A
Aktyw Komandytariusz
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 1 244
podoba mi się pomysł przedmówcy - zagwarantujmy prawo do noszenia durszlaków począwszy od 280 rocznicy śmierci Boba Hendersona 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
rekCza napisał:Jak to jest czy jeżeli moja religia wymaga noszenia durszlaku w piątek
Naszym jedynym dogmatem jest brak dogmatu. Nie stosujemy żadnych regulacji i nakazów. Podejście do wiary każdego z wyznawców jest indywidualne, nie odprawiamy żadnych rytuałów, mszy ani modłów czy innych tego typu głupot. Nie ma żadnej fizycznej zwierzchności i każdy z członków naszej wspólnoty ma prawo głosu o tym, czym faktycznie jest nasza religia i dokąd zmierza.
dearon napisał:A gdzie w prawie kanonicznym masz o obowiązku noszeniu krzyżyków na szyi ?
dearon napisał:Nadto wewnętrzne regulacje jakiegokolwiek kościoła powinny być nieistotne z punktu widzenia państwa gdyż jest rozdział państwa od kościoła.
dearon napisał:Co do ciekawostki to już wchodzimy w filozofię czy nakaz niestosowania nakazu to też nakaz ?
dearon napisał:A teraz wyjaśnij mi w jaki sposób jakiekolwiek wewnętrzne prawa jakiegokolwiek kościoła miałby mieć jakikolwiek wpływ na to jak wyraża dany obywatel swoje przekonania religijne
dearon napisał:skoro nie ma jasny zakazów i nakazów to nie ma przeciwwskazań aby ustalić swoje własne ...
Seb72 napisał:AnWaldzie, dlaczego uważasz że "makaroniarze" nie są religią?
mają obiekt czci religijnej? mają
praktykują kult boga z makaronu? tak
no to dlaczego nie są?
Zbliża się więc pora na zakończenie tych absurdalnych dyskusji.AnWald napisał:rzekomo światli ludzie - tracą mnóstwo czasu na coś, czego nie ma.
Gwoli ścisłości - nie sprowadzenie wierzeń do absurdu, ale sposób ukazania absurdu istniejących na świecie religii.AnWald napisał:Owa "religia" to próba sprowadzenia wierzeń do absurdu i wykorzystywanie do tego instytucji państwa.
FreeG napisał:Gwoli ścisłości - nie sprowadzenie wierzeń do absurdu, ale sposób ukazania absurdu istniejących na świecie religii.
AnWald czytaj ze zrozumieniem!FreeG napisał:sposób ukazania absurdu