym.
Nigdy więcej telewizji. Nigdy... na szczeście 15 maja ludzie przestaną ją oglądać